Ποιοι είναι οι κορυφαίοι εκατομμυριούχοι Bitcoin;

ΑρχικήΝέαΠοιοι είναι οι κορυφαίοι εκατομμυριούχοι Bitcoin;

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin που κυκλοφόρησε το 2009, είναι το πρώτο και το πιο επιτυχημένο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, που βασίζεται στην τεχνολογία blockchain.

Το Bitcoin, θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα πιο επιτυχημένα ψηφιακά νομίσματα που δημιουργήθηκαν ποτέ, με κεφαλαιοποίηση περίπου 473,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων τη στιγμή της δημοσίευσης. Το πρώτο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο bitcoin (ETF) ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, ωθώντας το κρυπτονόμισμα σε νέα υψηλά επίπεδα όλων των εποχών.

Ποιος όμως κατέχει τα περισσότερα bitcoin;

Είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ποιος κατέχει τα περισσότερα bitcoin, καθώς οι διευθύνσεις πορτοφολιού είναι ανώνυμες και δεν σχετίζονται με το όνομα του κατόχου του λογαριασμού. Ο μόνος τρόπος είναι να έχει δημοσιοποιήσει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία του ο ίδιος ο κάτοχος.

Πολλοί κάτοχοι bitcoin έχουν κάνει τον πλούτο τους δημιουργώντας προϊόντα για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος του Bitcoin. Για παράδειγμα, ορισμένοι έχουν δημιουργήσει ανταλλακτήρια για διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων και των παραγώγων που έχουν προκύψει από αυτό.

Changpeng Zhao (CZ)

Ο Changpeng Zhao, γνωστός και ως CZ, είναι Κινεζο-Καναδός επιχειρηματίας, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Γεννήθηκε στην επαρχία Jiangsu της Κίνας το 1977 και μεγάλωσε στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο Zhao έχει υπόβαθρο στα χρηματοοικονομικά και την τεχνολογία, έχοντας εργαστεί στο παρελθόν σε εταιρείες όπως την Bloomberg και την Blockchain.info πριν ξεκινήσει την Binance το 2017. Είναι γνωστός για την εξειδίκευση του στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και το όραμα του ήταν, να κάνει τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία πιο προσιτά σε όλο τον κόσμο.

Υπό την ηγεσία του Zhao, η Binance αναπτύχθηκε γρήγορα και έγινε μία από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον χώρο των κρυπτογράφησης, και ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με βάση τον όγκο συναλλαγών. Ο Zhao έχει επίσης συμμετάσχει σε διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένου του Binance Charity Foundation, το οποίο υποστηρίζει διάφορους φιλανθρωπικούς σκοπούς χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.

Σύμφωνα με το Forbes, η καθαρή περιουσία του Zhao ήταν 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Φεβρουάριο του 2023.

Song Chi-Hyung

https://www.yahoo.com/news/7-song-chi-hyung-103229351.html

Ο Song Chi-Hyung, γνωστός και ως Chris Song, είναι ένας Νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας και ιδρυτής της Dunamu Inc., μιας εταιρείας fintech που λειτουργεί το Upbit, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα.

Ο Song ξεκίνησε την καριέρα του στη χρηματοοικονομική βιομηχανία και αργότερα μεταπήδησε στον τομέα της τεχνολογίας, όπου εργάστηκε για εταιρείες όπως η LG CNS και η Kakao. Το 2017, ίδρυσε την Dunamu Inc. και ξεκίνησε το Upbit, το οποίο γρήγορα έγινε ένα από τα κορυφαία ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Νότια Κορέα.

Εκτός από το Upbit, η Dunamu έχει επίσης λανσάρει μια σειρά από άλλες υπηρεσίες και προϊόντα fintech, όπως η Kakao Stock, μια φορητή πλατφόρμα συναλλαγών μετοχών και η πλατφόρμα Luniverse που βασίζεται σε blockchain.

Ο Song είναι γνωστός για την εξειδίκευσή του τόσο στα χρηματοοικονομικά όσο και στην τεχνολογία και για το όραμα του να δημιουργεί καινοτόμες λύσεις που μπορούν να κάνουν τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες πιο προσιτές και φιλικές προς τον χρήστη. Έχει αναγνωριστεί για τη συνεισφορά του στη βιομηχανία fintech στη Νότια Κορέα και έχει μιλήσει σε διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τη λίστα Forbes Real-Time Billionaire, ο Chi-hyung αξίζει περισσότερα από 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Brian Armstrong

Steven Ferdman / Getty Images

Ο Brian Armstrong είναι Αμερικανός επιχειρηματίας, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στον κόσμο. Γεννήθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια το 1983 και μεγάλωσε σε διάφορες πόλεις στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Armstrong έχει υπόβαθρο στην επιστήμη των υπολογιστών και εργάστηκε ως μηχανικός λογισμικού σε εταιρείες όπως η IBM και η Airbnb προτού συνιδρύσει την Coinbase το 2012. Υπό την ηγεσία του, η Coinbase έχει εξελιχθεί σε μια από τις εταιρείες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, με περισσότερους από 56 εκατομμύρια επαληθευμένους χρήστες.

Ο Armstrong είναι γνωστός για την εξειδίκευση του στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων και το όραμα του για τη δημιουργία ενός πιο ανοιχτού και προσβάσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας blockchain και των ψηφιακών νομισμάτων και έχει μιλήσει σε διάφορα συνέδρια και εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τη δουλειά του στο Coinbase, ο Armstrong έχει συμμετάσχει σε διάφορες φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένου του GiveCrypto.org, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διανέμει κρυπτονομίσματα σε άτομα που έχουν ανάγκη σε όλο τον κόσμο.

Ο Άρμστρονγκ έχει μερίδιο 19% στην Coinbase και εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια από την λίστα Forbes τον Φεβρουάριο του 2023.

Jed McCaleb

https://news.coincu.com/124511-jed-mccaleb-build-space-station/

Ο Jed McCaleb είναι ένας Αμερικανός προγραμματιστής και επιχειρηματίας που έχει συμμετάσχει σε πολλά εξέχοντα έργα blockchain και κρυπτονομισμάτων. Γεννήθηκε στο Αρκάνσας το 1975 και σπούδασε πληροφορική στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Μπέρκλεϋ.

Ο McCaleb είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως ο ιδρυτής του Mt. Gox, ενός από τα πρώτα και μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Ίδρυσε το Mt. Gox το 2010 και αργότερα πούλησε την πλατφόρμα στον Mark Karpeles, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του CEO. Το Mt. Gox υπέστη ένα τεράστιο hack το 2014, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια εκατοντάδων χιλιάδων bitcoin και τελικά κήρυξε πτώχευση.

Μετά την αποχώρηση του από το Mt. Gox, ο McCaleb συνίδρυσε την Ripple, μια εταιρεία που ανέπτυξε ένα ψηφιακό πρωτόκολλο πληρωμών και το κρυπτονόμισμα XRP.

Εξακολουθεί να κατέχει περίπου 3,4 δισεκατομμύρια XRP, το οποίο σε τιμές Φεβρουαρίου 2023, τον καθορίζει σε συνολική αξία κοντά στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Chris Larsen

https://www.cointribune.com/en/xrp-creator-chris-larsen-proposes-to-move-bitcoin-btc-to-a-greener-consensus-algorithm/

Ο Chris Larsen είναι ένας Αμερικανός επιχειρηματίας και στέλεχος επιχειρήσεων που είναι γνωστός για τη συμμετοχή του σε πολλά εξέχοντα έργα fintech και κρυπτονομισμάτων. Γεννήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια το 1960.

Ο Larsen είναι ίσως περισσότερο γνωστός ως συνιδρυτής της Ripple, της εταιρείας που ανέπτυξε ένα ψηφιακό πρωτόκολλο πληρωμών και το κρυπτονόμισμα XRP. Διετέλεσε επίσης Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple μέχρι το 2016 και εξακολουθεί να είναι ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας μέχρι και σήμερα.

Tyler and Cameron Winklevoss

https://pagesix.com/2021/06/17/winklevoss-twins-tyler-and-cameron-have-started-a-band/

Ο Tyler και ο Cameron Winklevoss μετέφεραν τα εκατομμύρια που κέρδισαν από τη αγωγή τους κατά του Facebook σε κρυπτονομίσματα. Έγιναν οι πρώτοι δισεκατομμυριούχοι στο οικοσύστημα κρυπτογράφησης μετά την έκρηξη των τιμών του Bitcoin στα τέλη του 2017. Το Forbes υπολογίζει την περιουσία τους σε 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για τον καθένα.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του εκτιμώμενου πλούτου τους προέρχεται από επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα, οι δίδυμοι Winklevoss είναι επίσης επιχειρηματίες που ξεκίνησαν την ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini. Το ανταλλακτήριο αποτιμήθηκε σε 7,1 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη συγκέντρωση κεφαλαίων 400 εκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021.

Κατέχουν επίσης το Nifty Gateway, μια πλατφόρμα για την αγορά και την πώληση μη ανταλλάξιμων tokens(NFT).

Michael Saylor 

https://coingape.com/michael-saylor-net-worth/

Το Bitcoin έχει προσελκύσει πολλούς μη συμβατικούς επενδυτές όλα αυτά τα χρόνια. Κανένα, ωστόσο, δεν έχει τον ζήλο και τον ενθουσιασμό του Michael Saylor, Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας λογισμικού MicroStrategy Inc. (MSTR). Η εταιρεία άρχισε να αποκτά το κρυπτονόμισμα τον Αύγουστο του 2020 αγοράζοντας 250 εκατομμύρια δολάρια bitcoin. Εκείνη την εποχή, η εταιρεία είπε ότι αγόραζε το κρυπτονόμισμα για να χρησιμοποιήσει καλύτερα τα μετρητά στον ισολογισμό της.

Με την πάροδο του χρόνου, ο Saylor έγινε ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin και εμφανίστηκε σε συνέδρια κρυπτονομισμάτων προκειμένου να υποστηρίξει τα οφέλη και τις περιπτώσεις χρήσης του. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021, η MicroStrategy είχε αυξήσει τις διαθέσεις της σε Bitcoin στα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επιχειρώντας να αγοράσει το κρυπτονόμισμα κατά τη διάρκεια της πτώσης των τιμών.

Η τιμή της μετοχής της MicroStrategy εκτοξεύτηκε κατά περισσότερο από 337% (από τον Δεκέμβριο του 2021) μετά την ανακοίνωση της εξαγοράς Bitcoin. Εν τω μεταξύ, το Forbes εκτιμά ότι η καθαρή αξία του Saylor είναι 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποτέλεσμα του στοιχήματος του στο Bitcoin.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Microstrategy πραγματοποίησε και πάλι μια αγορά bitcoin, προσθέτοντας 2.500 επιπλέον στο ενεργητικό της. Από τον Φεβρουάριο του 2023, η Microstrategy κατέχει περίπου 132.500 bitcoin—κοντά στα 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε ποιον ανήκουν τα περισσότερα Bitcoin;

Satoshi Nakamoto

https://block-builders.de/bitcoin-wie-viele-btc-hat-erfinder-satoshi-nakamoto/


Η ταυτότητα του ατόμου ή της ομάδας πίσω από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, ο οποίος δημιούργησε το κρυπτονόμισμα Bitcoin και συνέγραψε την αρχική λευκή βίβλο Bitcoin, παραμένει άγνωστη.

Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι η αρχική διεύθυνση Satoshi Nakamoto, η οποία είναι γνωστό ότι περιέχει τα bitcoins που εξορύσσονταν στις πρώτες μέρες του δικτύου, φημολογείται ότι περιέχει πάνω από 1 εκατομμύριο bitcoins.

Στις σημερινές τιμές, η αξία αυτών των bitcoin θα άξιζε δισεκατομμύρια δολάρια, αν και η ακριβής αξία θα εξαρτιόταν από την τιμή της αγοράς ανά πάσα στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι η πραγματική ταυτότητα του ατόμου ή της ομάδας πίσω από το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto δεν έχει αποκαλυφθεί ποτέ και δεν είναι σαφές εάν εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση στα bitcoin που σχετίζονται με αυτήν τη διεύθυνση.

Η διεύθυνση που περιέχει τα περισσότερα bitcoin σήμερα είναι 34xp4vRoCGJym3xR7yCVPFHoCNxv4Twseo, με περισσότερα από 248.597 BTC. Σε τιμές Φεβρουαρίου 2023, αυτό είναι κοντά στα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να πούμε ότι η πραγματική ταυτότητα του κατόχου αυτής της διεύθυνσης είναι άγνωστη και είναι πιθανό να πρόκειται για ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων. Επιπλέον, ενώ είναι αλήθεια ότι το δημόσιο καθολικό blockchain επιτρέπει σε οποιονδήποτε να βλέπει τις συναλλαγές που σχετίζονται με αυτήν τη διεύθυνση, δεν είναι πάντα δυνατό να προσδιοριστεί η ταυτότητα του ατόμου ή της οντότητας πίσω από τη διεύθυνση.

Είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι η αποκεντρωμένη και ψευδώνυμη φύση των κρυπτονομισμάτων σημαίνει ότι η ιδιοκτησία αυτών των διευθύνσεων μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί και να αλλάξει με την πάροδο του χρόνου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...