Πάνω από 100.000 χακαρισμένοι λογαριασμοί ChatGPT προς πώληση στο dark web

ΑρχικήΝέαΠάνω από 100.000 χακαρισμένοι λογαριασμοί ChatGPT προς πώληση στο dark web

Μοιραστείτε το

Καθώς οι επιχειρήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και να εξορθολογίσουν τις δραστηριότητες τους, η ενσωμάτωση λύσεων παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης (AI) όπως το ChatGPT έχει αποκτήσει σημαντική δυναμική.

Τα ΑΙ bots έχουν αναδειχθεί ως ανεκτίμητα εργαλεία, παρέχοντας ουσιαστική υποστήριξη στους εργαζόμενους σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών και ερωτημάτων. Η ενσωμάτωση τους στον εργασιακό χώρο έχει αποδείξει τον καθοριστικό τους ρόλο στην παροχή βοήθειας και ενδυνάμωσης του προσωπικού, στη διευκόλυνση των απρόσκοπτων λειτουργιών και στην αποτελεσματική αντιμετώπιση διαφόρων αναγκών.

Ωστόσο, έχει εμφανιστεί μια ανησυχητική τάση, με σημαντικό αριθμό εργαζομένων να δημοσιεύουν τακτικά ευαίσθητα εταιρικά δεδομένα στα AI bots.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο χρόνο, ο αριθμός των παραβιασμένων ChatGPT που εμφανίστηκαν προς πώληση στο dark web έχουν ξεπεράσει τις 100.000, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε από την εταιρεία κυβερνοασφάλειας Group-IB στις 20 Ιουνίου.

26.802 παραβιασμένοι λογαριασμοί εμφανίζονται στο dark web τον Μάιο

Μόνο τον Μάιο του 2023, ο αριθμός των διαθέσιμων αρχείων που περιέχουν λογαριασμούς ChatGPT σε κίνδυνο έφτασε στο νέο υψηλό ρεκόρ των 26.802, από 11.909 τον Ιανουάριο του 2023. Αυτό σηματοδοτεί μια δραστική αύξηση, ειδικά σε σύγκριση σε περίοδο 1 έτους, με μόνο 74 κλεμμένα αρχεία που καταγράφηκαν τον Ιούνιο του 2022.

The number of compromised ChatGPT accounts from June 2022 to May 2023. Source: Group-IB

Αυτοί οι λογαριασμοί συνήθως παραβιάζονται μέσω καμπανιών “ηλεκτρονικού ψαρέματος”, οι οποίες προορίζονται για την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών χρήστη, όπως κωδικούς που αποθηκεύονται σε προγράμματα περιήγησης, στοιχεία τραπεζικής κάρτας, cookie, ιστορικό περιήγησης κ.λπ.

“Οι υπάλληλοι εισάγουν διαβαθμισμένες αντιστοιχίες ή χρησιμοποιούν το bot για να βελτιστοποιήσουν τον αποκλειστικό κώδικα. Δεδομένου ότι η τυπική ρύθμιση παραμέτρων του ChatGPT διατηρεί όλες τις συνομιλίες, αυτό θα μπορούσε να προσφέρει ακούσια ένα θησαυροφυλάκιο ευαίσθητων πληροφοριών στους scammers εάν αποκτήσουν τους κωδικούς του λογαριασμού”.

– δήλωσε ο Dmitry Shestakov, Επικεφαλής Threat Intelligence στο Group-IB.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...