Silicon Valley Bank: Πώληση μετοχών από CEO και πληρωμή bonus λίγο πριν την κατάρρευση

ΑρχικήΝέαSilicon Valley Bank: Πώληση μετοχών από CEO και πληρωμή bonus λίγο πριν...

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των MME, η Silicon Valley Bank (SVB) κατέβαλε ετήσια μπόνους σε όλους τους επιλέξιμους υπαλλήλους, ενώ ο διευθύνων σύμβουλός της εξαργύρωσε τα δικαιώματα μετοχών πριν από την κατάρρευση της.

Ο CEO της SVB, Greg Becker, πούλησε τις μετοχές της τράπεζας αξίας 2,27 εκατομμυρίων δολαρίων στις 27 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με κατάθεση της SEC. Οι πωλήσεις ήταν μέρος ενός προγράμματος 10b5-1 που ο Becker κατέθεσε στις 26 Ιανουαρίου.

Μια άλλη κατάθεση της SEC έδειξε ότι ο Becker είχε πουλήσει 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές τον Ιανουάριο για να καλύψει φορολογίες. Σύμφωνα με τα αρχεία, ο Διευθύνων Σύμβουλος πούλησε κυρίως τις μετοχές του μεταξύ $285 και $302.

Παράλληλα, μια έκθεση του CNBC ανέφερε ότι τα ανώτατα στελέχη της τράπεζας, συμπεριλαμβανομένου του CEO, πούλησαν μετοχές αξίας 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων πριν από την κατάρρευση της.

Silicon Valley Bank (SVB) Shares Data From Genevieve Roch-Decter

Η SVB πλήρωσε μπόνους λίγες ώρες πριν πάρει τον έλεγχο η FDIC

Η Axios ανέφερε ότι η SVB πλήρωσε σε δικαιούχους υπαλλήλους των ΗΠΑ τα ετήσια μπόνους τους στις 10 Μαρτίου—λίγες ώρες πριν η Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) αναλάβει την τράπεζα.

Ωστόσο, οι πληρωμές φαίνεται να είναι σύμπτωση, καθώς έπεσαν την ίδια μέρα που κατέρρευσε η τράπεζα. Τα μπόνους ήταν για το 2022 και είχαν προγραμματιστεί προηγουμένως για τις 10 Μαρτίου.

Οι εργαζόμενοι σε άλλες χώρες είχαν προγραμματιστεί για πληρωμή αργότερα μέσα στον μήνα. Αλλά τωρα υπό τις περιστάσεις και τον έλεγχο της τράπεζας στη FDIC, δεν είναι σαφές εάν η πληρωμή θα προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί. Ταυτόχρονα, η κυβερνητική υπηρεσία προσφέρθηκε να διατηρήσει κάποιο τραπεζικό προσωπικό για 45 ημέρες για να βοηθήσει στη μετάβαση.

SVB και Bailout

Αυτές οι νέες αποκαλύψεις στρέφουν περισσότερο τα φώτα της δημοσιότητας στη SVB. Είναι η μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ που κατέρρευσε από την οικονομική κρίση του 2008 και αρκετοί ενδιαφερόμενοι ζητούν ήδη μια κυβερνητική υποστήριξη. Σημειώνουμε ότι το ”bailout” αναφέρεται σε μια δράση υποστήριξης που παρέχεται σε μια επιχείρηση που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Συνήθως, ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη χρηματοδότηση που παρέχεται από το κράτος ή άλλες οντότητες με σκοπό τη στήριξη μιας οικονομικής οντότητας που αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες.

Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Bill Ackman προέτρεψε την κυβέρνηση να διασώσει την τράπεζα επειδή πολλές μεγάλες εταιρείες που υποστηρίζονται από επιχειρηματικά κεφάλαια τη χρησιμοποιούν. Σύμφωνα με τον Ackman, η αποτυχία της SVB θα μπορούσε να είναι καταστροφική για την οικονομία.

Ο Ackman σημείωσε ότι ήταν απίθανο μια άλλη ιδιωτική τράπεζα να διασώσει τη SVB, λαμβάνοντας υπόψη τι έκανε η ρυθμιστική αρχή στην JPMorgan όταν διέσωσε την Bear Stearns.

«Για να είμαστε σαφείς, μια διάσωση θα πρέπει να σχεδιαστεί για να προστατεύει τους καταθέτες της SVB, όχι τους κατόχους μετοχών ή τη διοίκηση. Δεν πρέπει να ανταμείβουμε την κακή διαχείριση κινδύνων ή να προστατεύουμε τους μετόχους από κινδύνους που εν γνώσει τους ανέλαβαν».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...