Θα διατηρήσουν το πλεονέκτημα οι ‘ταύροι’ του Bitcoin;

ΑρχικήΝέαBitcoinΘα διατηρήσουν το πλεονέκτημα οι 'ταύροι' του Bitcoin;

Μοιραστείτε το

Η κίνηση της τιμής του Bitcoin (BTC) έχει σταματήσει, με το κρυπτονόμισμα να διαπραγματεύεται κάτω από τις 24.000 δολάρια μετά τη μείωση της δυναμικής του τρέχοντος έτους, εν μέρει λόγω μακροοικονομικών και ρυθμιστικών παραγόντων.

Παρά το γεγονός ότι το Bitcoin επλήγη από πτωτικά συναισθήματα, ο αναλυτής της Kitco News, Jim Wycoff, στις 24 Φεβρουαρίου υποστήριξε ότι η κίνηση των τιμών δεν είναι λόγος ανησυχίας, σημειώνοντας ότι οι ταύροι εξακολουθούν να έχουν τον έλεγχο.

Η συνεχιζόμενη στασιμότητα του Bitcoin συσχετίζεται πιθανότατα με την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μετά τη δημοσίευση των δεδομένων PCE για τον Ιανουάριο. Τα στοιχεία αποκάλυψαν ότι η τάση αποπληθωρισμού των τελευταίων μηνών έχει αντιστραφεί, υποδηλώνοντας μια πιθανή ανοδική τάση των επιτοκίων.

Σε σύγκριση με τις προβλέψεις των οικονομολόγων, ο δείκτης τιμών PCE για τον Ιανουάριο ξεπέρασε τις προσδοκίες, σημειώνοντας άνοδο 5,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, που είναι υψηλότερο από το ποσοστό 5,3% που αναφέρθηκε τον Δεκέμβριο.

Πριν ξεκινήσουν τα μακροοικονομικά στοιχεία, το Bitcoin είχε επιδείξει ανθεκτικότητα με το περιουσιακό στοιχείο να παραμερίζει τυχόν επιπτώσεις από την ανανεωμένη καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin ανέκτησε τη θέση των 25.000 δολαρίων, παρά το γεγονός ότι οι ρυθμιστικές αρχές καταπολεμούν το staking και την έκδοση stablecoin.

Παρά την παρατεταμένη αβεβαιότητα, ο Jeremy Allaire, Διευθύνων Σύμβουλος του εκδότη σταθερών κερμάτων USDC Circle, τόνισε ότι το Bitcoin ήρθε για να μείνει. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο CNBC στις 24 Φεβρουαρίου, ο Allaire υποστήριξε επίσης το Ethereum (ETH),λέγοντας ότι πρέπει να παραμείνει με την αιτιολογία ότι το δίκτυο παρακολουθεί δραστηριότητες ανάπτυξης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι παρά την ύφεση της αγοράς του περασμένου έτους, το USDC κατέγραψε ανάπτυξη.

Ανάλυση τιμής Bitcoin

Bitcoin seven-day price chart. Source: Finbold

Κατά τη στιγμή της δημοσίευσης, το Bitcoin διαπραγματευόταν στα 23.161 δολάρια, με το περιουσιακό στοιχείο να καταγράφει εβδομαδιαίες απώλειες άνω του 3%, με κεφαλαιοποίηση 447,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...