Πρώην δικηγόρος της SEC προτρέπει την άμεση έξοδο από τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων

ΑρχικήΝέαΠρώην δικηγόρος της SEC προτρέπει την άμεση έξοδο από τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων

Μοιραστείτε το

Η πρόσφατη αύξηση του ρυθμιστικού ελέγχου στις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τα κρυπτονομίσματα έχει πυροδοτήσει μια αξιοσημείωτη ανταπόκριση μεταξύ των συμμετεχόντων στον ευρύτερο χρηματοοικονομικό τομέα.

Συγκεκριμένα, ο John Reed Stark, πρώην δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) με εκτεταμένη εμπειρία, έχει εκδώσει μια ισχυρή σύσταση στους επενδυτές, προτρέποντας τους να αποδεσμευτούν από τις πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων άμεσα.

Σε ένα tweet στις 8 Ιουνίου, ο Stark τόνισε τους επικείμενους κινδύνους από ρυθμιστικές ενέργειες και καταστολές από τις αρχές επιβολής του νόμου που αντιμετωπίζουν αυτές οι πλατφόρμες στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων.

Σημείωσε επίσης ότι οι ενέργειες της SEC ι δικαιολογημένες οι ενέργειες της εναντίον οντοτήτων κρυπτονομισμάτων επικαλούμενη ζητήματα όπως οι υψηλοί κίνδυνοι που συνδέονται με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

«Η άποψή μου είναι ότι η SEC είναι άμεση με τις προσπάθειες επιβολής που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα. Οι πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων είναι υψηλού κινδύνου, επικίνδυνες και εγγενώς ανασφαλείς», είπε ο Stark.

Ο Stark, γνωστός για τις ειλικρινείς και επικριτικές του απόψεις για την SEC, ανέπτυξε αναλυτικά τα θεμέλια της πεποίθησης του, αποδίδοντας τα στην απουσία εγγραφής στη SEC, με αποτέλεσμα την έλλειψη εποπτείας επί των λειτουργιών και μια τρομερή ανεπάρκεια στη διασφάλιση των συμφερόντων των πελατών.

Σύμφωνα με τον Stark, η απουσία απαιτήσεων τήρησης αρχείων, κανονισμών τιμολόγησης, προτύπων κυβερνοασφάλειας, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κώδικα δεοντολογίας, ομάδων εσωτερικής συμμόρφωσης και εξυπηρέτησης πελατών και διαδικασιών επίλυσης διαφορών, επιδεινώνουν περαιτέρω τους κινδύνους για τους πελάτες.

Συγκεκριμένα, ο Stark δήλωσε ότι αναμένει μια αντίδραση από αυτούς στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων, αλλά ισχυρίστηκε ότι η προοπτική του βασίζεται στην αντικειμενική ανάλυση.

Η προοπτική του Stark για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων προέκυψε μετά τη νομική αγωγή της SEC κατά της Binance και της Coinbase, κατηγορώντας τις ότι παραβίασαν τις οδηγίες της ρυθμιστικής αρχής σχετικά με την εισαγωγή κρυπτονομισμάτων που θεωρούνται τίτλοι.

Καθώς αυτή η απόφαση αντηχεί σε ολόκληρη την αγορά, ο αντίκτυπος είναι ήδη αξιοσημείωτος, με περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin (BTC) να παρουσιάζουν μέτρια πτώση.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...