Πάνω από 7000 παίχτες συμμετείχαν στο Otherside Metaverse «Second Trip» της Yuga Labs

ΑρχικήΝέαΠάνω από 7000 παίχτες συμμετείχαν στο Otherside Metaverse «Second Trip» της Yuga...

Μοιραστείτε το

Η Yuga Labs ολοκλήρωσε ένα επιτυχημένο ”Δεύτερο Ταξίδι” το περασμένο Σάββατο, παρέχοντας στα μέλη της κοινότητας της μια προεπισκόπηση του τι πρόκειται να ακολουθήσει στον κόσμο του Otherside Metaverse που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος.

Σύμφωνα με τη Yuga Labs, περίπου 7.200 παίκτες παρακολούθησαν τη δοκιμή διάρκειας 90 λεπτών. Οι κάτοχοι των Otherdeed NFT – μιας συλλογής που συνδέεται με το Otherside Metaverse – προσκλήθηκαν να συμμετάσχουν στην εμπειρία, μαζί με έναν ακόμη επισκέπτη ο καθένας. Η CoinDesk παρακολούθησε την κλειστή εκδήλωση ως καλεσμένος και μπόρεσε να αλληλεπιδράσει με άλλους «ταξιδιώτες» και να συμμετάσχει στη γεμάτη δράση ιστορία.

Το ταξίδι

Από την αρχή, η εμπειρία σχεδιάστηκε για να μεταφέρει τους παίκτες σε ένα κόσμο επιστημονικής φαντασίας που συνδύαζε στοιχεία του δημοφιλούς MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) και της κουλτούρας των NFT. Οι χρήστες ξεκίνησαν το ταξίδι εισερχόμενοι στο “Infinity Space”, μια άδεια αρένα όπου οι ταξιδιώτες μπορούσαν να εξοικειωθούν με τα avatar τους και να στέλνουν μηνύματα σε άλλους παίκτες. Οι ταξιδιώτες μπορούσαν να συγκεντρώνονται σε μικρές ομάδες και να μιλούν ανοικτά ο ένας στον άλλο – μια λειτουργία που σκοπός της ήταν να μιμηθεί ένα “πραγματικό γεγονός”, όπου οι παίκτες μπορούσαν να μιλούν και να ακούν μόνο όταν βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, σύμφωνα με τον διευθυντή δημιουργικής επικοινωνίας της Yuga Labs, Michael Figge.

Screenshot from Otherside Second Trip. (CoinDesk/Cam Thompson)

Μετά από περίπου 20 λεπτά, μεγάλες οθόνες εμφανίστηκαν πάνω από το Infinity Space και μετέδωσαν ένα μήνυμα από τη μασκότ του Bored Ape Yacht Club Curtis, ο οποίος ήταν ο ”οικοδεσπότης” της όλης εμπειρίας.
Ο χαρακτήρας του πίθηκου χώρισε την ομάδα σε τέσσερις ομάδες με βάση τα χρώματα και ανακοίνωσε τους αντίστοιχους αρχηγούς τους: η Luster (κίτρινη) ήταν επικεφαλής του κοινοτικού προγράμματος της Yuga Labs, Lowbellie, η Crimson (κόκκινη) ήταν η ηγέτης του Twitch streamer Brycent, ο Veldan (πράσινος) ο γιος του Snoop Dogg και συλλέκτης NFT Cordell Broadus, και η νικήτρια ομάδα, η Glacia (μπλε), καθοδηγήθηκε από τον gamer Jimmy Wong.

Τα ρούχα των παιχτών μεταμορφώθηκαν αμέσως στα χρώματα της ομάδας που τους είχαν αναθέσει και οι παίκτες άρχισαν να συγκεντρώνονται σε ομάδες. Λίγο αργότερα, άνοιξε μια σκουληκότρυπα, μεταφέροντας τους παίκτες στην περιοχή της ομάδας τους για να ολοκληρώσουν τις αποστολές και να κερδίσουν πόντους. Το παιχνίδι περιελάμβανε πολλές περίεργες κατευθυντήριες οδηγίες, όπως της συλλογή «μαγικών σταγόνων» για να δοθούν σε ψηφιακούς βάτραχους που εκτόξευαν φλόγες από το στόμα τους. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, οι ταξιδιώτες μπορούσαν να τρέχουν, να πηδούν, να πετούν και να εξερευνούν τον πολυδιάστατο χώρο.

Screenshot from Otherside Second Trip. (CoinDesk/Cam Thompson)

Οι νικητές του παιχνιδιού έλαβαν “φτερωτά κράνη”(airdrops) όπου θα σταλούν από την Yuga Labs στα πορτοφόλια τους.

Τα σχόλια από τους παίκτες ήταν σε γενικές γραμμές θετικά, με πολλούς να μοιράζονται αισιοδοξία για το μέλλον της πλατφόρμας.

Υπήρχαν όμως και ορισμένοι χρήστες που παραπονέθηκαν για προβλήματα συνδεσιμότητας και αμφισβήτησαν τη σημασία πολλών σημείων εντός του παιχνιδιού που παραμένουν μυστήριο.

Μια δημόσια πρόβα για το Otherside

Η πλατφόρμας Otherside αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Yuga Labs για τη δημιουργία ενθουσιασμού και την εξοικίωση των κατόχων με την όλη εμπειρία πριν από την επίσημη κυκλοφορία της. Η Yuga Labs φιλοξένησε το First Trip τον Ιούλιο του 2022, καλωσορίζοντας για πρώτη φορά 4.600 παίκτες στο Otherside. Οι παίκτες που επέστρεψαν στο Otherside για το ”Δεύτερο Ταξίδι” έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν έναν ”Οβελίσκο”, ένα ψηφιακό συλλεκτικό για να τιμήσουν τις περιπέτειες τους.

Σύμφωνα με στοιχεία από το OpenSea, τα Otherdeed NFT έχουν πραγματοποιήσει 568.607 ETH σε όγκο συναλλαγών, ή λίγο περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Τη στιγμή της σύνταξης του άρθρου, η συλλογή έχει κατώτατη τιμή 1,67 ETH, ή περίπου 3.000 $.
Ο Figge δήλωσε στην CoinDesk ότι σχεδιάζονται περισσότερα ”ταξίδια” πριν από την επίσημη κυκλοφορία της πλατφόρμας. Παράλληλα, έχει επικεντρωθεί στην οικοδόμηση ενός οικοσυστήματος που θα είναι προσβάσιμο ανά πάσα στιγμή από τους κατόχους των NFT.

«Αυτή τη στιγμή οργανώνουμε αυτές τις μεγάλες θεατρικές εμπειρίες με το First Trip και το Second Trip. Αυτές είναι βασικά μεγάλες παραστάσεις 90 λεπτών στο Broadway», είπε ο Figge. «Αλλά παίρνουμε όλη αυτή την τεχνολογία που έχουμε δημιουργήσει και τη διοχετεύουμε σε μια έκδοση του Otherside που θα κατασκευαστεί και θα είναι προσβάσιμη με μεγαλύτερο ρυθμό».

Το κάθε ”ταξίδι” που οργανώνεται από την ομάδα, παρέχει ανατροφοδότηση για τα σημεία της εμπειρίας που λειτούργησαν σωστά και εκείνα που χρειάζονται βελτίωση. Ο Spencer Tucker, chief gaming officer στα Yuga Labs, είπε στη CoinDesk ότι το μεγαλύτερο feedback που κέρδισαν από το ”Δεύτερο ταξίδι” ήταν ότι οι παίκτες θέλουν πιο προσωπικές εμπειρίες για να ενισχύσουν τις σχέσεις με τους συνταξιδιώτες τους.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...