Τα ΗΑΕ αναγνωρίζουν τις δυνατότητες των Crypto και θέλουν να ενισχύσουν το εμπόριο.

ΑρχικήΝέαΤα ΗΑΕ αναγνωρίζουν τις δυνατότητες των Crypto και θέλουν να ενισχύσουν το...

Μοιραστείτε το

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) επιδιώκουν να υιοθετήσουν τα κρυπτονομίσματα σε «κύριο ρόλο» στις εμπορικές πολιτικές τους, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.

Μιλώντας στο Bloomberg στο Νταβός της Ελβετίας –όπου διεξάγεται αυτή τη στιγμή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ– ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου των ΗΑΕ, Thani Al-Zeyoudi, έκανε κάποιες θετικές δηλώσεις σχετικά με τον πιθανό ρόλο των κρυπτονομισμάτων στην οικονομία της χώρας.

“Το Crypto θα παίξει σημαντικό ρόλο για το εμπόριο των ΗΑΕ στο μέλλον”, δήλωσε ο Al-Zeyoudi. Η κυβέρνηση των ΗΑΕ χρόνια τώρα εργάζεται για τη μετατροπή του έθνους σε παγκόσμιο κόμβο κρυπτογράφησης, κυρίως εφαρμόζοντας πολιτικές φιλικές προς τα κρυπτονομίσματα με στόχο να προσελκύσει την νέα πραγματικότητα στη βιομηχανία του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο Al-Zeyoudi συζήτησε αυτό το έργο με το Bloomberg αναφέροντας το σχέδιο των ΗΑΕ για μια προσπάθεια συνεργασίας με αυτές τις εταιρείες, για τη δημιουργία του απαιτούμενου νομικού πλαισίου για την επέκταση των εργασιών κρυπτονομισμάτων στο κράτος της Μέσης Ανατολής.

«Το πιο σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε την παγκόσμια διακυβέρνηση όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα και τις εταιρείες κρυπτογράφησης», είπε.

«Ξεκινήσαμε να προσελκύουμε ορισμένες από τις εταιρείες στη χώρα, με στόχο να οικοδομήσουμε μαζί τη σωστή διακυβέρνηση και νομικό σύστημα, που χρειάζονται», είπε στο Bloomberg στη συνέντευξή του την Παρασκευή.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν τα κρυπτονομίσματα

Μόλις μια μέρα πριν από τη συνέντευξη του Al-Zeyoudi, ο υπουργός Τεχνητής Νοημοσύνης, Ψηφιακής Οικονομίας των ΗΑΕ, Omar Sultan Al Olama, ο οποίος εκπροσωπεί επίσης τα Εμιράτα στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, δήλωσε ότι το έθνος παραμένει προσηλωμένο στον στόχο του να γίνει ο παγκόσμιος κόμβος κρυπτονομισμάτων, ανεξάρτητα από το πρόσφατο κραχ της αγοράς.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η αγορά κρυπτογράφησης κατέγραψε μεγάλες απώλειες μετά τη συγκλονιστική κατάρρευση της FTX. Αν και η αγορά απέχει ακόμη πολύ από την πλήρη ανάκαμψη, σημειώθηκαν σταθερά κέρδη τις τελευταίες εβδομάδες.

Για παράδειγμα, το Bitcoin, ο ηγέτης της αγοράς κρυπτογράφησης και το μεγαλύτερο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο στον κόσμο, έχει σημειώσει αύξηση 37,40% στην αξία του από τις αρχές του 2023. Σύμφωνα με στοιχεία από το CoinMarketCap, το BTC διαπραγματεύεται στα 22.621,05 $ ανά μονάδα με κεφαλαιοποίηση αγοράς ίση με 435,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

BTC Trading at $22712.00 | Source: BTCUSD chart on Tradingview.com

Θα μπορούσαν τα ΗΑΕ να γίνουν η κρυπτογραφική πρωτεύουσα του κόσμου;

Δεν είναι λίγες οι φορές που τα τελευταία χρόνια, το έθνος της Μέσης Ανατολής έχει δηλώσει την επιθυμία του να γίνει ο παγκόσμιος κεντρικός κόμβος για πράξεις κρυπτονομισμάτων. Για το σκοπό αυτό, η κυβέρνηση του έθνους εισάγει συνεχώς διάφορες πολιτικές που στοχεύουν στην ενθάρρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που βασίζονται σε blockchain στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, αυτές οι προσπάθειες είχαν τεράστια επιτυχία, με περισσότερες από 400 ενεργές επιχειρήσεις κρυπτογράφησης που λειτουργούν επί του παρόντος στα ΗΑΕ. Επιπλέον, λόγω ενός φιλικού ρυθμιστικού πλαισίου, πολλά ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων των Binance, OKX, BitOasis κ.λπ., έχουν όλα αποκτήσει άδειες λειτουργίας στη χώρα.

Το Ντουμπάι, ο εμπορικός κόμβος της χώρας, έχει φιλοξενήσει επίσης εξέχοντα φεστιβάλ κρυπτονομισμάτων, όπως το World Blockchain Summit, το Crypto Expo Dubai, το CryptoFest κ.λπ.

Σαφώς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βρίσκονται στη σωστή τροχιά για να πετύχουν τον υψηλό στόχο τους. Αν και το έθνος εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του συνεχούς κινδύνου απάτης και του αυξανόμενου ανταγωνισμού από άλλα έθνη με παρόμοιους στόχους.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...