Τεράστια κίνηση για το Bitcoin: 10.000 BTC που κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση των ΗΠΑ στάλθηκαν στην Coinbase

ΑρχικήΝέαΤεράστια κίνηση για το Bitcoin: 10.000 BTC που κατασχέθηκαν από την κυβέρνηση...

Μοιραστείτε το

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πραγματοποιεί τακτικά δημοπρασίες από αποθέματα κρυπτονομισμάτων που είχαν κατασχεθεί στο παρελθόν.

Η εταιρεία Glassnode εντόπισε κίνηση περίπου 40.000 Bitcoin από πορτοφόλια συνδεδεμένα με κατασχέσεις που πραγματοποιήθηκαν από τις αρχές των ΗΠΑ.

Οι μεταφορές έχουν πυροδοτήσει ανησυχίες σχετικά με το sell-off, κυρίως επειδή μια τέτοια δραστηριότητα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια πιθανή πώληση και θα μπορούσε να ασκήσει σημαντική πίεση στην τιμή του Bitcoin. Το Bitcoin αντιμετωπίζει αυτήν τη στιγμή σημαντική πίεση πώλησης αφού έπεσε κάτω από τις $22.018.

Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας Glassnode, η πλειοψηφία φαίνεται να είναι εσωτερικές μεταφορές. Ωστόσο, σχεδόν 9.861 BTC (αξίας 217 εκατομμυρίων δολαρίων) που κατασχέθηκαν από χάκερ του Silk Road έχουν σταλεί στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase.

Αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από την εταιρεία ασφάλειας blockchain, PeckShield, η οποία αποκάλυψε ότι τα έσοδα από το Silk Road συγκεντρώθηκαν σε δύο διευθύνσεις πορτοφολιών. Συγκεκριμένα, τα εν λόγω BTC κατασχέθηκε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μεταξύ Νοεμβρίου του 2021 και Μαρτίου του 2022.

Περισσότερα από 51.000 BTC κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου από ένα άτομο που είχε αποκτήσει «παράνομα» τα κεφάλαια μετά από χάκαρισμα της πλέον ανενεργής διαδικτυακής μαύρης αγοράς.

Η Silk Road επέτρεπε την αγορά και πώληση ναρκωτικών και άλλων παράνομων αντικειμένων στην μαύρη αγορά του διαδυκτύου. Η αγορά έκλεισε το 2013, αλλά η δραστηριότητα των κατασχεθέντων κεφαλαίων φαίνεται να εμφανίζεται κάθε τόσο.

Μέσα σε λίγους μήνες, το FBI κατέσχεσε περίπου 144.000 Bitcoins, γεγονός που οδήγησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να γίνει ένας από τους 10 μεγαλύτερους κατόχους bitcoin εκείνη τη χρονιά. Το 2015, δύο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ – Shaun Bridges και Carl Mark Force – συνελήφθησαν να κλέβουν 1.600 Bitcoins που κατασχέθηκαν από τις ομοσπονδιακές αρχές και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Διαχείριση κεφαλαίων που κατασχέθηκαν

Τα Bitcoin πωλούνται συνήθως σε δημόσιες δημοπρασίες που διεξάγονται από την Υπηρεσία Marshals των ΗΠΑ – η οποία είναι μια υπηρεσία επιβολής του νόμου στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (DOJ).

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο ετών, η επιχείρηση κατάσχεσης και πώλησης της κυβέρνησης έχει αυξηθεί ραγδαία. Για να βοηθήσει στη διαχείριση της αποθήκευσης και στην παρακολούθηση της πώλησης των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν, η υπηρεσία επιβολής του νόμου αξιοποίησε ακόμη και την πλατφόρμα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Anchorage Digital το 2021.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...