Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου: Στήριξη προς τους επενδυτές του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX

ΑρχικήΝέαΕπιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου: Στήριξη προς τους επενδυτές του χρεοκοπημένου ανταλλακτηρίου FTX

Μοιραστείτε το

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου είναι ικανοποιημένη για την επιστροφή κεφαλαίων των επενδυτών από την FTX EU. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ευχαριστεί τους Διαχειριστές του FTX Group για τη συνεργασία. Η Επιτροπή θα συνεχίσει να επιβλέπει την επεξεργασία των αιτημάτων ανάληψης χρημάτων.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου (CYSEC) εξέδωσε τη Δευτέρα ανακοίνωση σχετικά με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX EU (Cyprus), ότι θα ξεκινήσει διαδικασίες για την επιστροφή των κεφαλαίων στους επενδυτές σύμφωνα με την Κυπριακή Νομοθεσία.

Στην ανακοίνωση του, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Εποπτείας Κύπρου, Γιώργος Θεοχαρίδης, εξήγησε ότι η επιτροπή είναι ικανοποιημένη με τις προσπάθειες της για στήριξη των επενδυτών.

Ο κ. Θεοχαρίδης δήλωσε: “Είμαστε ικανοποιημένοι που ο ρόλος μας ως ρυθμιστική αρχή συνέβαλε σε αυτήν τη θετική εξέλιξη μετά από μήνες αβεβαιότητας και ανησυχίας για τους επενδυτές.”

“Είμαστε ευγνώμονες προς τους Διαχειριστές του FTX Group για τη συνεργασία και την υποστήριξη τους σε αυτές τις προσπάθειες.” πρόσθεσε.

Ο Θεοχαρίδης ολοκληρωσε λέγοντας ότι «η προστασία των συμφερόντων των επενδυτών είναι υψίστης σημασίας και η ΕΚΚ θα συνεχίσει να απαιτεί από την FTX EU Ltd να επεξεργαστεί όλα τα αιτήματα ανάληψης χρημάτων με ταχύτητα και με τον κατάλληλο τρόπο».

Από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο δικηγόρο της εταιρείας, ανέφερε ότι η FTX είχε ανακτήσει περισσότερα από $5 δισ. σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία, ωστόσο, η έκταση των απωλειών από την κατάρρευση της εταιρείας είναι ακόμα άγνωστη.

Το ανταλλακτήριο FTX εκτιμήθηκε στα 32 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο του 2022. Η εταιρεία υπέβαλε αίτηση πτώχευσης τον Νοέμβριο και οι εισαγγελείς των ΗΠΑ κατηγόρησαν τον ιδρυτή Sam Bankman-Fried για οργάνωση και εφαρμογή μιας «επικής» απάτης που υπολογίζεται να κόστισε δισεκατομμύρια δολάρια σε επενδυτές, πελάτες και δανειστές.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...