Τα κρυπτονομίσματα έχουν αυξήσει τους κινδύνους στις αναδυόμενες αγορές

ΑρχικήΝέαΤα κρυπτονομίσματα έχουν αυξήσει τους κινδύνους στις αναδυόμενες αγορές

Μοιραστείτε το

Η Bank for International Settlements εκφράζει ανησυχίες για τα κρυπτονομίσματα.

Τα κρυπτονομίσματα απέτυχαν να μειώσουν και, μάλιστα, «ενίσχυσαν τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους» στις αναδυόμενες οικονομίες, αναφέρει σε μελέτη της η Bank for International Settlements (BIS).

Η μελέτη διεξήχθη από Kεντρικές Tράπεζες μέλη της BIS, συμπεριλαμβανομένων αυτών στην Αργεντινή, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Χιλή, την Κολομβία, το Μεξικό, το Περού και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο έγγραφο αναφέρεται ότι οι απόψεις που εκφράζονται είναι των συγγραφέων και «όχι απαραίτητα οι απόψεις της BIS».

Το όργανο των μεγάλων Κεντρικών Τραπεζών σημειώνει για τα crypto πως «έχουν προωθηθεί ως λύσεις πληρωμών χαμηλού κόστους, ως εναλλακτικές για πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και ως υποκατάστατα των εθνικών νομισμάτων σε χώρες με υψηλό πληθωρισμό ή υψηλή μεταβλητότητα συναλλαγματικών ισοτιμιών».

Ωστόσο, καθώς τα κρυπτονομίσματα φέρεται να επέκτειναν τους κινδύνους χρηματοπιστωτικής σταθερότητας των αναδυόμενων αγορών, οι αρχές καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτούς τους κινδύνους, που κυμαίνονται από οριστικές απαγορεύσεις έως περιορισμό και ρύθμιση, σημειώνει η έκθεση.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν κίνδυνοι εάν οι Κεντρικές Τράπεζες και οι ρυθμιστικές αρχές αντιδράσουν με «υπερβολικά απαγορευτικό τρόπο», υπογραμμίζει η BIS, προσθέτοντας ότι τέτοιες πολιτικές μπορεί να οδηγήσουν σε δραστηριότητες σκιωδών κρυπτονομισμάτων.

«Ενώ οι δραστηριότητες που σχετίζονται τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εκπληρώσει τους δηλωμένους στόχους τους μέχρι σήμερα, η τεχνολογία θα μπορούσε να εφαρμοστεί με διάφορους εποικοδομητικούς τρόπους. Η δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τη διοχέτευση της καινοτομίας σε τέτοιες κοινωνικά χρήσιμες κατευθύνσεις θα παραμείνει βασική πρόκληση στο μέλλον».

Οι Κεντρικές Τράπεζες «έδειξαν» τα ETFs του Bitcoin ως έναν από τους σημαντικότερους πιθανούς κινδύνους αγοράς στις αναδυόμενες αγορές.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...