Ποια Crypto Assets αντιπροσωπεύουν το 85% των δωρεών κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

ΑρχικήΝέαΠοια Crypto Assets αντιπροσωπεύουν το 85% των δωρεών κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

Μοιραστείτε το

Με τη συμπλήρωση ενός έτους από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Chainalysis κατέληξε σε μια έκθεση που παρακολουθούσε τις δωρεές κρυπτονομισμάτων τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία.

Η έκθεση αναφέρει ότι η Ουκρανία έλαβε σχεδόν 70 εκατομμύρια δολάρια και οι φιλορωσικές ομάδες 5,4 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές κρυπτογράφησης από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος.

Δωρεές κρυπτονομισμάτων στην Ουκρανία

Οι δωρεές στην Ουκρανία προήλθαν κυρίως σε ETH, BTC, USDT και USDC, με τις μετοχές τους να είναι 28,9 εκατομμύρια δολάρια, 22,8 εκατομμύρια δολάρια, 11,5 εκατομμύρια δολάρια και 1,2 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα.

Περίπου το 80% των δωρεών προήλθαν τους πρώτους μήνες του πολέμου. Μια έκθεση της Chainalysis με ημερομηνία 28 Μαρτίου 2022, αποκάλυψε ότι η Ουκρανία είχε λάβει δωρεές σε κρυπτονομίσματα αξίας σχεδόν 56 εκατομμυρίων δολαρίων μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μια άλλη έρευνα της Chainalysis εντόπισε περίπου 50 φιλορωσικές ομάδες που συγκέντρωσαν δωρεές κρυπτογράφησης αξίας 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η CryptoPotato τον Ιούλιο. Το τελευταίο έγγραφο λέει ότι ο αριθμός αυτών των ομάδων έχει αυξηθεί σε σχεδόν 100 και οι συλλογές σε σχεδόν 5,4 εκατομμύρια δολάρια.

Κυρώσεις και επιθέσεις Ransomware

Σε ένα χρόνο, η έκθεση Chainalysis αναφέρει ότι οι Ρώσοι ολιγάρχες και τα ιδρύματα δεν μπόρεσαν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα για να αποφύγουν τις κυρώσεις, αποκλείοντας μικρές συναλλαγές.

«Τα ευρήματα μας υποδηλώνουν ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων δεν είναι πολύ ρευστοποιήσιμες για να υποστηρίξουν τη μαζική αποφυγή κυρώσεων από τη Ρωσία, αν και αυτό δεν σημαίνει ότι αυτή η δραστηριότητα δεν λαμβάνει χώρα σε μικρότερη κλίμακα», ανέφερε η έκθεση.

Ωστόσο, οι φιλορωσικές ομάδες χάκερ απέσπασαν 456,8 εκατομμύρια δολάρια το 2022, σύμφωνα με μια άλλη έκθεση της Chainalysis που χαρτογράφησε εγκλήματα κρυπτογράφησης.

«Οι επιθέσεις ransomware έχουν χρησιμοποιηθεί συχνά από κακούς παράγοντες για πολιτικές ατζέντες και έχουμε δει πολλά παραδείγματα κατά τη διάρκεια του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας. Για παράδειγμα, η Conti, μια παραγωγική ομάδα ransomware με έδρα τη Ρωσία, απέκτησε περίπου 66 εκατομμύρια δολάρια από θύματα το 2022», αναφέρει η τελευταία έκθεση.

Δωρεές σε Τουρκία και Συρία

Οι εταιρείες κρυπτογράφησης έσπευσαν να στείλουν δωρεές στην Τουρκία και τη Συρία που επλήγησαν από τον σεισμό. Η Ripple έχει στείλει 1 εκατομμύριο δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια, ενώ η Binance έστειλε 5 εκατομμύρια δολάρια στους λογαριασμούς των χρηστών της στην Τουρκία.

Μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, οι εταιρείες κρυπτογράφησης είχαν στείλει πάνω από 9 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές στην Τουρκία και τη Συρία.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...