Ποια ήταν γνωστή με το όνομα ”Crypto Queen”;

ΑρχικήΑπόψειςΠοια ήταν γνωστή με το όνομα ''Crypto Queen'';

Μοιραστείτε το

Η Ruja Ignatova, γνωστή και ως ”Crypto Queen” που εξαπάτησε χιλιάδες επενδυτές. Μια ιστορία για να θυμόμαστε και για να είμαστε πιο προσεκτικοί στις επενδυτικές μας αποφάσεις.

Η Ruja Ignatova, γνωστή και ως «Crypto Queen» από την Βουλγαρία, ήταν επιχειρηματίας και ιδρυτής της OneCoin, μιας πυραμίδας Ponzi που υποσχόταν υψηλές αποδόσεις στους επενδυτές μέσω της εξόρυξης ενός νέου κρυπτονομίσματος, του OneCoin. Είναι το άτομο που σκέφτηκε την ιδέα του onecoin και το κυκλοφόρησε ως ένα επαναστατικό νέο κρυπτονόμισμα ενθαρρύνοντας τους ανθρώπους να επενδύσουν στο πρόγραμμα και να καθοδηγήσουν κι άλλους για να κάνουν το ίδιο. Ήταν γνωστή για τις χαρισματικές ομιλίες της και τις μεγάλες υποσχέσεις για αποδόσεις στους επενδυτές.
Το σχέδιο δημιουργήθηκε το 2014 και έγινε γρήγορα γνωστό, προσελκύοντας εκατομμύρια επενδυτές από όλο τον κόσμο. Η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι εξόρυξε τα OneCoins μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται “εξόρυξη”, αλλά στην πραγματικότητα, δεν υπήρχε τέτοια διαδικασία εξόρυξης και τα νομίσματα απλώς διανέμονταν στους επενδυτές.

Οι επενδυτές ενθαρρύνθηκαν να καλέσουν κι άλλους για συμμετοχή στο πρόγραμμα προκειμένου να κερδίσουν προμήθειες. Το πρόγραμμα αναπτύχθηκε γρήγορα και μέχρι το 2016 αναφέρθηκε ότι είχε προσελκύσει πάνω από 3 εκατομμύρια επενδυτές και ότι είχε δημιουργήσει επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ωστόσο, το OneCoin δεν ήταν νόμιμο κρυπτονόμισμα και δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ σε κανένα νόμιμο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Το 2017, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εξέδωσε μια προειδοποίηση για το OneCoin, περιγράφοντάς το ως «δόλιο σύστημα κρυπτονομισμάτων» που είχε προωθηθεί ως ένα σύστημα για εύκολο και γρήγορο χρήμα.

Τον Οκτώβριο του 2017, η Ruja Ignatova εξαφανίστηκε ξαφνικά και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά δημόσια. Αργότερα αποκαλύφθηκε ότι είχε διαφύγει από τη χώρα, πιθανώς για να αποφύγει τη δίωξη. Το σχέδιο κατέρρευσε αμέσως μετά την εξαφάνισή της, αφήνοντας πολλούς επενδυτές με σοβαρές οικονομικές απώλειες.

Το 2018, κατηγορήθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και εκδόθηκε ειδοποίηση της Interpol για τη σύλληψη της. Το 2019 οι βουλγαρικές αρχές συνέλαβαν τον αδερφό της και κατηγορήθηκαν για την ηγεσία της πυραμίδας OneCoin. Το 2020, συνελήφθη στη Γερμανία και κατηγορήθηκε για απάτη και ξέπλυμα χρήματος. Η δίκη της για την απάτη onecoin εκκρεμεί.

Αυτή η πυραμίδα Ponzi προκάλεσε τεράστιες οικονομικές απώλειες στους επενδυτές και απαγορεύτηκε σε πολλές χώρες. Η ιστορία της Crypto Queen είναι σημαντική για να μας υπενθυμίζει τους κινδύνους που συνδέονται με την επένδυση σε μη αποδεδειγμένα και μη ελεγχόμενα κρυπτονομίσματα και τη σημασία του να είστε προσεκτικοί όταν εξετάζετε οποιαδήποτε επενδυτική ευκαιρία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...