Smart Contracts: Θα μπορούσαν να αποφέρουν 450 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το 2030

ΑρχικήΝέαSmart Contracts: Θα μπορούσαν να αποφέρουν 450 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως έως το...

Μοιραστείτε το

Η αναδυόμενη εταιρεία επενδύσεων τεχνολογίας και κρυπτογράφησης Ark Invest έχει μία ανοδική πορεία στον τομέα των έξυπνων συμβολαίων. Σε πρόσφατη έκθεση της, η Ark Invest έκανε μερικές μεγάλες προβλέψεις για το οικοσύστημα των έξυπνων συμβολαίων.

Σε μια έκθεση με τίτλο «Big Ideas 2023», που κυκλοφόρησε στις 31 Ιανουαρίου, η Ark Invest έκανε μερικές τολμηρές προβλέψεις σχετικά με τα δίκτυα έξυπνων συμβολαίων. Ερευνητές της εταιρείας, δήλωσαν ότι μια αυξανόμενη αξία των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων (tokenized financial assets) στην αλυσίδα, θα οδηγούσε στην ανάπτυξη.

«Οι αποκεντρωμένες εφαρμογές και τα δίκτυα έξυπνων συμβολαίων που τις τροφοδοτούν, θα μπορούσαν να αποφέρουν ετήσια έσοδα 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να φτάσουν σε αγοραία αξία τα 5,3 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2030».

Επιπλέον, προέβλεψε ότι τα στοιχεία ενεργητικού θα αυξάνονταν στο 5% όλων των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Smart contract network growth – Ark Invest

Η άνοδος των έξυπνων συμβολαίων

Το ποσό των 450 δισεκατομμυρίων δολαρίων προέκυψε από την πρόβλεψη αύξησης της υιοθέτησης έξυπνων συμβολαίων παρόμοια με αυτή του πρώιμου διαδικτύου. Εάν οι αποκεντρωμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες χρεώνουν το ένα τρίτο των παραδοσιακών χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στα επιτόκια, ο κλάδος θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 5 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030.

Επιπρόσθετα, η Ark Invest δεν είναι η μόνη εταιρεία που ανταποκρίνεται σε ανοδικά στοιχεία ενεργητικού. Το CoinMetrics βλέπει επίσης εκρηκτική ανάπτυξη στο tokenized RWA το 2023, όπως αναφέρθηκε σε άρθρο της η BeInCrypto τον Ιανουάριο.

Η Ark Invest σημείωσε επίσης ότι η χρησιμότητα των δικτύων έξυπνων συμβολαιών επεκτείνεται και διαφοροποιείται.

Ethereum utilization by transaction type – Ark Invest

Αυτό που κάποτε κυριαρχούσε από τις μεταφορές στο δίκτυο του Ethereum, είναι τώρα ένα ποικίλο οικοσύστημα υπηρεσιών DeFi, NFT και stablecoins.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μια αλλαγή παραδείγματος σε αποκεντρωμένες ανταλλαγές και λύσεις που βασίζονται σε έξυπνες συμβάσεις. Επιπλέον, τα μερίδια αγοράς της DEX αυξάνονται τα τελευταία τρία χρόνια.

«Εγκαταλείποντας τους κεντρικούς μεσάζοντες και προχωρώντας σε λύσεις αυτοεπιμέλειας, οι traders ευνοούν όλο και περισσότερο τη διαφάνεια των αποκεντρωμένων ανταλλαγών».

DEX volume and market share – Ark Invest

Στο Ethereum, το μεγαλύτερο δίκτυο έξυπνων συμβάσεων στον κόσμο, η Ark σημείωσε ότι, τα θεμελιώδη στοιχεία του δικτύου είναι πλέον ισχυρότερα από αυτά του Bitcoin. «Με το νέο μοντέλο διακριτικών του, η καθαρή ετήσια έκδοση του Ethereum έχει ισοπεδωθεί και είναι τώρα χαμηλότερη από το 1,7% του Bitcoin, και στο 4% στο προηγούμενο μοντέλο PoW του Ethereum», σημείωσε.

Comparative supply growth – Ark Invest

Δίκτυα Layer-2

Τέλος, η έκθεση έθιξε τα δίκτυα Layer-2. Ο αριθμός των συναλλαγών στα δύο κορυφαία δίκτυα L2, το Arbitrum και το Optimism, είναι πλέον ίσος με εκείνους στο Layer-1 Ethereum.

Layer-2 ecosystem growth – Ark Invest

Η Ark κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα νέα δίκτυα επιπέδου-1, όπως το Aptos, είναι ολοένα και πιο συγκεντρωμένα λόγω των μοντέλων διανομής τους.

«Συνεπώς, τα νέα δίκτυα δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι επαρκώς αποκεντρωμένα και θα μπορούσαν να είναι επιρρεπή σε πιέσεις από εμπιστευτικούς παράγοντες».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...