Πόσο χαμηλά μπορεί να πάει η τιμή του Bitcoin;

ΑρχικήΝέαΠόσο χαμηλά μπορεί να πάει η τιμή του Bitcoin;

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin έχει πέσει στα επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά τον Ιούνιο, αλλά ορισμένες προβλέψεις για τις τιμές είναι πολύ χαμηλότερες σε περίπτωση που μια ‘καταιγίδα’ χτυπήσει την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών λόγω της είδησης ότι η SpaceX ρευστοποίησε τα BTC της. Η αστάθεια της τιμής του BTC τελικά επέστρεψε στην αγορά στις 17 Αυγούστου μετά από μια εκτεταμένη περίοδο πλευρικών συναλλαγών σε στενό εύρος, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία από την Cointelegraph Markets Pro και το TradingView.

BTC/USD 1-hour chart. Source: TradingView

Οι παρατηρητές της αγοράς είναι περίεργοι τι θα μπορούσε να ακολουθήσει.

Θα ανέβει ή θα πέσει το Bitcoin; Η Cointelegraph συγκεντρώνει μερικούς από τους κύριους στόχους τιμών BTC καθώς οι αγορές κρυπτονομισμάτων ανακάμπτουν από το πρώτο τους μεγάλο σοκ εδώ και αρκετούς μήνες.

Αναλυτής: Τα 25.000 δολάρια θα είναι ένα «επικό επίπεδο» για το Bitcoin

Πριν εμφανιστούν οι ειδήσεις για την SpaceX, οι οποίες οδήγησαν σε πτώση τόσο του Bitcoin όσο και άλλων altcoins, οι έμποροι ήλπιζαν ότι τα 28.000 $ θα παρείχαν ισχυρή υποστήριξη.

Το Bitcoin, σε τελική ανάλυση, βρισκόταν ήδη στην κατηφόρα, αλλά είχε τόσο πολλαπλές γραμμές τάσης υποστήριξης όσο και το δίχτυ ψυχολογικής ασφάλειας των 28.000 $ που λειτουργούσαν υπέρ του.

Αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει την κατηφόρα, ωστόσο, κατά την στιγμή της δημοσίευσης , το BTC/USD είναι κάτω από τις $26.500.

Ωστόσο για τον δημοφιλή έμπορο και εκπαιδευτή Gareth Soloway, οι 25.000 $ είναι που αποτελούν πλέον τον κύριο τομέα ενδιαφέροντος όταν πρόκειται για αγορά BTC.

Τεχνικά, το επίπεδο των 28k έχει σπάσει. Έχει περίπου 24 ώρες για να ανακτήσει αυτό το επίπεδο ή οι πιθανότητες αυξάνονται πολύ, κατευθύνεται στις 25 χιλιάδες”, υποστήριξε στην ανάλυση του στο X στις 18 Αυγούστου.

BTC/USD 1-day chart. Source: TradingView

Ο Soloway σημείωσε ότι όταν η BlackRock αποκάλυψε σχέδια για ένα αμοιβαίο κεφάλαιο διαπραγματεύσιμου με τιμή Bitcoin (ETF) στις Ηνωμένες Πολιτείες, το BTC/USD περιφερόταν στην περιοχή των 25.000 δολαρίων και τα νέα στη συνέχεια έστειλαν την αγορά στα 30.000 δολάρια και άνω.

Αυτό είναι το σημείο που κυκλοφόρησε η είδηση ​​ότι η Black Rock έκανε αίτηση για ένα spot ETF. Η πορεία από 25k σε 31k ήταν σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της αισιοδοξίας της έγκρισης του“, συνέχισε ο Soloway.

Το δυσμενές όριο του Bitcoin είναι στις 9.000 $

Στα αρνητικά, ωστόσο, οι 20.000 $ εξακολουθούν να φαίνονται ως το κύριο χαρακτηριστικό στο chart, αν και ανέγγιχτο από τα μέσα Μαρτίου.

Σε περίπτωση που οι 25k σπάσουν, οι 20k γίνονται η επόμενη στάση“. Αυτό είναι ένα βασικό επίπεδο γιατί αντιπροσωπεύει ένα σημείο όπου η SVB (Silicon Valley Bank και άλλες περιφερειακές τράπεζες) απέτυχαν. “Έτρεχαν χρήματα από τις τράπεζες και κρύφτηκαν στο BTC“, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι υπήρχε ακόμη και ο κίνδυνος να επιστρέψουν οι τετραψήφιες τιμές σε BTC.

“Εάν αποτύχουν οι 20 χιλιάδες, πιθανότατα θα δοκιμαστεί στις 15.700$. Τα 12K-13K εξακολουθούν να είναι πολύ στο τραπέζι ως χαμηλότερος στόχος όπως και οι 9K-10K”.

Ωστόσο, ο Soloway είπε ότι δεν είδε «λόγο» για ένα διάλειμμα κάτω από το κατώτατο όριο του κύκλου του Νοεμβρίου 2022 – εκτός από μια μαζική πώληση περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου που οδήγησε τις μετοχές των ΗΠΑ σε επίπεδα από εκείνη την εποχή. Η τελευταία φορά που το BTC/USD διαπραγματεύθηκε κάτω από $10.000 ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020.

«Οι επενδυτές που συνεχίζουν να πιστεύουν στην πτυχή του ψηφιακού χρυσού του Bitcoin θα αγοράζουν σιγά σιγά σε βασικές υποστηρίξεις και DCA.”

Σχετικά με το θέμα, ο Sam MacDonald, επικεφαλής αναλυτής στο CCI Australia, υποστήριξε ωστόσο ότι το Bitcoin συνεχίζει να λειτουργεί ως «συναγερμός πυρκαγιάς για την παγκόσμια ρευστότητα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα μεγάλο κραχ του χρηματιστηρίου θα μπορούσε να επέλθει.

Crypto 24-hour liquidation heatmap (screenshot). Source: CoinGlass

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...