Signature Bank: Ανοίγουν ξανά τα υποκαταστήματα

ΑρχικήΝέαSignature Bank: Ανοίγουν ξανά τα υποκαταστήματα

Μοιραστείτε το

Οι πελάτες της υπό κατάρρευση Signature Bank έχουν προθεσμία έως τις 5 Απριλίου για να κλείσουν τους λογαριασμούς τους.

Οι πελάτες της Signature Bank που κατέχουν κρυπτονομίσματα έχουν ειδοποιηθεί από την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων των ΗΠΑ (FDIC) ότι έχουν προθεσμία έως τις 5 Απριλίου για να κλείσουν τους λογαριασμούς τους και να μεταφέρουν τα χρήματα τους.

Η συμφωνία διάσωσης της Signature Bank με την Flagstar Bank, μια θυγατρική της New York Community Bancorp, δεν κάλυπτε τους λογαριασμούς κρυπτονομισμάτων που έγιναν νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Τα Crypto δεν αποτελούν μέρος της συμφωνίας

40 τοποθεσίες της Signature Bank άνοιξαν ξανά ως ιδιοκτησία της Flagstar μετά τη συμφωνία στις 19 Μαρτίου. Η Flagstar Bank απέκτησε 12,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε χρέη και 38,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία με μειωμένη τιμή 2,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η BeInCrypto είχε αποδείξει προηγουμένως ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε τις καταθέσεις 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων από επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα της Signature Bank. Μαζί με τις καταθέσεις εταιρειών web3, η συμφωνία έχει επίσης αποκλείσει το δίκτυο πληρωμών της Signature Bank, Signet.

Ο εκπρόσωπος του FDIC δήλωσε, “Αυτές είναι οι καταθέσεις που ενθαρρύνουμε τους πελάτες να μετακινηθούν πριν από τις 5 Απριλίου. Εάν δεν το έχουν κάνει μέχρι εκείνη την ημέρα, θα ταχυδρομήσουμε επιταγές στη διεύθυνση που έχει καταγραφεί.”

Σύμφωνα με αναφορές, το FDIC θα συνεχίσει να κατέχει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία από την Signature Bank και περίπου 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε δάνεια.

Η αποστροφή των τραπεζών για τα κρυπτονομίσματα και τους ασαφείς κανόνες

Η Signature Bank δεν είναι η μόνη όταν πρόκειται για την εξάλειψη του κλάδου των κρυπτονομισμάτων. Οι αναφορές επιβεβαίωσαν ότι η συμφωνία εξαγοράς για τη Silicon Valley Bank από την First Citizens, εξαιρούσε κρυπτονομίσματα και δάνεια που υποστηρίζονταν από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από τη συμφωνία αγοράς.

Ο Barney Frank, πρώην εκπρόσωπος των ΗΠΑ στο διοικητικό συμβούλιο της Signature, είπε στους Financial Times ότι οι τράπεζες αντιδρούν στην αύξηση της ρυθμιστικής αντιπαλότητας προς τα κρυπτονομίσματα. Αυτό ακολούθησε την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX τον περασμένο Νοέμβριο.

Εν τω μεταξύ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Galaxy Digital, Mike Novogratz, θέλει οι ρυθμιστικές αρχές να συζητήσουν για τους κανόνες περί A.I. και όχι για τα κρυπτονομίσματα. Ο Novogratz δήλωσε:

«Όταν σκέφτομαι το A.I., με σοκάρει που μιλάμε τόσο πολύ για ρύθμιση περί κρυπτογράφησης και τίποτα για κανονισμούς λειτουργίας του A.I. Θέλω να πω, νομίζω ότι η κυβέρνηση το έχει πάρει εντελώς ανάποδα».

Ωστόσο, σύμφωνα με το Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, το κλείσιμο της Signature Bank δεν προκλήθηκε από εταιρείες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τις κρατικές ρυθμιστικές αρχές, τα στελέχη της τράπεζας δεν παρείχαν αξιόπιστες και συνεπείς πληροφορίες. Επομένως, η επιλογή βασίστηκε στην έλλειψη διαφάνειας, και όχι στα κρυπτονομίσματα.

Σε ένα πρόσφατο άρθρο, η Katie Haun, ιδρύτρια της Haun Ventures, και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Coinbase, είπε πως οι αμερικανικές χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές αρχές καταστέλλουν σκόπιμα τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων. Η Silvergate, η Silicon Valley Bank και η Signature bank ήταν οι πιο πρόσφατες καταρρεύσεις υψηλού προφίλ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της Basel Committee on Banking Supervision (Επιτροπής της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία) πιστεύει ότι τα πρότυπα που έχουν σχεδιαστεί για να περιορίζουν τις κατοχές κρυπτονομισμάτων των τραπεζών, ενδέχεται να αναθεωρηθούν ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

Η Επιτροπή της Βασιλείας για την Τραπεζική Εποπτεία (BCBS) είναι μια διεθνής επιτροπή που αποτελείται από Κεντρικές Τράπεζες και ρυθμιστικές αρχές από 28 χώρες. Πρωταρχικός στόχος της είναι η ενίσχυση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας με την προώθηση της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των χωρών μελών της για την εποπτεία και τη ρύθμιση του τραπεζικού τομέα.

Ωστόσο, μένει να δούμε αν οι διασωθείσες οντότητες όπως η Signature Bank θα αντιμετωπίζουν διαφορετικά τους πελάτες κρυπτονομισμάτων στο μέλλον. Οι νέοι κανονισμοί θα μπορούσαν να τεθούν σε ισχύ από τις αρχές του 2025, σύμφωνα με τον πρόεδρο Pablo Hernández de Cos.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...