Ολλανδία: Επέβαλε πρόστιμο 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Coinbase

ΑρχικήΝέαΟλλανδία: Επέβαλε πρόστιμο 3,6 εκατομμυρίων δολαρίων στην Coinbase

Μοιραστείτε το

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase με έδρα τις ΗΠΑ, επιβλήθηκε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ (3,6 εκατομμύρια δολάρια) από την Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα λόγω μη συμμόρφωσης στους κανονισμούς.

Η Ολλανδική Κεντρική Τράπεζα, επέβαλε πρόστιμο 3,3 εκατομμυρίων ευρώ στο  ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase (3,6 εκατομμύρια δολάρια), λόγω μη συμμόρφωσης με τους τοπικούς κανονισμούς για τους παρόχους χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, σύμφωνα με έκθεση του Reuters στις 26 Ιανουαρίου.

Το ανταλλακτήριο φέρεται να απέτυχε να αποκτήσει την απαραίτητη εγγραφή για να προσφέρει υπηρεσίες στην Ολλανδία πριν από την έναρξη των εργασιών στη χώρα. Η DNB είπε ότι έλαβε υπόψη το μέγεθος της Coinbase ως εταιρείας και το γεγονός ότι έχει «σημαντικό αριθμό πελατών στην Ολλανδία».

Οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι η Coinbase δεν συμμορφωνόταν κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Αυγούστου 2022.

Τον Δεκέμβριο του 2022, το DNB στόχευσε επίσης το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων KuCoin λέγοντας ότι και αυτό λειτουργούσε χωρίς άδεια και ως εκ τούτου προσέφερε παράνομα υπηρεσίες. Το 2021 στόχευσε την Binance Holdings Limited με παρόμοιους ισχυρισμούς, για την οποία το ανταλλακτήριο κατέβαλε πρόστιμα άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ λόγω των παραβάσεων.

Να θυμίσουμε επίσης ότι, από την αρχή του έτους, η Coinbase ήταν στα πρωτοσέλιδα για πολλούς λόγους που σχετίζονται με τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Στις 10 Ιανουαρίου ανακοίνωσε ότι θα περικόψει το 20% του εργατικού δυναμικού της λόγω επιχειρησιακής αναδιάρθρωσης. Την ίδια μέρα ο αδερφός του πρώην διευθυντή του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλάκιση λόγω διαπραγμάτευσης εμπιστευτικών συναλλαγών, γεγονός που σηματοδότησε την πρώτη γνωστή περίπτωση αυτού του είδους στη βιομηχανία κρυπτογράφησης.

Μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 Ιανουαρίου, η Coinbase ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Ιαπωνία λόγω των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πτώσης των συναλλαγών στο bear market.

https://adaascapital.net/

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...