Πώς οι 15 χιλιάδες μετατράπηκαν σε 82 εκατομμύρια δολάρια με το Ethereum

ΑρχικήΝέαΠώς οι 15 χιλιάδες μετατράπηκαν σε 82 εκατομμύρια δολάρια με το Ethereum

Μοιραστείτε το

Ο Alexis Ohanian – Συνιδρυτής και Εκτελεστικός Πρόεδρος του Reddit – αποκάλυψε ότι είναι ο πρώτος επενδυτής του Ethereum που αγόρασε 50.000 ETH κατά την προπώληση του περιουσιακού στοιχείου το 2014. Σήμερα η αξία τους είναι 82 εκατομμύρια δολάρια.

Ο 39χρονος επιχειρηματίας και επενδυτής αρμενικής κληρονομιάς είπε ότι η τραγική ιστορία των προγόνων του είναι ένας από τους κύριους λόγους που αγαπά τη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Forbes, είπε ότι ορισμένοι από τους προπάππους του αποκεφαλίστηκαν από Τούρκους στρατιώτες κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915. Οι Οθωμανοί κατέσχεσαν επίσης κειμήλια της οικογένειας του και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Ως εκ τούτου, ο Ohanian έχει γίνει ένας τεράστιος υποστηρικτής των περιουσιακών στοιχείων που οι κεντρικοί θεσμοί δεν μπορούν να κατασχέσουν:

«Οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων έχει στη συνείδηση της, ή στη συλλογική της ιστορία, κάποια μορφή δίωξης, ειδικά από ένα κράτος, κάνει την ιδέα ενός αποθέματος αξίας που δεν ελέγχεται από κανένα κράτος πολύ ελκυστική. Και έτσι, κατά κάποιο τρόπο, ήταν συνδεδεμένο μέσα μου τότε, και με έκανε δεκτικό στην ιδέα ενός αποκεντρωμένου νομίσματος».

Alexis Ohanian, Source: CNBC

Ο Ohanian κατάλαβε ότι ένα πρωτόκολλο blockchain που ονομάζεται Ethereum επρόκειτο να κυκλοφορήσει πριν από σχεδόν μια δεκαετία και επένδυσε $15.000 στο εγγενές διακριτικό – ETH. Αυτό σημαίνει ότι αγόρασε το κρυπτονόμισμα για περίπου $0,30 ανά διακριτικό.

Η επένδυση του ανέρχεται πλέον σε περίπου 82 εκατομμύρια δολάρια, με εκπληκτική απόδοση 546.000%. Ωστόσο, ο Ohanian ευχόταν να μπορούσε να είχε αγοράσει περισσότερα εκείνη τη στιγμή:

«Εκ των υστέρων, δεν επένδυσα σχεδόν όσο θα έπρεπε».

Ωστόσο αποκάλυψε το 2021 ότι έχει «πολλά» Ethereum χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Εκτός από τη συν-δημιουργία του Reddit, ο Ohanian έχει ιδρύσει άλλη μια οντότητα – την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Seven Seven Six. Μάζεψε 500 εκατομμύρια δολάρια στις αρχές του 2022 για να επενδύσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων και διπλασιάστηκε με έναν άλλο έργο 177 εκατομμυρίων δολαρίων αρκετούς μήνες αργότερα.

Ο Ohanian είναι επίσης υπέρμαχος των NFTs. Αγόρασε ένα NFT από τη συλλογή Bored Ape Yacht Club (BAYC) το περασμένο καλοκαίρι και το χάρισε στη σύζυγο του, τη σούπερ σταρ του τένις Serena Williams.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...