Οι Τράπεζες του Πακιστάν συμφώνησαν για την ανάπτυξη συστήματος KYC βασισμένου σε blockchain

ΑρχικήΝέαΑγορέςΟι Τράπεζες του Πακιστάν συμφώνησαν για την ανάπτυξη συστήματος KYC βασισμένου σε...

Μοιραστείτε το

Οι τράπεζες του Πακιστάν υιοθετούν την τεχνολογία blockchain για να βελτιώσουν το σύστημα KYC ενώ προετοιμάζονται για την έκδοση ψηφιακού νομίσματος.

Το εθνικό ηλεκτρονικό σύστημα eKYC που βασίζεται σε blockchain στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων καταπολέμησης της ανάπτυξης παράνομων κερδών και στην αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Η Ένωση των Τραπεζών του Πακιστάν (PBA) – μια ομάδα 31 παραδοσιακών τραπεζών που λειτουργούν στο Πακιστάν – υπέγραψε την ανάπτυξη ενός συστήματος Know Your Customer (KYC) που βασίζεται σε blockchain.

Στις 2 Μαρτίου, η PBA υπέγραψε το συμβόλαιο έργου για την ανάπτυξη του πρώτου εθνικού ηλεκτρονικού συστήματος eKYC για τραπεζικές υπηρεσίες, το οποίο βασίζεται σε blockchain, όπως αναφέρει η Daily Times. Η κίνηση αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων καταπολέμησης της ανάπτυξης παράνομων κερδών και στην αντιμετώπιση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας – μια πρωτοβουλία που ηγείται της State Bank του Πακιστάν (SBP).

Οι τράπεζες που συμμετέχουν περιλαμβάνουν διεθνείς ιδρύματα όπως η Industrial and Commercial Bank of China, η Citibank και η Deutsche Bank. Επιπλέον, το σύστημα blockchain θα βελτιώσει τις λειτουργικές αποδοτικότητες, με στόχο κυρίως τη βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη κατά τη διάρκεια της εισαγωγής του στο σύστημα.


Η Avanza Group αναλαμβάνει την ανάπτυξη του συστήματος eKYC που βασίζεται σε blockchain και έχει την ονομασία “Consonance”. Αυτό θα χρησιμοποιηθεί από τις τράπεζες μέλη για την ανταλλαγή δεδομένων πελατών μέσω ενός αποκεντρωμένου και αυτορυθμιζόμενου δικτύου. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες των πελατών θα κοινοποιούνται βάσει συναίνεσης – επιτρέποντας στις τράπεζες να αξιολογήσουν τους υφιστάμενους και νέους πελάτες.

Σε συνεργασία και με άλλες χώρες στον αγώνα για την ανάπτυξη μιας κεντρικής τράπεζας ψηφιακού νομίσματος (CBDC), το Πακιστάν πρόσφατα υπέγραψε νέους νόμους για να διασφαλίσει την εκκίνηση ενός CBDC μέχρι το 2025.

Global CBDC initiatives overview. Source: Atlantic Council


Η SBP θα εκδίδει άδειες σε ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος για την έκδοση CBDC. «Αυτοί οι ιστορικοί κανονισμοί αποτελούν μαρτυρία της δέσμευσης της SBP προς την υιοθέτηση της τεχνολογίας και τη ψηφιοποίηση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος», δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της SBP, Jameel Ahmad.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...