Ουκρανία: Θα φορολογήσει κέρδη από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα κατά 18% το 2024

ΑρχικήΝέαΟυκρανία: Θα φορολογήσει κέρδη από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα κατά 18% το 2024

Μοιραστείτε το

Οι ρυθμιστικές αρχές της Ουκρανίας είναι έτοιμες να αρχίσουν να φορολογούν τα κέρδη από κρυπτονομίσματα κατά 18% από το 2024, με τους νομοθέτες να ψηφίζουν επί των προτάσεων αυτό το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με το Forbes Ukraine, η Εθνική Επιτροπή Κινητών Αξιών και Χρηματιστηρίου πρόκειται να αποκαλύψει ένα σχέδιο νόμου, το οποίο θα τεθεί ενώπιον των νομοθετών στην επόμενη συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Οι προτάσεις της ρυθμιστικής αρχής περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός φόρου 18% στο εισόδημα από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, αλλά οι στρατιωτικοί θα πληρώνουν μόνο 1,5%.

Ελπίζουμε ότι ο νόμος θα εγκριθεί τον Σεπτέμβριο και θα τεθεί σε ισχύ το 2024

Το σχέδιο αυτό θα απαιτεί επίσης από όλα τα ουκρανικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να υποβάλλουν αίτηση για άδειες λειτουργίας που θα εκδίδονται από επιτροπή.

Απαιτώντας από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων να λαμβάνουν άδειες λειτουργίας, το σχέδιο νόμου στοχεύει στη δημιουργία ενός πλαισίου για τη ρύθμιση και την επίβλεψη των λειτουργιών αυτών στην Ουκρανία. Αυτός ο κανονισμός μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των επενδυτών, στην αποτροπή δόλιων δραστηριοτήτων, στη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις διαδικασίες καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML) και στην προώθηση ενός πιο διαφανούς και ασφαλούς περιβάλλοντος συναλλαγών με ψηφιακά περουσιακά στοιχεία.

Το Κίεβο επιχειρεί να τροποποιήσει τους κανονισμούς του για τα κρυπτονομίσματα σύμφωνα με την ΕΕ τις τελευταίες εβδομάδες και θέλει να εισαγάγει κανονισμούς στο πνεύμα της νομοθεσίας της ΕΕ για τις αγορές κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων (MiCA).

Πως αντέδρασε η κοινότητα των Crypto με τα φορολογικά σχέδια της Ουκρανίας;

Η είδηση ​​αντιμετωπίστηκε με ανάμεικτες αντιδράσεις από την κοινότητα κρυπτονομισμάτων.

Ο Mykhailo Chobanyan, ο ιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Kuna, προειδοποίησε ότι το Κίεβο δεν πρέπει να βιαστεί να αναλάβει δράση. Ο Chobanyan είπε ότι ήταν «αναγκαίο» να μάθουμε «γιατί, πώς και πότε απαιτείται ρύθμιση» πριν νομοθετηθεί.

To Forklog επικαλέστηκε έναν νομικό εμπειρογνώμονα που έλεγε ότι ένας φορολογικός συντελεστής 18% θα μπορούσε να αποτρέψει τους επενδυτές και πιθανώς «να προκαλέσει εκροή χρηστών και εταιρειών crypto από την Ουκρανία».

Η Κεντρική Τράπεζα της χώρας από την άλλη, ζήτησε κανονισμούς που «εξισορροπούν την ανάγκη προστασίας των συμφερόντων των καταναλωτών» με τη «χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Η τράπεζα πρόσθεσε ότι οι κανονισμοί θα πρέπει «να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νομικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...