SEC: Εκδίδει ”Wells Notice” κατά της Coinbase για εισαγωγή μη εγγεγραμμένων τίτλων

ΑρχικήΝέαSEC: Εκδίδει ''Wells Notice'' κατά της Coinbase για εισαγωγή μη εγγεγραμμένων τίτλων

Μοιραστείτε το

Μια νομική μάχη μεταξύ του κορυφαίου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Αμερικής και της SEC φαίνεται ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) προετοιμάζεται για επίσημες ενέργειες επιβολής κατά του Coinbase – του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων της Αμερικής – για την πώληση μη εγγεγραμμένων τίτλων.

Η SEC εξέδωσε ένα ”Wells Notice” κατά του ανταλλακτηρίου την Τετάρτη, μετά από μια σειρά από άλλες έρευνες και αγωγές που ξεκίνησαν κατά των ανταγωνιστών της Coinbase τους τελευταίους μήνες. Το “Wells Notice” είναι μια επιστολή που εκδίδεται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) σε μια εταιρεία ή σε ένα άτομο για να τους ενημερώσει ότι η SEC σκοπεύει να αποφασίσει για την έκδοση επίσημης καταγγελίας κατά αυτών.

Coinbase VS SEC

Η Coinbase σε κατάθεση στην SEC είπε ότι η ειδοποίηση Wells αφορούσε πιθανές παραβιάσεις των ομοσπονδιακών νόμων περί κινητών αξιών, συγκεκριμένα του Securities Exchange Act του 1934 και του Securities Act του 1933.

Με βάση τις συζητήσεις με το προσωπικό της SEC, η εταιρεία πιστεύει ότι η SEC αντιμετωπίζει προβλήματα με την κύρια δραστηριότητα της Coinbase, την υπηρεσία Coinbase Earn, Coinbase Prime και Coinbase Wallet.

Αν και μια ειδοποίηση Wells δεν αποτελεί εγγύηση για μια αγωγή, είναι μια πιθανή ένδειξη αγωγής, η οποία μπορεί να επιδιώξει «ασφαλιστικά μέτρα, απαλλαγή και αστικές ποινές».

Η SEC είχε προειδοποιήσει την Coinbase για άλλα προϊόντα στο παρελθόν και επέβαλε πρόστιμο στο ανταλλακτήριο Kraken για μια παρόμοια υπηρεσία. Ωστόσο, η Coinbase δήλωσε ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τυχόν νομικές ενέργειες από την SEC.

Σχετικά με την ειδοποίηση Wells, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Coinbase, Μπράιαν Άρμστρονγκ, έγραψε στο Twitter: “Ενώ κατανοούμε ότι όλο αυτό είναι μέρος του ταξιδιού προς τη μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, έχουμε δίκιο, πιστεύουμε στα γεγονότα και καλωσορίζουμε την ευκαιρία για την Coinbase (και κατ’ επέκταση την ευρύτερη κοινότητα κρυπτογράφησης) να προσφύγει ενώπιον δικαστηρίου”.

Η Coinbase και ο Διευθύνων Σύμβουλος της θεωρούν εδώ και καιρό ότι η εταιρεία της συμμορφώνεται με τους νόμους περί χρεογράφων, είτε αφορούν τις καταχωρίσεις περιουσιακών στοιχείων είτε τις υπηρεσίες πονταρίσματος. Σύμφωνα με τον Άρμστρονγκ, η νομική διαδικασία θα προσφέρει «ένα ανοιχτό και δημόσιο φόρουμ ενώπιον ενός αμερόληπτου φορέα» για την παρουσίαση της ίδιας υπόθεσης.

Δυσκολία εγγραφής στην SEC

Οι επικριτές κατηγόρησαν την SEC ότι δεν παρείχε σαφείς κατευθυντήριες γραμμές για τις εταιρείες να καταχωρίσουν τα προϊόντα τους, ακόμη και όταν είναι πρόθυμες να συμμορφωθούν.

Ο CEO της Kraken, Jesse Powell, χλεύασε πρόσφατα την πρόταση της SEC ότι η διαδικασία εγγραφής στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων είναι τόσο απλή όσο η συμπλήρωση μιας ηλεκτρονικής φόρμας, μετά το πρόσφατο πρόστιμο που επέβαλε η SEC στην εταιρεία.

Ο Chief Legal Officer της Coinbase, Paul Grewal, εξέφρασε επίσης την απογοήτευση του για την έλλειψη καθοδήγησης από την SEC σχετικά με τις απαιτήσεις εγγραφής. Σε απάντηση σε μια ειδοποίηση Wells, ο Grewal παρατήρησε ότι η SEC δεν έχει προσφέρει “σχεδόν καμία ανατροφοδότηση σχετικά με το τι πρέπει να αλλάξει ή πώς να γίνει μία εγγραφή”.

Η προσέγγιση του οργανισμού, σύμφωνα με τον Grewal, ήταν να εκδώσει απλώς μέτρα επιβολής χωρίς να παρέχει καμία εποικοδομητική ανατροφοδότηση για να βοηθήσει τις εταιρείες να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...