Πώς να αγοράσετε κρυπτονομίσματα;

ΑρχικήΚρυπτοπαιδείαΠώς να αγοράσετε κρυπτονομίσματα;

Μοιραστείτε το

Έχετε ενημερωθεί, το ψάξατε, μιλήσατε με ειδικούς και τώρα είστε έτοιμοι για να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα. Ακολουθούν πιο κάτω 4 απλά βήματα για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα.

Έχετε διαβάσει, το ψάξατε, μιλήσατε με φίλους και τώρα ήρθε η στιγμή για να αγοράσετε κρυπτονομίσματα. Αρχικά θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό σε ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων. Θα σας ζητηθούν προσωπικά έγγραφα ταυτότητας για KYC (Know Your Customer) και θα πρέπει να αποφασίσετε και μια μέθοδο πληρωμής. Υπάρχει η δυνατότητα για χρήση του τραπεζικού σας λογαριασμού ή των χρεωστικών και πιστωτικών σας καρτών. Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσετε και ένα πορτοφόλι εκτός δικτύου, δηλαδή ξεχωριστό από τον λογαριασμό ανταλλαγής. Συστήνεται επειδή είναι από τους πιο ασφαλής μεθόδους φύλαξης των ιδιωτικών σας κλειδιών.

Ποιά βήματα πρέπει να ακολουθήσετε για αγορά κρυπτονομισμάτων;

Βήμα 1: Επιλέξτε μια υπηρεσία κρυπτογράφησης

Το πρώτο βήμα για την αγορά κρυπτονομισμάτων συνίσταται στην επιλογή μιας υπηρεσίας ή ενός τόπου διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων. Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων είναι η πιο εύκολη λύση προς τον χρήστη, καθώς σε σύγκριση με άλλους τόπους, παρέχουν μεγαλύτερη ποικιλία υπηρεσιών και μεγαλύτερο αριθμό κρυπτονομισμάτων για να διαπραγματευτούν.

Μέσω ενός ανταλλακτηρίου, υπάρχει η επολογή να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε τα κρυπτονομίσματα σας. Είναι σημαντικό το ανταλλακτήριο που θα επιλέξετε να δημιουργήσετε λογαριασμό, να σας παρέχει την δυνατότητα για μεταφορά των χρημάτων σας σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι που υποστηρίζεται από το ίδιο το ανταλλακτήριο.

Έχετε κάνει την έρευνα σας και αποφασίσατε πιο ανταλλακτήριο να επιλέξετε. Το επόμενο βήμα είναι να επισυνάψετε τα στοιχεία που ζητούνται για την δημιουργία του λογαριασμού και να ακολουθήσετε την διαδικασία KYC (Know your customer) που στα ελληνικά σημαίνει ”Γνώριζε τον πελάτη σου”. Το κάθε ανταλλακτήριο ζητά περίπου τα ίδια στοιχεία όπως όνομα , διεύθυνση και λεπτομέρειες για την εργασία και την πηγή των εισοδημάτων σας. Φυσικά οι απαιτήσεις μπορεί να αλλάξουν αναλόγως τον σκοπό και το ύψος των συναλλαγών.

Βήμα 2: Συνδέστε μια επιλογή πληρωμής στο ανταλλακτήριο που επιλέξατε

Μόλις το ανταλλακτήριο επαληθεύσει την ταυτότητα σας, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε ένα τρόπο πληρωμής, όπως κάρτα ή τραπεζικό λογαριασμό. Αναλόγως του ανταλλακτηρίου, τα κόστη που σχετίζονται με τις καταθέσεις είναι διαφορετικά και καλό θα ήταν να το μελετήσετε προτού προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

Βήμα 3: Καταχώρηση εντολής στο ανταλλακτήριο της επιλογής σας

Τώρα έχετε ανοίξει τον λογαριασμό, επαληθεύσατε την ταυτότητα σας και συνδέσατε τον τρόπο πληρωμής. Είστε στο στάδιο που θα πρέπει να καταχωρήσετε μια εντολή. Να αποκτήσετε bitcoin ή οποιοδήποτε άλλο κρυπτονόμισμα επιθυμείτε. Τα τελευταία χρόνια τα ανταλλακτήρια είχαν σημαντική ανάπτυξη και οι λειτουργίες τους έχουν απλοποιηθεί πολύ, ώστε να είναι προσβάσιμες από οποιονδήποτε επιθυμεί να αγοράσει κρυπτονομίσματα.

Βήμα 4: Ασφαλής φύλαξη των κρυπτονομισμάτων σας

Φτάσαμε στο τέλος. Τα έχετε καταφέρει! Αγοράσατε το κρυπτονόμισμα που επιθυμούσατε τόσο καιρό. Τώρα είναι σημαντικό να το ασφαλίσετε και να το αποθηκεύσετε σωστά. Τα περισσότερα ανταλλακτήρια παρέχουν πορτοφόλια για φύλαξη των κρυπτονομισμάτων σας, αλλά συστήνεται και είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύσετε σε ένα πορτοφόλι που βρίσκεται υπό τον δικό σας έλεγχο, χωρίς να έχει κανείς την δυνατότητα πρόσβασης στα ιδιωτικά σας κλειδιά. Ο κίνδυνος με τα πορτοφόλια ανταλλαγής είναι να παραβιαστούν και να κινδυνεύσουν τα περιουσιακά σας στοιχεία.
Αλλά και πάλι η απόφαση είναι δική σας, και εσείς θα αποφασίσετε ποια είναι η πιο ασφαλής και πρακτική μέθοδος για αποθήκευση των κρυπτονομισμάτων σας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...