Ποια είναι η νούμερο 1 επενδυτική επιλογή σύμφωνα με τον Robert Kiyosaki

ΑρχικήΝέαΠοια είναι η νούμερο 1 επενδυτική επιλογή σύμφωνα με τον Robert Kiyosaki

Μοιραστείτε το

Ο διάσημος επενδυτής και συγγραφέας του βιβλίου για τα οικονομικά «Rich Dad Poor Dad» Robert Kiyosaki μοιράστηκε σε ένα post μία προσοδοφόρα επενδυτική ευκαιρία.

Σε ένα X post στις 25 Αυγούστου, ο Kiyosaki προσδιόρισε το ασήμι ως την «καλύτερη επενδυτική επιλογή» που διατίθεται σήμερα. Ο ενθουσιασμός του Kiyosaki για το ασήμι οφείλεται στο ότι η τρέχουσα τιμή του πολύτιμου μετάλλου είναι κάτω από το 50% του υψηλού όλων των εποχών.

Σημείωσε ότι το πολύτιμο μέταλλο γνωρίζει αύξηση της ζήτησης λόγω του κρίσιμου ρόλου του σε πράσινες τεχνολογίες όπως τα ηλεκτρικά οχήματα (EVs). Καθώς οι ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή αυξάνονται, οι βιομηχανίες βασίζονται όλο και περισσότερο στο ασήμι για τις εξαιρετικές του ιδιότητες. Κατά την άποψη του, το πολύτιμο μέταλλο είναι μια ιδανική επένδυση σε σύγκριση με αυτό που ονόμασε «πλαστά δολάρια».

Γιατί το ασήμι είναι μια καλή επενδυτική επιλογή;

Το ασήμι, που συχνά αναφέρεται ως «ο χρυσός του φτωχού», έχει καθιερωθεί ως μια συναρπαστική επενδυτική επιλογή στο οικονομικό τοπίο. Το ασήμι προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά που το καθιστούν ελκυστική επιλογή για επενδυτές που αναζητούν διαφοροποίηση, διατήρηση της αξίας και πιθανές αποδόσεις.

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι επενδυτές σκέφτονται να προσθέσουν ασήμι στα χαρτοφυλάκια τους είναι η ικανότητα του να λειτουργεί ως εργαλείο διαφοροποίησης. Η αξία του τείνει να έχει χαμηλή συσχέτιση με παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές και ομόλογα. Αυτό σημαίνει ότι οι διακυμάνσεις των τιμών του συχνά αποκλίνουν από εκείνες άλλων περιουσιακών στοιχείων, παρέχοντας ένα πιθανό μαξιλάρι έναντι της αστάθειας της αγοράς.

Πέρα από το ρόλο του ως χρηματοοικονομικού περιουσιακού στοιχείου, το ασήμι μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών. Είναι ένα κρίσιμο συστατικό στα ηλεκτρονικά, τον ιατρικό εξοπλισμό και τις διάφορες τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτή η βιομηχανική ζήτηση για ασήμι προσδίδει εγγενή αξία στο μέταλλο, καθώς γίνεται βασικό συστατικό στην πρόοδο της σύγχρονης κοινωνίας. Κατά συνέπεια, η τιμή του ενισχύεται από την πρακτική χρήση του, προσφέροντας στους επενδυτές μια απτή βάση για πιθανή σταθερότητα τιμών.

Ιστορικά, πολύτιμα μέταλλα, όπως το ασήμι, αναζητήθηκαν ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού. Σε περιόδους ανόδου του πληθωρισμού, η αξία των νομισμάτων fiat τείνει να διαβρώνεται, ενώ η αξία των πολύτιμων μετάλλων, μπορεί να παραμείνει σχετικά σταθερή. Αυτό το χαρακτηριστικό αποθήκης αξίας καθιστά το ασήμι μια ελκυστική επιλογή για τη διατήρηση του πλούτου σε οικονομικούς κύκλους και αβέβαια γεωπολιτικά περιβάλλοντα.

Το ασήμι επίσης έχει ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι του χρυσού όσον αφορά την οικονομική προσιτότητα. Με χαμηλότερο κόστος ανά ουγγιά σε σύγκριση με τον χρυσό, το ασήμι γίνεται προσιτό σε ένα ευρύτερο φάσμα επενδυτών που μπορεί να μην έχουν τα μέσα να επενδύσουν σε μεγαλύτερες ποσότητες χρυσού.

https://www.bankrate.com/investing/gold-vs-silver/

Η ώθηση του Kiyosaki για εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία

Αυτή η ώθηση ευθυγραμμίζεται με τη μακροχρόνια υπεράσπιση του Kiyosaki για εναλλακτικά περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin (BTC) και ο χρυσός. Στο παρελθόν έχει εκφράσει τη δυσπιστία του για τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τα νομίσματα που υποστηρίζονται από την κυβέρνηση. Αυτή τη στιγμή, έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές να αξιοποιήσουν το Bitcoin, σημειώνοντας ότι το περιουσιακό στοιχείο έχει τη δυνατότητα να αυξηθεί στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Οι απόψεις του χρηματοοικονομικού εκπαιδευτή για το εθνικό χρέος, τον πληθωρισμό και τη σταθερότητα του δολαρίου τον οδήγησαν να υποστηρίξει τη διαφοροποίηση χαρτοφυλακίων με περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός, το ασήμι, το Bitcoin, το Ethereum (ETH) και το Solana, ενώ απορρίπτει την αξία του ορισμού του δολαρίου ΗΠΑ.

Επιπλέον, ο Kiyosaki τόνισε πρόσφατα τη σύνοδο κορυφής των BRICS, σημειώνοντας ότι σηματοδοτεί το τέλος του δολαρίου, καθώς τα κράτη μέλη εξετάζουν ένα κρυπτονόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό.

Ο Kiyosaki επίσης έχει ενθαρρύνει τους επενδυτές να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται από τις διορθώσεις της αγοράς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...