Θα γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση του Bitcoin στα σχολεία; Λύκεια στην Ιταλία έκαναν το πρώτο βήμα

ΑρχικήΝέαBitcoinΘα γίνει υποχρεωτική η εκπαίδευση του Bitcoin στα σχολεία; Λύκεια στην Ιταλία...

Μοιραστείτε το

Ξεκινώντας με 10 συναντήσεις, η BitGeneration επιδιώκει να φέρει την εκπαίδευση του Bitcoin σε Ιταλούς φοιτητές.

Η BitPolito, μια ομάδα φοιτητών από το Politecnico di Torino University που επιδιώκει να ασχοληθεί με την εκπαίδευση, την έρευνα και την ανάπτυξη για το Bitcoin στην Ιταλία, ανακοίνωσε το “BitGeneration”, ένα έργο που στοχεύει να φέρει την εκπαίδευση Bitcoin στα λύκεια της Ιταλίας.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που στάλθηκε στο Bitcoin Magazine, το πανεπιστήμιο θα φιλοξενήσει 10 συναντήσεις τριών ωρών η καθεμία για 30 μαθητές της τρίτης, τετάρτης και πέμπτης τάξης σε ένα τοπικό λύκειο.

«Ειδικοί και δάσκαλοι είχαν ήδη μιλήσει για το Bitcoin στο παρελθόν σε ορισμένες τάξεις μέσω μικρών ανεξάρτητων πρωτοβουλιών», περιγράφει η δημοσίευση, «αλλά το BitGeneration έχει τελείως διαφορετικό περιεχόμενο. Για πρώτη φορά, ένα Ιταλικό δημόσιο σχολείο καλωσορίζει την εκπαίδευση Bitcoin με επίσημο τρόπο: οι 30 ώρες αποτελούν μέρος αυτού που ονομάζεται Pcto (που στα ιταλικά σημαίνει Μονοπάτια για Εγκάρσιες Δεξιότητες και Προσανατολισμό), ένα μάθημα 300 ωρών υποχρεωτικής εργασίας σε περίοδο τριών ετών για όλους τους μαθητές σε όλη τη χώρα».

Τα μαθήματα που διδάσκονται καλύπτουν διάφορες πτυχές του Bitcoin, από την οικονομική ένταξη, τα οικονομικά και τις δομές της κοινωνίας μέχρι την επιστήμη των υπολογιστών και τη θεωρία παιγνίων. Υπάρχουν επίσης πρακτικά μαθήματα που επικεντρώνονται στην επίδειξη της ευκολίας χρήσης του Bitcoin. Τα θέματα περιλαμβάνουν «δημιουργία φράσης και πορτοφολιού, λήψη και διαχείριση ενός πλήρους κόμβου, ανάλυση χρονικής αλυσίδας και εξόρυξη (με ένα πραγματικό Antminer S9 ASIC που παρέχεται από την BitPolito).»

Οι ομιλητές που συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία περιλαμβάνουν μερικά από τα πιο γνωστά ονόματα στην ιταλική σφαίρα του Bitcoin, όπως οι Giacomo Zucco, Riccardo Giorgio Frega, Alekos Filini, Daniela Brozzoni και Riccardo Masutti. Το BitPolito είχε χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από το Conio, το οποίο θα χρηματοδοτήσει επίσης την πρώτη έκδοση του μαθήματος, ενώ το ShiftCrypto θα παρέχει signing συσκευές για τα μαθήματα.

Ο Giacomo Zucco, ο οποίος έδωσε την πρώτη διάλεξη στις 31 Ιανουαρίου, είπε ότι «Οι δάσκαλοι ήταν ενθουσιώδεις. Όταν μου έκαναν κάποιες ερωτήσεις μετά τη διάλεξη, περίπου το ένα τρίτο των μαθητών συγκεντρώθηκαν για να ακούσουν. Βρήκα λαμπερά πρόσωπα παρά την τρίωρη διάλεξη».

Ο Nicolò Terranova, μέλος της ομάδας και ένας από τους κύριους υπεύθυνους για την πρωτοβουλία, εξήγησε τα σχέδια του για επέκταση, λέγοντας «Θα θέλαμε να επεκτείνουμε το έργο στο μέλλον. Στην επόμενη έκδοση θα κάνουμε ένα ντοκιμαντέρ που θα αφηγείται την ιστορία της εκπαίδευσης των μαθητών, από τη σκοπιά των μαθητών. Ελπίζουμε ότι θα πάρουν κι άλλα σχολεία την πρωτοβουλία ως παράδειγμα και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, τα 10 μαθήματα θα αναρτηθούν στο κανάλι του BitPolito στο YouTube, ώστε ο καθένας να μπορεί να παρακολουθήσει το μάθημα δωρεάν.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...