Πιθανή πώληση του CoinDesk

ΑρχικήΝέαΠιθανή πώληση του CoinDesk

Μοιραστείτε το

Ο ιστότοπος ειδήσεων Crypto CoinDesk, προσλαμβάνει τραπεζίτη για να διερευνήσει την πιθανότητα πώλησης του.

https://forkast.news/

Πρώτα η Genesis, τώρα το Coindesk. Η αυτοκρατορία του Barry Silbert φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς προφανώς σκέφτεται να πουλήσει μέρος των θυγατρικών της για να αντιμετωπίσει ζητήματα ρευστότητας.

Στις 18 Ιανουαρίου 2023, ο Kevin Worth, Διευθύνων Σύμβουλος της CoinDesk, θυγατρικής του Digital Currency Group με εστίαση στα κρυπτονομίσματα, ανέφερε ότι η εταιρεία προσέλαβε τραπεζίτες επενδύσεων από τη Lazard LTD, για να τους βοηθήσει να εξερευνήσουν επιλογές για μερική ή πλήρη πώληση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο Worth μίλησε για το πώς οι πιθανοί επενδυτές ενδιαφέρθηκαν να κατέχουν το ψηφιακό μέσο ενημέρωσης:

“Τους τελευταίους μήνες, έχουμε λάβει πολλές ενδείξεις ενδιαφέροντος για πώληση του CoinDesk.”

Σύμφωνα με τον δικό του ιστότοπο, το Coindesk δέχεται πάνω από 5 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα (αν και το Similarweb αναφέρει πάνω από 10 εκατομμύρια επισκέπτες), διοργανώνει τη σύνοδο κορυφής «Consensus», ένα από τα μεγαλύτερα συμβάντα κρυπτογράφησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, και έχει επεκταθεί σε διάφορα προϊόντα, όπως ένα ενημερωτικό δελτίο και ένα κανάλι στο YouTube.

Οι λόγοι πίσω από τα ζητήματα ρευστότητας της μητρικής της εταιρείας δεν προέρχονται από έναν ιστότοπο μέσων με κακή απόδοση, αλλά αποδίδονται κυρίως στη μετάδοση της FTX και στη μάχη με τους δίδυμους Winklevoss, ιδρυτές του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, που ανήκει στην DCG. Ο δανειστής Genesis διέκοψε τις αναλήψεις, μπλέκοντας με το πρόγραμμα “Earn” του Gemini.

Οι Winklevoss ζήτησαν δημόσια την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της DCG, Barry Silbert, και κατηγόρησαν την εταιρεία ότι δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες τους να καταλήξουν σε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Επιπλέον, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) μήνυσε πρόσφατα τόσο την DCG όσο και τη Genesis για φερόμενη πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων.

Όπως ανέφερε πρόσφατα η CryptoPotato, η Genesis μπορεί να ετοιμάζεται να κηρύξει πτώχευση αυτή την εβδομάδα αφού απέτυχε να συγκεντρώσει μετρητά, καθώς το ταμείο κρυπτογράφησης έμεινε με ένα οικονομικό κενό άνω των 175 εκατομμυρίων δολαρίων μετά την κατάρρευση της FTX, γεγονός που την εμπόδισε να συνεχίσει τις αναλήψεις των πελατών της.

Τι πρέπει να αναμένεται

Η πιθανή πώληση του CoinDesk ή του Genesis, μαζί με άλλες σημαντικές επιχειρήσεις κρυπτογράφησης που ανήκουν στην DCG, όπως η Foundry, η Grayscale Investments και η Luno, μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση μέρους, ή όλων των οικονομικών ζητημάτων της DCG, αλλά θα μπορούσε επίσης να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην αγορά κρυπτονομισμάτων.

Σε ένα χειρότερο σενάριο, η DCG μπορεί ακόμη και να εξετάσει το ενδεχόμενο να πουλήσει μέρος των διαθεσίμων κρυπτονομισμάτων της για να παραμείνει στο παιχνίδι. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι από μόνη της η Grayscale Investments κατέχει μεγάλη ποσότητα Bitcoin, με 631.460 BTC (13 δισεκατομμύρια δολάρια) στην κατοχή της. Αυτό υποδηλώνει ότι τα οικονομικά της προβλήματα μπορεί να μην είναι τόσο τρομερά όσο φαίνονται, και ότι η εταιρεία μπορεί να έχει ένα απόθεμα ασφαλείας για να επιστρέψει.

Ανεξάρτητα από αυτό, τα νέα για θέματα ρευστότητας της DCG και πιθανές πωλήσεις θυγατρικών έχουν εγείρει ανησυχίες στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και υπογραμμίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...