Παραβιάστηκε ο λογαριασμός της CTΟ του OpenAI στο Twitter

ΑρχικήΝέαΠαραβιάστηκε ο λογαριασμός της CTΟ του OpenAI στο Twitter

Μοιραστείτε το

Ο λογαριασμός του Twitter της Mira Murati, Chief Technology Officer του OpenAI, έπεσε θύμα hack στις 2 Ιουνίου. Ο εισβολέας εκμεταλλεύτηκε το Twitter της για να προωθήσει ένα παραπλανητικό crypto airdrop.

Η Murati βρήκε ότι ο λογαριασμός της χρησιμοποιείται για τη διαφήμιση ενός δόλιου airdrop κρυπτονομισμάτων. Η ανάρτηση, η οποία υποτίθεται ότι προσέφερε ένα διακριτικό ERC-20 με το όνομα OPENAI, οδήγησε σε έναν σύνδεσμο phishing.

Η Murati έχει ένα κοινό 126.200 followers στο Twitter, όλοι οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να πέσουν θύματα της απάτης. Η παραπλανητική ανάρτηση παρέμεινε ενεργή για περίπου μία ώρα, συγκεντρώνοντας 79.600 προβολές και 83 retweets πριν τελικά διαγραφεί.

Το γεγονός ότι ο συντάκτης του tweet είχε περιορισμένη πρόσβαση στην απάντηση παρεμπόδισε τη δυνατότητα των χρηστών να προειδοποιούν τους άλλους για τον δόλιο σύνδεσμο.

Το περιστατικό προκάλεσε συναγερμό στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων στο Twitter. Η ύποπτη δραστηριότητα οδήγησε ορισμένους χρήστες του Twitter να υποθέσουν ότι η Murati είχε στοχοποιηθεί σε επίθεση με ανταλλαγή SIM.

Ο ιστότοπος που συνδέεται στο παραπλανητικό tweet κατασκευάστηκε προσεκτικά, δανειζόμενος σε μεγάλο βαθμό από τη σχεδίαση ενός υπάρχοντος AI ChainGPT που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, έγιναν ανεπαίσθητες αλλαγές, κυρίως με την προσθήκη μιας προτροπής στους χρήστες να συνδέσουν τα κρυπτογραφικά πορτοφόλια τους, εκθέτοντας τους σε πιθανούς κινδύνους ασφαλείας.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...