Ποιες είναι οι πιο ακριβές και πιο προσιτές χώρες για εξόρυξη Bitcoin;

ΑρχικήΝέαΠοιες είναι οι πιο ακριβές και πιο προσιτές χώρες για εξόρυξη Bitcoin;

Μοιραστείτε το

Η Ιταλία είναι η πιο ακριβή χώρα για την εξόρυξη Bitcoin, ενώ ο Λίβανος είναι η φθηνότερη.

Σύμφωνα με έρευνα της CoinGecko, η Ιταλία είναι η πιο ακριβή χώρα για εξόρυξη κρυπτονομισμάτων καθώς χρειάζονται σχεδόν 210.000 δολάρια σε ηλεκτρική ενέργεια για να παραχθεί ένα Bitcoin. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία και η Γερμανία ακολουθούν στενά ως οι πιο ασύμφορες περιοχές.

Είναι ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι η εξόρυξη bitcoin είναι κερδοφόρα σε μόλις 62 από τις 147 χώρες που αναλύθηκαν από το CoinGecko. Παρά τα οικονομικά του ζητήματα, ο Λίβανος είναι ο φθηνότερος προορισμός για τέτοιες δραστηριότητες.

Τι είναι όμως η εξόρυξη ή αλλιώς mining κρυπτονομισμάτων

Το mining είναι η διαδικασία που χρησιμοποιούν το Bitcoin και πολλά άλλα κρυπτονομίσματα για τη δημιουργία νέων νομισμάτων και την επαλήθευση νέων συναλλαγών. Είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη διαδικασία επικύρωσης συναλλαγών που περιμένουν να προστεθούν στη βάση δεδομένων blockchain.

Περιλαμβάνει τεράστια, αποκεντρωμένα δίκτυα υπολογιστών σε όλο τον κόσμο που επαληθεύουν και προστατεύουν τις αλυσίδες μπλοκ. Αλυσίδες μπλοκ ή αλλιώς το blockchain είναι ένα κατανεμημένο καθολικό, μια κοινή βάση δεδομένων που αποθηκεύει δεδομένα.

Η Ευρώπη φαίνεται να είναι απαγορευμένη

Οι εξορύκτες Bitcoin εξαρτώνται από πολλούς ζωτικούς παράγοντες όταν αποφασίζουν να ενταχθούν στο οικοσύστημα, με το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων μηχανημάτων και τη δυσκολία εξόρυξης του δικτύου να είναι μερικά.

Η CoinGecko αποκάλυψε ότι η μέση αξία οικιακής ηλεκτρικής ενέργειας για την παραγωγή ενός bitcoin είναι 46.291 $. Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο από την τρέχουσα τιμή του κορυφαίου ψηφιακού στοιχείου περίπου 26.000 $ κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Ωστόσο, υπάρχουν περιοχές όπου τα ποσοστά εξόρυξης bitcoin είναι πολύ πιο ακριβά. Η Ιταλία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με κόστος ηλεκτρικής ενέργειας στα 208.560 $ που απαιτείται για την παραγωγή ενός bitcoin. Αρκετές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Αυστρία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες, ακολουθούν από τη δεύτερη έως την ένατη θέση. Τα νησιά Κέιμαν είναι το μόνο έθνος στην λίστα που δεν βρίσκεται στη Γηραιά Ήπειρο.

Η CoinGecko διαπίστωσε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος στην Ευρώπη θα μπορούσε να αποδοθεί σε πολλούς λόγους, συμπεριλαμβανομένης της παγκόσμιας αύξησης των τιμών χονδρικής ηλεκτρικής ενέργειας λίγο μετά την πανδημία COVID-19 και την κρίση που προκλήθηκε από τη στρατιωτική σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Οι πιο προσιτές χώρες

Η έρευνα εκτίμησε ότι υπάρχουν σημαντικές διαφορές στο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των ηπείρων. Για παράδειγμα, η μέση τιμή οικιακής ενέργειας για την εξόρυξη ενός BTC στην Ευρώπη εκτιμάται σε 85.767 $, ενώ στην Ασία, ο αριθμός αυτός είναι ελαφρώς υψηλότερος από 20.000 $.

Ο Λίβανος φαίνεται σαν μια τέλεια επιλογή για εξορύκτες κρυπτονομισμάτων, καθώς χρειάζονται μόνο 266 $ για να παραχθεί ένα μόνο bitcoin εκεί. Το Ιράν, η Συρία, η Αιθιοπία και το Σουδάν συγκεντρώνουν την πρώτη 5άδα των πιο προσιτών περιοχών.

Υπάρχουν χώρες όπου το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας είναι επίσης χαμηλό, αλλά οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιβάλει απαγόρευση στις λειτουργίες κρυπτονομισμάτων. Ένα παράδειγμα είναι το Ιράκ, όπου χρειάζονται λιγότερα από 4.000 $ για την εξόρυξη ενός BTC.

Τι γίνεται με τις ΗΠΑ;

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται κάπου στη μέση της λίστας, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου – οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) – έχει πολύ ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα (46.280 $) από τους γείτονές της τον Καναδά (33.250 $) και το Μεξικό (26.340 $).

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τιμές της ενέργειας ποικίλλουν σε κάθε πολιτεία, μετατρέποντας αυτές με φθηνότερες τιμές σε τοπικούς κόμβους. Η κορυφαία εταιρεία εξόρυξης bitcoin Riot Platforms, για παράδειγμα, έχει επικεντρώσει τις δραστηριότητές της κυρίως στο Κολοράντο και το Τέξας (δύο από τις περιοχές των ΗΠΑ που προσφέρουν χαμηλότερο ενεργειακό κόστος).

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...