Τα καλύτερα κρυπτονoμίσματα για το 2023 – Οδηγός για αρχάριους – Μέρος 2ο

ΑρχικήΝέαΤα καλύτερα κρυπτονoμίσματα για το 2023 – Οδηγός για αρχάριους – Μέρος...

Μοιραστείτε το

Σε συνέχεια του προηγούμενου άρθρου τα καλύτερα κρυπτονoμίσματα για επένδυση το 2023, το μέρος 2ο επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα σε ποιο κρυπτονόμισμα να επενδύσετε και εξετάζει τα κορυφαία κρυπτονομίσματα με ανοδικές δυνατότητες για το 2023.

1. Bitcoin 

Το Bitcoin είναι το κορυφαίο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο, με τη μεγαλύτερη παρουσία και κεφαλαιοποίηση αγοράς σε αυτόν τον χώρο. Το Bitcoin ξεκίνησε μια παρατεταμένη ανοδική πορεία το 2021, η οποία σταμάτησε τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, όταν το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο ξεπέρασε τα 69.000 δολάρια.

Αυτό είναι άνευ προηγουμένου αν σκεφτεί κανείς ότι μπορούσες να αγοράσεις Bitcoin για πολύ λίγα χρήματα, όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2009. Με άλλα λόγια, σε λίγο περισσότερα από 12 χρόνια συναλλαγών, το Bitcoin πέτυχε κέρδη εκατομμυρίων ποσοστιαίων μονάδων.

Ωστόσο, το Bitcoin εισήλθε στη συνέχεια σε μια bear market και στη συνέχεια παρέσυρε την πλειοψηφία του κλάδου μαζί του.

Τη στιγμή που γράφτηκε το άρθρο, το Bitcoin συνεχίζει να κινείται γύρω από την περιοχή των $25.000 – $30.000. Σε σύγκριση με την πιο πρόσφατη κορυφή των 69.000 $, αυτό προσφέρει στους επενδυτές έκπτωση άνω του 60%. Σύμφωνα με τις προβλέψεις για τις τιμές του Bitcoin, ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν ότι η τιμή του BTC θα μπορούσε να επανέλθει στο όριο των 60 χιλιάδων δολαρίων έως το 2025.

Κατά συνέπεια, εάν το BTC επιστρέψει στο ATH (All time high) το 2025, πόσο πρέπει να επενδύσετε στο Bitcoin για να μεγιστοποιήσετε τυχόν πιθανά κέρδη;

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να θυμάστε σχετικά με το Bitcoin είναι ότι πολλές πλατφόρμες προσφέρουν πλέον υπηρεσίες απόδοσης στο ψηφιακό στοιχείο. Αυτό σημαίνει ότι ενώ οι επενδυτές περιμένουν τo bear market, μπορούν να δημιουργήσουν ένα παθητικό εισόδημα από τις συμμετοχές τους σε Bitcoin.

Όσον αφορά τις ανοδικές δυνατότητες, αυτό μένει να φανεί. Ορισμένοι υποστηρικτές του Bitcoin δεν βλέπουν κανένα όριο στην αξία του de-facto ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, με μεσοπρόθεσμους στόχους 100.000 $ ανά διακριτικό. Βραχυπρόθεσμα, μια επιστροφή στο επίπεδο των $69.000 θα απαιτούσε μια ανοδική κίνηση άνω του 150%.

2. Ethereum

Το Ethereum ξεχωρίζει επίσης ως ένα από τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση το 2023. Το δεύτερο μεγαλύτερο έργο στον κόσμο με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς είναι το κορυφαίο blockchain έξυπνων συμβολαίων. Υπάρχουν χιλιάδες tokens ERC-20 που έχουν χτιστεί πάνω στο Ethereum, γεγονός που αναδεικνύει τη νομιμότητα του.

Επιπλέον, και ίσως το πιο σημαντικό, όταν αποστέλλονται και λαμβάνονται μάρκες ERC-20, τα τέλη συναλλαγής πρέπει να καταβάλλονται σε ETH. Αυτό σημαίνει ότι το ETH έχει πραγματική χρησιμότητα, και ως εκ τούτου – η ζήτηση από τις ευρύτερες αγορές παραμένει ισχυρή. Με το ETH Merge  που έχει πλέον ολοκληρωθεί, ορισμένοι αναλυτές αγοράς θεωρούν ότι το Ethereum είναι ένα από τα πιο “πράσινα κρυπτονομίσματα”(greenest cryptos) στην αγορά το 2023.

3. BNB

Εξετάζοντας την αξία του Binance Coin τη στιγμή της δημοσίευσης, αυτό θα μπορούσε επίσης να είναι ένα από τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για επένδυση το 2023. Αυτό το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο είναι το εγγενές διακριτικό του οικοσυστήματος της Binance.

Η BNB δημιουργήθηκε το 2017 και η αρχική της περίπτωση ήταν να προσφέρει μειωμένες προμήθειες συναλλαγών για τους χρήστες του ανταλλακτηρίου της. Η Binance έκτοτε συνέχισε να δημιουργεί μια πληθώρα πρόσθετων προϊόντων και υπηρεσιών, πολλά από τα οποία προσφέρουν στη BNB περαιτέρω περιπτώσεις χρήσης.

4. XRP

Το XRP κυκλοφόρησε το 2012, γεγονός που το καθιστά ένα καθιερωμένο περιουσιακό στοιχείο. Αυτό είναι το εγγενές διακριτικό του δικτύου Ripple – το οποίο επιτρέπει στις τράπεζες να μεταφέρουν κεφάλαια σε διασυνοριακό επίπεδο.

Σε σύγκριση με παλαιού τύπου συστήματα πληρωμών όπως το SWIFT, το Ripple προσφέρει γρήγορες, φθηνές και επεκτάσιμες συναλλαγές. Αυτό ισχύει ανεξάρτητα από το πού βρίσκεται ο αποστολέας ή ο παραλήπτης. Επιπλέον, η γρήγορη απόδοση του Ripple παραμένει επίσης σταθερή όταν χρησιμοποιούνται ανταγωνιστικά νομίσματα.

Συνήθως, όταν οι τράπεζες χρησιμοποιούν το δίκτυο Ripple για συναλλαγές, η μεταφορά διαρκεί 4-5 δευτερόλεπτα. Οι χρεώσεις ανέρχονται σε ένα πολύ μικρό ποσό και το Ripple μπορεί να χειριστεί έως και 1.500 συναλλαγές κάθε δευτερόλεπτο.

5. Uniswap

Το Uniswap είναι ένα δημοφιλές αποκεντρωμένο ανταλλακτήριο που λειτουργεί στο δίκτυο Ethereum, που σημαίνει ότι οι επενδυτές μπορούν να αγοράζουν και να πουλούν ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία χωρίς τρίτο μέρος. Το εγγενές διακριτικό του UNI ήταν ένα από τα καλύτερα κρυπτονομίσματα για αγορά το 2021.

Οι χρήστες μπορούν απλώς να συνδέσουν το crypto wallet τους στο Uniswap και να ξεκινήσουν τις συναλλαγές. Επομένως, δεν χρειάζεται να ανοίξει κανένας λογαριασμός, ούτε ο χρήστης χρειάζεται να παρέχει έγγραφα KYC. Το ανταλλακτήριο Uniswap έφερε επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διευκολύνονται οι εντολές των συναλλαγών.

6. Shiba Inu 

Αναρωτηθήκατε ποτέ αν το Shiba Inu είναι μια καλή επένδυση αυτή τη στιγμή; Το Shiba Inu είναι ίσως το καλύτερο κρυπτονόμισμα για αγορά τώρα για όσους επιθυμούν να προσθέσουν μια συλλογή από εναλλακτικά νομίσματα meme στο χαρτοφυλάκιο τους.

Η ιστορία του Shiba Inu δεν είναι τίποτα λιγότερο από εντυπωσιακή. Αν και το έργο ξεκίνησε μόλις τον Απρίλιο του 2020, έχει ήδη γίνει ένα περιουσιακό στοιχείο μεγάλης κεφαλαιοποίησης. Έχει συγκεντρώσει σημαντική προσοχή στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων λόγω της συσχέτισης του με το Dogecoin, ένα άλλο δημοφιλές κρυπτονόμισμα όπως επίσης και από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του που το ξεχωρίζουν από άλλα κρυπτονομίσματα.

Ο στόχος του Shiba Inu είναι να παρέχει μια νέα και βελτιωμένη αποκεντρωμένη πλατφόρμα για την πραγματοποίηση συναλλαγών και πληρωμών, προσφέροντας γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές, μειώνοντας ταυτόχρονα τα εμπόδια εισόδου για τους χρήστες.

7. Dogecoin

Το project ξεκίνησε ως αστείο, για να τονίσει την ευκολία με την οποία τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να πωληθούν στο ευρύ κοινό, αλλά εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα καλύτερα μιμίδια. Έμοιαζε με αστείο μέχρι τις αρχές του 2021, όταν το Dogecoin τράβηξε την προσοχή του CEO της Tesla, Elon Musk. Σε πολλά Tweet και δημόσιες εμφανίσεις, ο Musk επανέλαβε ότι ήταν πιστός στο Dogecoin.

Ο Musk έχει δηλώσει ότι υποστηρίζει το Dogecoin αφού κατάλαβε ότι το υποστηρίζουν πολλοί άνθρωποι, μεταξύ αυτών οι εργαζόμενοι στις γραμμές παραγωγής της Tesla και οι εργαζόμενοι που κατασκευάζουν πυραύλους στο SpaceX.

Παρά τις επικρίσεις για την έλλειψη ξεκάθαρου σκοπού ή περίπτωσης χρήσης πέρα ​​από εικασίες, το Dogecoin έχει διατηρήσει ένα συνεπές και αξιόπιστο blockchain με γρήγορους χρόνους συναλλαγών και χαμηλές χρεώσεις.

Συνοψίζοντας, oι αναγνώστες ενθαρρύνονται να πραγματοποιήσουν τη δική τους έρευνα πριν λάβουν οποιεσδήποτε αποφάσεις σχετικά τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Η αγορά κρυπτονομισμάτων ενέχει κινδύνους και απαιτείται ενδελεχής έρευνα για την κατανόηση των κινδύνων, των ευκαιριών και των τάσεων της αγοράς.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...