Τα exploits του $1.000.000, η σταθερή αύξηση των πωλήσεων NFT σε OpenSea και η Porsche.

ΑρχικήΑπόψειςΤα exploits του $1.000.000, η σταθερή αύξηση των πωλήσεων NFT σε OpenSea...

Μοιραστείτε το

Ανάλυση από τον @0xNikos

Η αλήθεια είναι πως δεν ξερω, πως πρέπει να αρχίσω τον σχολιασμό αυτής της εβδομάδας. Ο λόγος; Η αγορά συνεχίζει δυναμικά, δεξιά και αριστερά γίνονται τεράστιες πωλήσεις NFT και η σκέψη του “Up Only” είναι δυνατή όσο ποτέ.

Η αλήθεια βέβαια είναι πως όπως λένε και στο χωριό μου “take everything with a grain of salt” κοινώς όπως όλες οι αγορές, ετσι και εδώ πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα με ηρεμία και ψύχραιμες αποφάσεις. Όπως έχει δείξει η ιστορία, ειδικά των crypto, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί οπότε το “take profits” είναι επίσης πιο δυνατό από ποτέ. Ανάλογα πάντα, με το πως κάποιος αντιμετωπίζει και βλέπει την αγορά (επενδυτής, συλλέκτης ή ό,τι αλλο).

Πάμε λοιπόν, να δούμε τα πιο σημαντικά στην αγορά των NFT και συγκεκριμένα της αγοράς με το περισσότερο volume στα NFT, αυτής του Ethereum.

1/ To market cap της συλλογης του Punk6529 έφτασε τα $83 εκατομμύρια.

Η συλλογή The Memes του Punk6529 αφορά… φυσικά τα memes και τη σημαντικότητα τους στην καταγραφή γεγονότων τοσο του online οσο και του offline κόσμου. Ενα τρίμηνο πίσω και κανείς δεν θα πίστευε τις δυνατότητες που η συλλογή αυτή έχει. Τίποτα δεν δειχνει πως θα σταματήσει σύντομα και ήδη πολλά derivative πρότζεκτ έχουν βγει.

2/ Αναζητώντας πιο βιώσιμες long-term λύσεις, γνωστές συλλογές καταφεύγουν σε άλλα δίκτυα εκτός του ETΗ.

Συγκεκριμένα, οι συλλογές Pudgy Penguins & τα Doodles ανακοίνωσαν το expansion τους σε λύσεις εκτός του ETH.
Ta Pudgy Penguins έκαναν launch cross-chain bridging μεταξύ Ethereum και L2 λύσεων και συγκεκριμένα των Arbitrum, Polygon και BNB Chain. Ενώ, τα Doodles ανακοίνωσαν πως τα Doodles 2 θα είναι στο Flow blockchain.

3/ Πολλά exploits έχουν γίνει επίσης, τον τελευταίο καιρό, εκμεταλλευόμενα την ολοένα και αυξανόμενη αγορά. Μέσα σε αυτά θύμα έπεσε και ο Kevin Rose, co-founder του Proof Collective.

To exploit του στοίχησε περίπου $1.000.000, μιας και κλάπηκαν 40 NFTs, μέσα σε αυτά ενα Autoglyph, 25 Chromie Squiggles, 1 QQL Mint Pass, 1 Admit One, 1 Cool Cat, 1 The Currency NFT του Damian Hirst κ.α.

Ένας ακόμη λόγος που το κομμάτι του ασφάλειας στην πλοήγηση μας στον κόσμο των crypto & NFT πρέπει να το έχουμε πάντα κατα νού.

4/ Η Porsche έκανε launch την συλλογή thw και κατέληξε πλήρης αποτυχία αλλά κατάφερε να διορθώσει την κατάσταση πολύ σύντομα.

Την ώρα που γράφεται αυτο το άρθρο, το floor price της Porsche είναι στα 1.98 Ξ. Μετά από αρχική πτώση στα 0.89 Ξ, αμέσως μετά το λανσάρισμα της και παράπονα από το μεγαλύτερο κομμάτι του κοινού της. Το μέγεθος της αρχικής συλλογής ήταν στα 7.500 NFTs, ομως η εξωφρενική τιμή των 0.911 για κάθε NFT,  “εξόργισε” τον κόσμο με αποτέλεσμα, να παρθεί η απόφαση να κόψει τα supply στα ± 2300 NFTs. H αλλαγή αυτή εκτόξευσε την τιμή της και την εκτίμηση του κόσμου. Η Porsche είναι ένα ακόμα παράδειγμα πως τα πράγματα δεν είναι όσο απλά, όσο τα web2 brands πιστεύουν ότι είναι, όταν μπαίνουν στον κόσμο του web3. Η Porsche μπορεί να βγήκε νικήτρια, αλλά μακάρι να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...