Θυγατρική της HSBC θα εξαγοράσει τη μονάδα της Silicon Valley Bank στο Ηνωμένο Βασίλειο για 1 λίρα

ΑρχικήΝέαΘυγατρική της HSBC θα εξαγοράσει τη μονάδα της Silicon Valley Bank στο...

Μοιραστείτε το

Οι καταθέτες θα προστατεύονται, είπε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς επιδιώκει να περιορίσει τις ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις από την κατάρρευση της Τράπεζας.

Η HSBC Holdings Plc (HSBA) δήλωσε ότι η θυγατρική της στο Ηνωμένο Βασίλειο, HSBC U.K. Bank, εξαγοράζει τη Silicon Valley Bank U.K (SVB U.K.) για £1 ($1,21 ), σύμφωνα με την κατάθεση. Από τις 10 Μαρτίου, η SVB U.K είχε δάνεια περίπου 6,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καταθέσεις περίπου 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Noel Quinn, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου HSBC, δήλωσε:

“Αυτή η εξαγορά έχει εξαιρετικό στρατηγικό νόημα για την επιχείρηση μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ενισχύει το franchise της εμπορικής τραπεζικής καθώς επίσης ενισχύει την ικανότητα μας να εξυπηρετούμε καινοτόμες και ταχέως αναπτυσσόμενες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της τεχνολογίας και της βιοεπιστήμης, στο Ηνωμένο Βασίλειο και διεθνώς.”

Η πώληση, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, διευκολύνθηκε από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στο πλαίσιο των εξουσιών «εξυγίανσης» που είχαν σχεδιαστεί για την εκκαθάριση των δανειστών χωρίς να αποσταθεροποιήσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

«Οι καταθέσεις θα προστατεύονται, χωρίς υποστήριξη από τους φορολογούμενους», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Οικονομικών Jeremy Hunt τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι έχει αναλάβει δράση για να φροντίσει τον τεχνολογικό τομέα της χώρας.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, η Τράπεζα της Αγγλίας έγραψε στο Twitter ότι η SVB U.K θα τεθεί σε διαδικασία πτώχευσης και πρόσθεσε επίσης ότι ο δανειστής είχε περιορισμένη παρουσία στη χώρα.

Οι ρυθμιστές των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι οι καταθέτες της SVB θα αποζημιωθούν πλήρως και θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια τους από τη Δευτέρα, καθώς επιδιώκουν να σταματήσουν τη μεγαλύτερη τραπεζική κατάρρευση η οποια θα κλονίσει την εμπιστοσύνη στο χρηματοοικονομικό σύστημα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...