”Προτεραιότητα στην ασφάλεια” Δήλωσε για το Metaverse ο Επίτροπος της ΕΕ

ΑρχικήΝέα''Προτεραιότητα στην ασφάλεια'' Δήλωσε για το Metaverse ο Επίτροπος της ΕΕ

Μοιραστείτε το

Ο Επίτροπος της ΕΕ Yvo Volman, δήλωσε ότι οι κανονισμοί για το metaverse πρέπει να αποτρέπουν τις διακρίσεις και να προστατεύουν το απόρρητο των χρηστών.

Μιλώντας στo DG Connect στις Βρυξέλλες, ο διευθυντής δεδομένων Yvo Volman είπε ότι το μπλοκ πρέπει να εξετάσει ζητήματα ένταξης, ισότητας και προστασίας του απορρήτου των χρηστών στην επερχόμενη νομοθεσία του, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2023.

Αν και αναγνώρισε τη δυνατότητα του metaverse στη χειρουργική και στην εκπαίδευση, τόνισε ότι οι άνθρωποι πρέπει να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι για να προστατευτούν σε αυτούς τους εικονικούς χώρους.

«Πρέπει να το κάνουμε σωστά από την αρχή», είπε ο Volman, όπως αναφέρει το Coindesk.

Η δήλωση του έρχεται παρόλο που η ΕΕ πρόκειται να ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για τη θέσπιση κανόνων για το metaverse. Η κίνηση αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά από την Πρόεδρο της ΕΕ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την κατάσταση της ΕΕ το 2022.

Τον Ιανουάριο του 2023, ο οργανισμός δημοσίευσε την ετήσια ατζέντα του, διορίζοντας την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού Margarethe Vestager να ηγηθεί της πρωτοβουλίας metaverse.

Πριν από το διορισμό της, η Vestager σημείωσε ότι η ρύθμιση του metaverse πρέπει να απευθύνεται σε εταιρείες που κυριαρχούν στον τομέα.

«Το metaverse θα παρουσιάσει νέες αγορές και μια σειρά από διαφορετικές επιχειρήσεις. Θα υπάρξει μια αγορά όπου κάποιος μπορεί να έχει δεσπόζουσα θέση», είπε η Vestager στην έκδοση Politico τον Ιανουάριο του 2022.

Η Vestager είδε επίσης τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ να τίθεται σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2022. Η νομοθεσία περιγράφει τις ευθύνες των εταιρειών που κυριαρχούν σε ορισμένες αγορές. Οι νόμοι αυτοί θα αρχίσουν να ισχύουν τον Μάιο του 2023 και θα τεθούν σε πλήρη ισχύ έως το τέλος του έτους. Τον Μάρτιο του 2022 δήλωσε στο The Verge ότι η επιβολή θα αποτελέσει βασικό επίκεντρο του νόμου.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...