Στο era των Open Edition & οι αυξανόμενες πωλήσεις NFT

ΑρχικήΑπόψειςΣτο era των Open Edition & οι αυξανόμενες πωλήσεις NFT

Μοιραστείτε το

Ανάλυση από τον @0xNikos

Ακόμα μία εβδομάδα έφτασε στο τέλος και ο κόσμος των crypto -για την ώρα- συνεχίζει δυναμικά, αντιδρώντας υγιέστατα στα νέα που βγαίνουν. Στον κόσμο των NFT το ένα narrative διαδέχεται το άλλο.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είμαστε σε αυτόν των Open Edition. Τι είναι; Δεν είναι καινούργιος όρος, ούτε προέρχεται από τον κόσμο των NFT. Open Edition θεωρείται όταν κάποιος καλλιτέχνης (ή και όχι) δημιουργεί ένα NFT drop με το ίδιο token, το οποίο είναι -συνήθως- ανοιχτό για όλους έναντι μιας μικρής, τις περισσότερες φορες, τιμής και για ένα συγκεκριμένα χρονικό διάστημα.

Τον τελευταίο καιρό έχουν βγει αμέτρητα OE, στα οποία σε μία προσπάθεια να γίνουν πιο “ενδιαφέροντα” έχουν προστεθεί διάφοροι μηχανισμοί για το gamification τους. Για παράδειγμα: “Κάνε mint το τάδε OE και σε λίγες μέρες θα μπορέσεις να το κάνεις burn για να πάρεις κάτι άλλο… κλπ”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτή την κατηγορία και το Nyan Balloon από τον ίδιο τον δημιουργό του Nyan Cat. Το NFT Twitter βέβαια, πλέον έχει αρχίσει να κουράζεται με το συγκεκριμένο narrative και ίσως πλέον να είμαστε στο τέλος του. Θα δούμε όμως τον επόμενο καιρό!

Σε άλλα νέα, ο αριθμός των daily trade των NFT συνεχίζει να βρίσκεται αρκετά ψηλά, ενώ το weekly volume συνεχίζει την ανοδική του πορεία χωρίς φυσικά να αγγίζει τα νούμερα του 2021, νούμερα τα οποία για εμένα δείχνουν δύο πράγματα:

1/ Το τρομερό FOMO του 2021 σε NFTs

2/ Μια μικρή ένδειξη για το πιθανό upside της αγοράς τα επόμενα χρόνια.

Charts by Dune analytics

Παρατηρώντας την υπόλοιπη αγορά, κάποια πράγματα που ξεχώρισαν ηταν:

Ta Bitcoin (σχεδόν) NFTs. Ναι, καλά διαβάσατε!

Δεν είναι το 1ο collection που δημιουργείται στο BTC, το 1ο collection αποτελεί “ιστορικό” NFT και υπάρχει πριν καν εμφανιστούν στο Ethereum, αλλά ήταν από τα θέματα που απασχόλησαν αρκετά το NFT Twitter.

Η αναφορά αφορά ένα νέο project με το όνομα Ordinals. Το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν NFT-like media assets στο blockchain του BTC. Θα αποφύγω να μπώ σε τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε ένα Twitter thread εδώ.

Τα NFT sales έκαναν “αλμα” 38%, με τα Bored Apes να είναι στην κορυφή αυτού.

Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο ο συνολικό αριθμός πωλήσεων NFT έφτασε τα $946Μ, με το νούμερο να είναι across αρκετών blockchain & marketplaces (ETH, SOL, FLOW κ.α.). Βέβαια, μεγάλο boost σε όλο αυτό έδωσαν τα Bored Apes και το Sewer Pass που σχολιάσετε τις προηγούμενες εβδομάδες. Με το Sewer Pass μόνο του να είναι υπεύθυνο για περιπου $58Μ στις συνολικές πωλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...