Τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα ανά επίπεδο δραστηριότητας διευθύνσεων

ΑρχικήΝέαΤα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα ανά επίπεδο δραστηριότητας διευθύνσεων

Μοιραστείτε το

Δείτε παρακάτω τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα σύμφωνα με τις ημερήσιες ενεργές διευθύνσεις τις τελευταίες 30 ημέρες

Τα κρυπτονομίσματα είναι κάτι περισσότερο από μία απλή δράση των τιμών και κεφαλαιοποίηση αγοράς. Μια τέτοια καινοτόμος τεχνολογία, που κινεί μια αγορά τρισεκατομμυρίων δολαρίων, προορίζεται στην πραγματικότητα να χρησιμοποιηθεί από τους ανθρώπους, προκειμένου να λύσουν διάφορα προβλήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παρακολούθηση της μέτρησης Ημερήσιων ενεργών διευθύνσεων (DAA) από τη Santiment μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε ποια έργα χρησιμοποιούνται πραγματικά και σε ποιο ποσό. Σύμφωνα με την περιγραφή της πλατφόρμας, το DAA μετρά τον αριθμό των μοναδικών διευθύνσεων που εμπλέκονται σε όλες τις συναλλαγές για κάθε δίκτυο, σε καθημερινή βάση.

Τι είναι οι Ημερήσιες Ενεργές Διευθύνσεις;

Οι Ημερήσιες Ενεργές Διευθύνσεις (DAA) είναι μια μέτρηση που χρησιμοποιείται συνήθως στον χώρο των κρυπτονομισμάτων για τη μέτρηση του επιπέδου δραστηριότητας σε ένα δίκτυο blockchain. Παρέχει πληροφορίες για το πόσες μοναδικές διευθύνσεις πραγματοποιούν ενεργές συναλλαγές ή συμμετέχουν στο δίκτυο σε καθημερινή βάση.

Στο πλαίσιο κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin ή το Ethereum, η “διεύθυνση” είναι ένα κρυπτογραφικό αναγνωριστικό που σχετίζεται με το πορτοφόλι ενός χρήστη. Χρησιμοποιείται για την αποστολή και λήψη συναλλαγών κρυπτονομισμάτων. Κάθε φορά που μια διεύθυνση αλληλεπιδρά με το δίκτυο στέλνοντας ή λαμβάνοντας συναλλαγές, θεωρείται ενεργή διεύθυνση για εκείνη την ημέρα.

Η μέτρηση Ημερήσιων ενεργών διευθύνσεων χρησιμοποιείται συχνά για τη μέτρηση του επιπέδου αφοσίωσης των χρηστών και δραστηριότητας του δικτύου. Ο υψηλότερος αριθμός καθημερινών ενεργών διευθύνσεων μπορεί να υποδηλώνει αυξημένη υιοθέτηση, χρήση και ενδιαφέρον για ένα συγκεκριμένο κρυπτονόμισμα. Αντίθετα, μια μείωση στις καθημερινές ενεργές διευθύνσεις μπορεί να υποδηλώνει μείωση ενδιαφέροντος ή μειωμένη δραστηριότητα δικτύου.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ενώ οι DAA μπορεί να παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για τη χρήση του δικτύου, δεν παρέχει μια πλήρη εικόνα της συνολικής υγείας ή επιτυχίας ενός κρυπτονομίσματος. Άλλοι παράγοντες, όπως ο όγκος συναλλαγών, η μεταφερόμενη αξία και η αναπτυξιακή δραστηριότητα, συμβάλλουν επίσης στην κατανόηση της δυναμικής ενός δικτύου κρυπτονομισμάτων.

Η Finbold έλεγξε αυτά τα δεδομένα στη Santiment, ανακτώντας τα 10 κορυφαία κρυπτονομίσματα με τις ημερήσιες ενεργές διευθύνσεις τις τελευταίες 30 ημέρες. Να τι μάθαμε:

1. Bitcoin (BTC): 965,990 DDA(Daily Active addresses) σε ένα μήνα

2. Tether (USDT), on BNB Chain: 664,170 DDA σε ένα μήνα

3. Ethereum (ETH): 395,130 DDA σε ένα μήνα

4. Polygon (MATIC): 238,030 DDA σε ένα μήνα

5. Litecoin (LTC): 236,870 DDA σε ένα μήνα

6. Tether (USDT), on Polygon: 106,640 DDA σε ένα μήνα

7. Worldcoin (WLD), on Optimism: 78,480 DDA σε ένα μήνα

8. Binance USD (BUSD), on BNB Chain: 77,190 DDA σε ένα μήνα

9. Bitcoin Cash (BCH): 73,480 DDA σε ένα μήνα

10. Tether (USDT), on Ethereum: 73,190 DDA σε ένα μήνα

Top 10 cryptocurrencies by 1-month Daily Active Addresses (DAA). Source: Santiment

Το γεγονός ότι το Bitcoin παραμένει το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα όσον αφορά τις καθημερινές ενεργές διευθύνσεις ευθυγραμμίζεται με τη θέση του ως το πρωτοποριακό κρυπτονόμισμα και το κρυπτονόμισμα με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Το Bitcoin θεωρείται συχνά ως ψηφιακός χρυσός και ως αποθήκη αξίας και η κύρια περίπτωση χρήσης του είναι ως αποκεντρωμένη μορφή χρήματος. Ως αποτέλεσμα, τείνει να προσελκύει έναν σημαντικό αριθμό καθημερινών ενεργών διευθύνσεων λόγω της εξέχουσας θέσης και της ευρείας αναγνώρισής του.

Το Ethereum, από την άλλη πλευρά, διαφέρει από το Bitcoin καθώς σχεδιάστηκε για να είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα για αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) και έξυπνα συμβόλαια. Ενώ το Ethereum έχει το εγγενές κρυπτονόμισμα που ονομάζεται Ether (ETH), η κύρια εστίαση του δικτύου είναι στην παροχή μιας πλατφόρμας για προγραμματιστές για τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών και την εκτέλεση προγραμματιζόμενων έξυπνων συμβάσεων.

To Ethereum σύμφωνα με τα δεδομένα που ανέκτησε η Finbold δεν έχει τις υψηλότερες ημερήσιες ενεργές διευθύνσεις μεταξύ των διακριτικών στο δίκτυo του, παρά το γεγονός ότι είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...