Προσδιόρισε τι Trader είσαι; Τι είναι το Swing Trading;

ΑρχικήΑπόψειςΠροσδιόρισε τι Trader είσαι; Τι είναι το Swing Trading;

Μοιραστείτε το

Ανάλυση από τον JimCrypto9

Προσδιόρισε τι trader είσαι;

Τρείς είναι οι βασικές κατηγορίες των traders:

α) Scalper: Το πρώτο στυλ συναλλαγών αυτού του οδηγού ονομάζεται “scalping”. Το Scalping είναι μια μορφή συναλλαγών όπου οι έμποροι γνωστοί ως scalpers στοχεύουν να επιτύχουν κέρδη από σχετικά μικρές αλλαγές τιμών. Οι Scalpers το επιχειρούν ανοίγοντας και κλείνοντας μεγάλους αριθμούς συναλλαγών σε μια ημέρα συναλλαγών, με στόχο να πιάσουν πολλές μικρές νίκες.

β) Day trader: Οι ημερήσιοι έμποροι ανοίγουν και κλείνουν σημαντικά λιγότερα setup σε σύγκριση με τα scalpers. Αυτοί οι έμποροι ανοίγουν μερικές φορές μία εγκατάσταση την ημέρα και συχνά όχι περισσότερο από δύο ανά ημέρα συναλλαγών.

γ) Swing trader: Το Swing trading είναι μια τεχνική συναλλαγών που χρησιμοποιούν οι Swing traders για να αγοράσουν και να πουλήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο όταν οι δείκτες δείχνουν μια ανοδική ή πτωτική τάση στο μέλλον, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από μια νύχτα έως μερικές εβδομάδες. Οι συναλλαγές Swing στοχεύουν να αξιοποιήσουν την αγορά και πώληση των ενδιάμεσων χαμηλών και υψηλών μέσα σε μια μεγαλύτερη συνολική τάση.

Οι περισσότεροι swing traders χρησιμοποιούν ημερήσια chart για να επιλέξουν το καλύτερο σημείο εισόδου ή εξόδου. Ωστόσο, ορισμένοι ενδέχεται να χρησιμοποιούν chart μικρότερου χρονικού πλαισίου, όπως chart 4 ωρών.

Διαφοροποίηση Swing Trader από Day Trader

Οι συναλλαγές Swing και οι ημερήσιες συναλλαγές φαίνονται παρόμοιες από ορισμένες απόψεις. Ο κύριος παράγοντας που διαφοροποιεί τις δύο τεχνικές είναι ο χρόνος θέσης συγκράτησης. Ενώ οι swing traders μπορεί να κρατήσουν μια θέση ενός περιουσιακού στοιχείου κατά τη διάρκεια της νύχτας ακόμα και αρκετές εβδομάδες, οι ημερήσιες συναλλαγές κλείνουν μέσα σε λίγα λεπτά ή πριν από το κλείσιμο της αγοράς.

Οφέλη και κίνδυνοι έναντι των ημερήσιων συναλλαγών.
Επειδή ένας day trader με το κλείσιμο της αγοράς πρέπει να κλείσει τις θέσεις του συχνά είναι πολύ πιθανό να χάσει μία μεγαλύτερη κίνηση του περιουσιακού στοιχείου, επίσης επειδή πραγματοποιεί συχνότερες συναλλαγές έχει υψηλότερο κόστος.

Όμως…

Οι Swing Traders υπόκεινται στο απρόβλεπτο των κινδύνων μίας ημέρας που μπορεί να οδηγήσουν σε σημαντικές κινήσεις των τιμών. Οι Swing Traders μπορούν να ελέγχουν τις θέσεις τους περιοδικά και να αναλαμβάνουν δράση όταν φτάνουν σε κρίσιμα σημεία. Σε αντίθεση με τις ημερήσιες συναλλαγές, οι συναλλαγές swing δεν απαιτούν συνεχή παρακολούθηση, καθώς οι συναλλαγές διαρκούν αρκετές ημέρες ή εβδομάδες.

Οι συχνότερες στρατηγικές swing trading.

Fibonacci retracement:
Οι swing trader χρησιμοποιήσουν το δείκτη Fibonacci για να προσδιορίσουν τα επίπεδα στήριξης και αντίστασης. Με βάση αυτόν τον δείκτη, μπορούν να βρουν ευκαιρίες αντιστροφής της αγοράς, εισόδου και εξόδου από μία συναλλαγή.

Japanese candlesticks:
Οι περισσότεροι traders προτιμούν να χρησιμοποιούν τα ιαπωνικά διαγράμματα κεριών, καθώς είναι πιο εύκολο να κατανοηθούν και να ερμηνευθούν. Οι traders χρησιμοποιούν συγκεκριμένα μοτίβα κεριών για να εντοπίσουν ευκαιρίες συναλλαγών.

T-line trading:
Το T-Line ορίζεται απλά ο 8 EMA.Είναι ένα σχέδιο συναλλαγών που χρησιμοποιεί τον 8 EMA ως υποστήριξη όπου υπάρχει αγοραστική πίεση και αντίσταση όπου υπάρχει πίεση πώλησης. Μια διαδρομή T-Line συμβαίνει όταν η δράση της τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου διαπραγματεύεται πάνω από τη γραμμή T και τα χαμηλά διατηρούνται πάνω από τη γραμμή T και δεν κλείνουν ποτέ κάτω από τη γραμμή T. Αυτή είναι μια ανοδική πορεία T-Line, επειδή η δράση των τιμών τρέχει κατά μήκος της T-Line. Το αντίθετο ισχύει για μια πτωτική πορεία T-Line.

Προσωπική άποψη:

Εγώ όπως κάποιοι ξέρετε είμαι Swing Trader οπότε μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός στο παραπάνω θέμα.

Συνήθως χρησιμοποιώ δύο chart κυρίως το ημερήσιο και των 4 ωρών.

Το μεγαλύτερο μου Swing trade διήρκησε δύο εβδομάδες.

H αγαπημένη μου στρατηγική είναι το Fibonacci retracement.

Eλπίζω να σας άρεσε το άρθρο και να βοήθησα έστω και λίγο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...