Πιέσεις και νομικά προβλήματα για τη Binance

ΑρχικήΝέαΠιέσεις και νομικά προβλήματα για τη Binance

Μοιραστείτε το

Καταιγισμός αγωγών για την Binance καθώς το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων έχει εμπλακεί σε μια νέα ομαδική αγωγή που ζητά αποζημίωση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Fortune, η δικηγορική εταιρεία Moscowitz και η Boies Schiller Flexner υπέβαλαν ομαδική αγωγή εναντίον της Binance, του διευθύνοντος συμβούλου της Changpeng «CZ» Zhao και τριών κρυπτο-influencers – του αστέρα του μπάσκετ Jimmy Butler, του Graham Stephan και του Ben Armstrong’ Bitboy.

Η Binance κατηγορείται για εισαγωγή μη εγγεγραμμένων τίτλων

Σύμφωνα με την αναφορά, η Binance καταχωρούσε μη εγγεγραμμένους τίτλους ως κρυπτονομίσματα και πλήρωσε άτομα που επηρεάζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να προωθήσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία. Τα δικηγορικά γραφεία ισχυρίζονται ότι ερευνούσαν την ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων για περισσότερο από ένα χρόνο πριν καταθέσουν τη μήνυση.

Ένα από τα κρυπτονομίσματα που θεωρείται ως μη εγγεγραμένος τίτλος είναι το token Binance BNB. Η κατάθεση υποστήριξε ότι το πρόγραμμα εγγραφής BNB καθιστά το περιουσιακό στοιχείο ως μη εγγεγραμένο τίτλο, επειδή μειώνει την προσφορά του νομίσματος για να αυξήσει την αξία του.

Η μήνυση κατατέθηκε για λογαριασμό τριών ενάγοντων – δύο κατοίκων της Φλόριντα και ενός ατόμου από την Καλιφόρνια – οι οποίοι είπαν ότι έχασαν χρήματα κατά τη διαπραγμάτευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που προωθούνται από την Binance και τους influencer. Οι καταγγελίες υποδεικνύουν ότι η υπόθεση θα μπορούσε να έχει εκατομμύρια ανθρώπους που δικαιούνται αποζημίωση.

Μιλώντας για την υπόθεση, ο Adam Moskowitz της δικηγορικής εταιρείας Moskowitz δήλωσε τα πιο κάτω:

«Η νομοθεσία ορίζει ξεκάθαρα ότι εάν ένας influencer προωθεί μη εγγεγραμένους τίτλους και έχει οικονομικό συμφέρον να το κάνει, ο influencer μπορεί να είναι υπεύθυνος έναντι οποιουδήποτε αγόρασε τα περιουσιακά στοιχεία. Υπεύθυνo θα ήταν και το ανταλλακτήριο που διευκολύνει τις συναλλαγές.»

Εν το μεταξύ, η Binance δεν είχε ακόμη κάποιο σχόλιο για το θέμα κατά τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω νομική εταιρεία υποβάλλει μαζική αγωγή κατά μιας εταιρείας κρυπτονομισμάτων. Η Moskowitz υπέβαλε μια παρόμοια αγωγή κατά της χρεοκοπημένης εταιρείας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων FTX και των προωθητών της, όπως ο Thomas Brady, ο Kevin O’Leary και αρκετοί άλλοι. Επίσης, η εταιρεία υπέβαλε μια άλλη αγωγή κατά της χρεοκοπημένης εταιρείας Voyager.

Αύξηση της νομικής πίεσης κατά της Binance

Το χρονοδιάγραμμα αυτής της αγωγής ασκεί περαιτέρω νομική πίεση στην Binance. Η CFTC μήνυσε πρόσφατα το ανταλλακτήριο και τον CZ για παραβίαση της νομοθεσίας περί εμπορίας παραγώγων. Εκτός αυτού, υπάρχουν αναφορές ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ερευνά το ανταλλακτήριο και τον ιδρυτή του για άλλες υποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, η Binance είπε ότι θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές και απολάμβανε την υποστήριξη της ευρύτερης κοινότητας κρυπτογράφησης. Το ανταλλακτήριο είναι το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης σε όγκο συναλλαγών και ελέγχει πάνω από το 70% της αγοράς, σύμφωνα με τα δεδομένα της BeInCrypto.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...