Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση Ethereum Shangai

ΑρχικήΝέαΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η αναβάθμιση Ethereum Shangai

Μοιραστείτε το

Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση του Ethereum Shanghai επίσης γνωστή ως “Shapella” και επιτρέπει τις αναλήψεις για τους χρήστες που έχουν “ποντάρει” το ether (ETH) τους για την ασφάλεια και την επικύρωση συναλλαγών στο blockchain. Η αναβάθμιση Shanghai ενεργοποιήθηκε στις 22:27 UTC και ολοκληρώθηκε περίπου στις 22:42 UTC.

Περίπου μισή ώρα μετά την αναβάθμισης είχαν διεκπεραιωθεί περίπου 285 αναλήψεις, περίπου 5.413 ETH (αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων), σύμφωνα με το beaconcha.in.

Το πολυαναμενόμενο hard fork – ουσιαστικά η αναβάθμιση του blockchain με τη διάσπαση ενός νέου – έχει χαρακτηριστεί από τα μέλη της κοινότητας του Ethereum ως ιστορικό ορόσημο, ολοκληρώνοντας την πολυετή μετάβαση του σε ένα πλήρες PoS δίκτυο.

Σε ένα σύστημα PoS, οι χρήστες «ποντάρουν» κρυπτονομίσματα ως μια μορφή εγγύησης για την ασφάλεια και την επιβεβαίωση νέων μπλοκ δεδομένων. Πέρυσι, το blockchain άφησε πίσω του τον αρχικό του μηχανισμό PoW– τον ​​ίδιο που χρησιμοποιεί το Bitcoin – αλλά μέχρι τώρα οι χρήστες δεν μπορούσαν να αποσύρουν τα staked ether τους ή να τα εξαργυρώσουν.
Η τιμή του ETH παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό σταθερή τη στιγμή που ενεργοποιήθηκε το hard fork της Shangai, ενώ περίπου 4000 άτομα συντονίστηκαν σε ένα Shapella Mainnet Watch Party που διοργανώθηκε από την Ethereum Cat Herders.
Στο live, ο Vitalik Buterin, ο συνιδρυτής του blockchain Ethereum, είπε ότι “είμαστε σε ένα στάδιο όπου τα πιο δύσκολα και γρήγορα μέρη της μετάβασης του πρωτοκόλλου Ethereum έχουν ουσιαστικά τελειώσει. Πρέπει να γίνουν ακόμη πολύ σημαντικά πράγματα, αλλά αυτά τα πολύ σημαντικά πράγματα μπορούν να γίνουν με ασφάλεια και με πιο αργό ρυθμό».

Ο Buterin δήλωσε ότι το scalling θα είναι το επόμενο ζήτημα που θα αντιμετωπίσει το blockchain μετά την αναβάθμιση Shangai. Το scaling (στα ελληνικά: κλιμάκωση) αναφέρεται στη δυνατότητα ενός συστήματος ή μιας τεχνολογίας να αυξήσει τη χωρητικότητα του και να επεξεργάζεται μεγαλύτερες ποσότητες δεδομένων ή συναλλαγών με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια.

Τι θα γίνει τώρα με το Ethereum; Ράλι ή πτώση τιμής;

Η πρόσφατη αναβάθμιση του Ethereum έχει προκαλέσει προβλέψεις ανάμεσα σε αναλυτές της ψηφιακής αγοράς σχετικά με το εάν θα προκαλέσει ένα ράλι ή μια κατάρρευση των τιμών. Ενώ αναμένεται ότι η επιτυχία της αναβάθμισης θα ενισχύσει την κατάσταση της αγοράς, μερικοί staker μπορεί να εξαργυρώσουν τα ETH τους μαζικά, προκαλώντας μια ενδεχόμενη πτώση της τιμής. Οι validators παίζουν ένα κρίσιμο ρόλο στην ασφάλεια του δικτύου Ethereum υπό το νέο μηχανισμό PoS, ο οποίος εισήχθη μέσω του hard fork Merge.

Για να συμμετέχουν στη διαδικασία επικύρωσης των μπλοκ, οι validators πρέπει να “στοιχηματίσουν” τουλάχιστον 32 ETH, τα οποία “κλειδώνονται” σε ένα έξυπνο συμβόλαιο. Όσο περισσότερο ποντάρει ένας επικυρωτής ETH, τόσο πιο πιθανό είναι να του ανατεθεί να προτείνει ένα «μπλοκ» συναλλαγών δεδομένων που θα επιβεβαιωθούν στο blockchain. Όταν ένας validator προτείνει ένα μπλοκ και εγκρίνεται από τους άλλους validators, τότε αυτός ο validator λαμβάνει μια επιπλέον ανταμοιβή.

Με την αλλαγή σε PoS, τα 32 ETH είχαν αξία περίπου 15.000 δολάρια. Από τότε, η αξία του ETH έχει αυξηθεί σημαντικά, φθάνοντας περίπου τα 58.000 δολάρια. Αυτή η αύξηση της τιμής αποτελεί έναν από τους λόγους για τους οποίους κάποιοι επενδυτές μπορεί να επιλέξουν να πουλήσουν τα ETH τους για κέρδος.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...