Ποιοι και γιατί προβλέπουν «αναταραχή» στην αγορά κρυπτονομισμάτων – Ποια είναι τα δύο σενάρια

ΑρχικήΝέαΠοιοι και γιατί προβλέπουν «αναταραχή» στην αγορά κρυπτονομισμάτων - Ποια είναι τα...

Μοιραστείτε το

Τι προβλέπει ο αναλυτής που «είδε» την κατάρρευση του 2018 για τον Σεπτέμβριο και ο ρόλος της SEC και των asset management που διαχειρίζονται 15,5 τρισ. δολάρια.

Μετά από ένα τρομακτικό sell off στην αγορά κρυπτονομισμάτων κατά το οποίο εξαϋλώθηκαν 60 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε μόλις 24 ώρες, τα κρυπτονομίσματα βρίσκονται, αδιαμφισβήτητα πια, σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Μέσα σε μια κυριολεκτικά χαώδη κατάσταση, το οικοσύστημα βομβαρδίζεται από ειδήσεις, αρνητικές και θετικές, οι οποίες δίνουν μπερδεμένα σήματα στους αναλυτές. «Θα γίνει σεισμός», λένε, αλλά δύσκολα μπορούν να συμφωνήσουν εάν έχει αρνητική, ή θετική χροιά αυτή η πρόβλεψη.

Εάν υπάρχει κάποιος που δικαιούται να μιλά… περισσότερο από τους άλλους, είναι ο εξειδικευμένος στα κρυπτονομίσματα αναλυτής Peter Brandt. Ο Brandt, έγινε διεθνώς γνωστός, όταν προέβλεψε την κατάρρευση της κρυπτο-αγοράς το 2018, επιμένοντας σε όσα έβλεπε, παρά τον χλευασμό της συνεπαρμένης από το ράλι κοινότητας στο πρόσωπο του.

Με σαφή αναφορά στο bullying που είχε υποστεί τότε, ο Brandt επανέρχεται με μια νέα πρόβλεψη και ένα… “καρφί”. Σε αυτή, αναφέρει ότι το Bitcoin ξαναδοκιμάζει αυτή την πτώση και είναι έτοιμο να χάσει οποιοδήποτε bullish μομέντουμ, μετά την πρόσφατη διόρθωση της κρυπτοαγοράς.

«Η πτώση στο Bitcoin για μια ακόμα φορά δοκιμάζει το επίπεδο στήριξης στην υποκείμενη ανεστραμμένη H&S. Ένα κλείσιμο κάτω από τις 24.800 μονάδες (το χαμηλό της προηγούμενης δοκιμής) θα έκανε ζημιά στο ημερήσιο και εβδομαδιαίο γράφημα. Αλλά ε, τι ξέρω εγώ; Είμαι μόνο ένας μπούμερ που ασχολείται με τα διαγράμματα».

Ο αναλυτής λέει ότι το Bitcoin παραβίασε τη διαγώνια στήριξη που κρατούσε την τιμή του σε ανοδική τάση από την αρχή του έτους, γεγονός που τον κάνει να πιστεύει ότι το μεγαλύτερο σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονόμισμα θα συνεχίσει να βιώνει πτωτική τάση, εκτός εάν ανακάμψει πάνω από το κρίσιμο επίπεδο στήριξης.

Με το βασικό κρυπτονόμισμα να έχει δοκιμάσει τα κοντινά της στήριξης των 25.000 δολαρίων (έκλεισε πάνω από τις 26.000), οι κρυπτο-ευαγγελιστές θεωρούν ότι πρόκειται για ένα σημάδι ανθεκτικότητας του και ένα σημάδι για ένα μελλοντικό ράλι. Μάλιστα, τονίζουν ότι βασικός παράγοντας γι’ αυτό είναι η πιθανή έγκριση ενός spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF) και το επικείμενο halving του Bitcoin. Πάντως οι όγκοι συναλλαγών του κρυπτονομίσματος παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, γεγονός που προβληματίζει.

Τι είναι το bitcoin halving;

Bitcoin Halving, είναι η διαδικασία που συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια στο δίκτυο Bitcoin. Σκοπός είναι να μειώσει το ρυθμό με τον οποίο δημιουργούνται νέα Bitcoin και να ελέγχει την προσφορά του κρυπτονομίσματος.

Η έννοια του Bitcoin Halving εισήχθη στην αρχική λευκή βίβλο που περιέγραφε το σχεδιασμό του δικτύου Bitcoin, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2008 από τον δημιουργό του Bitcoin, γνωστό ως Satoshi Nakamoto. Η λευκή βίβλος ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων bitcoin που δημιουργούνται και κυκλοφορούν σε κυκλοφορία θα μειώνεται στο μισό περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, προκειμένου να ελεγχθεί η προσφορά του κρυπτονομίσματος και να διασφαλιστεί η αξία του.

Το μαχαίρι όμως το έχει η SEC, η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία θα εγκρίνει, απορρίψει, ή θα… βάλει στην άκρη για αργότερα (έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ότι θα καθυστερήσει την απόφαση της) για τουλάχιστον πέντε προσφορές Bitcoin ETF στις αρχές Σεπτεμβρίου από διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων οι οποίοι διαχειρίζονται συνολικά 15,5 τρισεκατομμύρια δολάρια. Η απόφαση σχετικά με την αίτηση της BlackRock για spot bitcoin ETF τον Ιούνιο αναμένεται μόλις μια ημέρα αργότερα, μαζί με τις προσφορές των Fidelity, VanEck, WisdomTree και Invesco και του διαχειριστή κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων Grayscale.

«Οι επενδυτές περιμένουν με ανυπομονησία την ετυμηγορία της SEC σχετικά με τις αιτήσεις της Grayscale ETF και της Blackrock τον Σεπτέμβριο», έγραψε ο James Butterfill, επικεφαλής της έρευνας της CoinShares, σε στο blog του, τονίζοντας όμως ότι «οι προσδοκίες είναι ότι οι αποφάσεις και για τις δύο αιτήσεις ενδέχεται να αναβληθούν, οδηγώντας ενδεχομένως σε απογοήτευση των επενδυτών»…

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...