Robert Kiyosaki: Ανησυχητικές οι ενδείξεις για την οικονομία

ΑρχικήΝέαRobert Kiyosaki: Ανησυχητικές οι ενδείξεις για την οικονομία

Μοιραστείτε το

Ο διάσημος συγγραφέας του βιβλίου ”Rich Dad Poor Dad” που είναι γνωστός και για τις αναλύσεις του σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, προειδοποιεί για ένα πιθανό οικονομικό κραχ.

Στο επίκεντρο της προοπτικής του Kiyosaki είναι μια προειδοποίηση για ένα πιθανό οικονομικό κραχ. Ο συγγραφέας συμβουλεύει επίσης τους επενδυτές για το πώς να προστατευτούν. Ως εκ τούτου, η Finbold τόνισε τα ακόλουθα βασικά στοιχεία που μοιράζεται ο Kiyosaki για την τρέχουσα αγορά.

Ο πληθωρισμός είναι ”συστημικός”

Ο Kiyosaki προειδοποίησε για την κατάσταση του πληθωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποκαλώντας τον ”συστημικό” και όχι προσωρινή κατάσταση όπως ισχυρίστηκε η Federal Reserve. Ο συστηματικός πληθωρισμός είναι μια μακροοικονομική κατάσταση στην οποία η γενική τιμή των αγαθών και υπηρεσιών στην οικονομία αυξάνεται συνεχώς σε μια περίοδο χρόνου, συνήθως σε ποσοστό που υπερβαίνει την πληθωριστική στόχευση που έχει ορίσει η κεντρική τράπεζα.

Σε αυτή την περίπτωση, ο Kiyosaki προέτρεψε τους πολίτες να προετοιμαστούν για συνεχείς αυξανόμενες τιμές μέσα στα επόμενα χρόνια. Ο Kiyosaki είχε επίσης επικρίνει τον πρόεδρο της Fed, Jerome Powell, δηλώνοντας ότι είπε ψέματα όταν καθησύχασε το κοινό για την προσωρινή φύση του πληθωρισμού.

Πιθανή κατάρρευση των επιτοκίων και της αξίας του δολαρίου

Ο διάσημος συγγραφέας αναφέρει επίσης τον αυξανόμενο πληθωρισμό ως πιθανό έναυσμα για ένα οικονομικό κραχ, κατηγορώντας τη Fed για επιδείνωση της κατάστασης μέσω συνεχών αυξήσεων των επιτοκίων και της αυξημένης έκδοσης χρήματος ως λύση.

Επέκρινε την απόφαση της Fed να αυξήσει τα επιτόκια, προειδοποιώντας ότι θα είχε ως αποτέλεσμα την πτώση των μετοχών, των ομολόγων, των ακινήτων και του δολαρίου ΗΠΑ. Προβλέπει ότι το επόμενο οικονομικό κραχ θα προέλθει επίσης από την αγορά παραγώγων και ισχυρίζεται ότι οι ηγέτες του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ ενδέχεται να μην ενεργούν προς το συμφέρον των Αμερικανών.

Από αυτή την άποψη, ο Kiyosaki υποστηρίζει ότι το δολάριο είναι προορισμένο να καταρρεύσει στο μηδέν, ενώ αναφέρεται στο νόμισμα ως «ψεύτικο χρήμα».

Η Fed χρειάζεται έλεγχο

Ακολουθώντας τη νομισματική πολιτική της Fed, ο Kiyosaki είχε προηγουμένως χαρακτηρίσει τη Fed ως μια ”μαρξιστική” οντότητα που χρειάζεται μια εναλλακτική λύση για να το αμφισβητήσει. Ως εκ τούτου, ο συγγραφέας έχει υποστηρίξει τη σημασία του Bitcoin ως ο «auditor» που απαιτείται για τον έλεγχο της Fed.

Πιστεύει ότι η τεχνολογία blockchain στην οποία βασίζεται το Bitcoin μπορεί να παρέχει την απαραίτητη διαφάνεια και υπευθυνότητα για την αντιπολίτευση κατά των Κεντρικών Τραπεζών.

Ο Kiyosaki πιστεύει ότι το τρέχον χρηματοπιστωτικό σύστημα χρειάζεται έλεγχο για να μπορεί να εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Βλέπει την τεχνολογία blockchain ως πιθανή λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Πιστεύει επίσης ότι η νεότερη γενιά, που έχει μεγαλώσει σε μια εποχή τεχνολογικών εξελίξεων και είναι εξοικειωμένη με τις ψηφιακές τεχνολογίες, έλκεται ιδιαίτερα από την τεχνολογία blockchain καθώς αναγνωρίζει τις δυνατότητες της να διαταράξει και να βελτιώσει το παραδοσιακό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Σε γενικές γραμμές, ο Kiyosaki υποστηρίζει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν ένα επικείμενο οικονομικό κραχ ενώ αναζητά επενδύσεις σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία για προστασία. Ως εκ τούτου, ο Kiyosaki υποστηρίζει την επένδυση σε Bitcoin, χρυσό και ασήμι.

https://www.thestreet.com/investing/bitcoin-gold-silver-and-ethereum-can-all-serve-as-inflation-hedges

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...