Οι Τράπεζες της Αγγλίας, HSBC και Nationwide απαγορεύουν τις αγορές Crypto με πιστωτικές κάρτες

ΑρχικήΝέαΓενικάΟι Τράπεζες της Αγγλίας, HSBC και Nationwide απαγορεύουν τις αγορές Crypto με...

Μοιραστείτε το

Οι τράπεζες εντάσσονται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη χώρα που ενισχύουν τους περιορισμούς στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου HSBC Holdings και Nationwide Building Society απαγορεύουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων μέσω πιστωτικών καρτών για πελάτες λιανικής. Συμμετέχουν σε έναν αυξανόμενο κατάλογο τραπεζών στη χώρα, για να ενισχύσουν τους περιορισμούς στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Μια αναφορά του Bloomberg στις 2 Μαρτίου ισχυρίζεται ότι ο λόγος που προχωρούν με αυτά τα μέτρα είναι ως απάντηση σε προειδοποιήσεις από ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και σκάνδαλα γύρω από τη βιομηχανία κρυπτογράφησης. Η Nationwide φέρεται να εφαρμόζει ημερήσια όρια 5.000 βρετανικών λιρών ($5.965 ) στις αγορές περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης με χρεωστική κάρτα, ενώ οι πιστωτικές κάρτες δεν θα είναι πλέον διαθέσιμες για συναλλαγές κρυπτογράφησης.

Απαγορεύτηκε στους πελάτες της HSBC να κάνουν αγορές κρυπτονομισμάτων με τις πιστωτικές τους κάρτες τον περασμένο μήνα. «Αυτό οφείλεται στον πιθανό κίνδυνο για τους πελάτες», έγραψε η HSBC σε ένα email που βρέθηκε στα χέρια του Bloomberg. Και στις δύο περιπτώσεις, οι τράπεζες επισήμαναν προειδοποιήσεις που εκδόθηκαν από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA), σχετικά με τους κινδύνους που σχετίζονται με τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης.

Άλλες τράπεζες στο Ηνωμένο Βασίλειο με περιορισμούς στις υπηρεσίες κρυπτογράφησης είναι η Santander, η Natwest Group και η Lloyds Banking Group. Οι περισσότεροι από τους περιορισμούς στοχεύουν στην ανταλλαγή κρυπτογράφησης με την Binance. Η HSBC απαγόρευσε τις πληρωμές με πιστωτική κάρτα στη Binance τον Αύγουστο του 2021, επικαλούμενη ανησυχίες για το ρυθμιστικό καθεστώς του ανταλλακτηρίου στη χώρα.

Είναι γνωστό ότι οι αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο καταπολεμούν τις εταιρείες κρυπτογράφησης. Η FCA πρότεινε τον Φεβρουάριο ένα σύνολο κανόνων, που θα μπορούσαν να στείλουν τα στελέχη εταιρειών κρυπτογράφησης, σε δύο χρόνια φυλάκιση εάν δεν πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις . «Οι επιχειρήσεις κρυπτοσυστημάτων που κάνουν μάρκετινγκ σε καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων εταιρειών που εδρεύουν στο εξωτερικό, πρέπει να προετοιμαστούν για αυτό το καθεστώς», ανέφερε σε δήλωση η εποπτική αρχή.

Η οικονομική αρχή δήλωσε επίσης ότι όλοι οι πάροχοι ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων — συμπεριλαμβανομένων των χειριστών ATM κρυπτογράφησης — πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι και να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ένα πολυαναμενόμενο έγγραφο για τον επερχόμενο κανονισμό κρυπτογράφησης του Ηνωμένου Βασιλείου κυκλοφόρησε πρόσφατα. Οι προτάσεις στοχεύουν να καθιερώσουν τον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου στην πρώτη γραμμή της κρυπτογράφησης και να αποφύγουν αυστηρά μέτρα ελέγχου που έχουν κερδίσει έλξη παγκοσμίως. Το έγγραφο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των stablecoins, NFTs και αρχικών προσφορών νομισμάτων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...