Ρωσία: Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέσω “Ειδικών Οργανισμών” και αλλαγή στάσης

ΑρχικήΝέαΡωσία: Εξόρυξη κρυπτονομισμάτων μέσω "Ειδικών Οργανισμών" και αλλαγή στάσης

Μοιραστείτε το

Εν μέσω της μεγάλης κλίμακας αποκλεισμού της Ρωσίας από τους δυτικούς οικονομικούς κύκλους λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία, η χώρα στρέφεται σε διαφορετικούς τρόπους επιχειρηματικής δραστηριότητας και μεταφοράς χρημάτων πέρα ​​από τα σύνορα της, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας «ειδικών οργανισμών».

Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας εργάζεται για τη δημιουργία «ειδικών εξουσιοδοτημένων οργανισμών» μέσω των οποίων θα πραγματοποιείται εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και διακανονισμοί με ξένες οικονομικές οντότητες, σύμφωνα με την επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας, Elvira Nabiullina, όπως ανέφερε το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS στις 17 Απριλίου.

Αναγνωρίζοντας τα οφέλη των κρυπτονομισμάτων για διεθνείς συναλλαγές

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ρωσικές αρχές δεν ενθουσιάζονται με τη χρήση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εντός της χώρας, αλλά τώρα φαίνεται να είναι πρόθυμες να χαλαρώσουν τη στάση τους, τουλάχιστον όσον αφορά τις εξωτερικές μεταφορές. Όπως είπε η Nabiullina στην Κάτω Βουλή της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας:

«Εμμένουμε στην ίδια θέση ότι, εντός της χώρας, τα κρυπτονομίσματα (…) δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται. Όσον αφορά τις πληρωμές στο εξωτερικό, υποθέτουμε ότι αυτό είναι δυνατό με τη μορφή πειράματος. Αυτό το νομοσχέδιο ετοιμάζεται επίσης ως ένα είδος πειραματικού νομικού καθεστώτος».

Για το σκοπό αυτό, οι ειδικοί οργανισμοί θα πραγματοποιούν εξόρυξη και διακανονισμούς με ξένες οντότητες. Όσο για το ποιοι θα είναι αυτοί οι «ειδικοί» οργανισμοί, ο αντιπρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Alexei Guznov είπε στους δημοσιογράφους ότι οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και ότι η πρώτη φάση ενδέχεται να περιλαμβάνει εταιρείες με κρατική συμμετοχή, με πιθανότητα να ακολουθήσουν και ιδιωτικές εταιρείες.

Ο Guznov δήλωσε ότι θα γίνει εξέταση για να προσδιοριστεί η φύση αυτού του οργανισμού. Επί του παρόντος, υπάρχουν συνεχείς συζητήσεις με την κυβέρνηση για να κατανοηθεί το εύρος των εργασιών του, οι τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται και το επίπεδο δέσμευσης τους με τους εκπροσώπους εξωτερικού εμπορίου. Το όνομα του οργανισμού θα αποκαλυφθεί μόλις συγκεντρωθούν περισσότερες πληροφορίες.

Τα σχέδια της Ρωσίας για τα κρυπτονομίσματα

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε τα σχέδια της να δοκιμάσει τη χρήση κρυπτονομισμάτων για διεθνείς πληρωμές εντός του ρυθμιστικού πλαισίου sandbox και οι πρόσφατες δηλώσεις φαίνεται να υποδεικνύουν ότι αυτά τα σχέδια βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη.

Νωρίτερα τον Νοέμβριο, η Finbold ανέφερε ότι η Κρατική Δούμα – η κάτω βουλή της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας – είχε αρχίσει να εργάζεται για τη θέσπιση κανονισμών για τη δημιουργία ενός επίσημου ρωσικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ρωσίας Alexey Zabotkin προειδοποίησε ότι η χρήση κρυπτονομισμάτων ως επενδυτικού εργαλείου στη Ρωσία είναι επικίνδυνη.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...