Θα σώσει η βιομηχανία του gaming τα κρυπτονομίσματα;

ΑρχικήΝέαΘα σώσει η βιομηχανία του gaming τα κρυπτονομίσματα;

Μοιραστείτε το

Αύξηση στις επενδύσεις του crypto gaming το β’ τρίμηνο του 2023. Παραμένουν οι φόβοι ότι ο κλάδος θα συμπαρασυρθεί από την έλλειψη χρηματοδότησης στα crypto.

Για όσους λένε ότι κάποια στιγμή το οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων θα “πεθάνει”, την καλύτερη απάντηση δίνει η σύνδεση του με τον γιγαντιαίο κλάδο (αξίας 15 τρισεκατομμυρίων δολαρίων περίπου) του gaming ο οποίος, όπως φαίνεται, μόνο για λίγο… ξαποσταίνει.

Οι ανησυχίες πάντως ότι ο κλάδος του crypto gaming (δηλαδή των παιχνιδιών στα οποία οι παίκτες αμείβονται με κρυπτονομίσματα ή ψηφιακά νομίσματα με βάση την απόδοσή τους και τον χρόνο που αφιερώνουν σε αυτά τα games) βυθίζεται, ή καλύτερα συμπαρασύρεται σε κρίση, καθώς η χρηματοδότηση ολόκληρου του οικοσυστήματος μειώνεται με εκθετικούς ρυθμούς και δεκάδες εταιρείες εξετάζουν την έξοδο τους από αυτό λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος του κοινού και ανταγωνισμού, παραμένουν.

Η απαραίτητη “ανάσα” για τον κλάδο ήρθε το δεύτερο τρίμηνο του 2023, όταν η βιομηχανία του crypto-gaming είδε “έκρηξη” των επενδύσεων οι οποίες ξεπέρασαν τα 297 εκατομμύρια δολάρια. “Ανάσα”, μιας και τον περασμένο Ιούνιο, η χρηματοδότηση που είδε ο κλάδος του crypto gaming ήταν μόλις 68 εκατομμύρια δολάρια. Στους παραπάνω αριθμούς συμπεριλαμβάνονται και στρατηγικές συνεργασίες και άλλες επιχειρηματικές συμφωνίες, εκτός από άμεσες επενδύσεις.

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της DappRadar, η χρηματοδότηση του crypto gaming τομέα τον ανέδειξε ως τον κλάδο του οικοσύστηματος των κρυπτονομισμάτων με τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η Mahjong Meta πρωταγωνίστησε, καθώς έλαβε χρηματοδότηση ύψους 12 εκατομμυρίων δολαρίων από γιγαντιαίους επενδυτές όπως η Dragonfly και η Folicus Ventures στις 31 Ιουλίου 2023. Άλλες δημοφιλείς εταιρείες τυχερών παιχνιδιών, όπως οι Kandle, Eyeball Games, Mythical Games, Hibiki Run, Delabs Games και Skrmiish, συγκέντρωσαν χρηματοδότηση το β’ τρίμηνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είναι διαθέσιμα στη RootData, μόνο τρεις εταιρείες με επίκεντρο το NFT άντλησαν χρηματοδότηση το δεύτερο τρίμηνο του 2023. Η Authentic, η GET Protocol και η Gondi είναι σημαντικά έργα NFT που συγκέντρωσαν χρηματοδότηση το δεύτερο τρίμηνο.

Για να γίνουν οι απαραίτητες συγκρίσεις, τις τελευταίες 90 ημέρες, η συνολική χρηματοδότηση στο οικοσύστημα των cryptos μειώθηκε κατά 24,81%, καθώς σε 197 γύρους χρηματοδότησης, οι εταιρείες συγκέντρωσαν πάνω από 1,74 δισεκατομμύρια δολάρια. Το δεύτερο τρίμηνο του 2023, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 504 γύροι χρηματοδότησης και το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 7.829.363.885 δολάρια.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...