Τι είναι το Bitcoin Halving;

ΑρχικήΚρυπτοπαιδείαΤι είναι το Bitcoin Halving;

Μοιραστείτε το

Bitcoin Halving, είναι η διαδικασία που συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια στο δίκτυο Bitcoin. Σκοπός είναι να μειώσει το ρυθμό με τον οποίο δημιουργούνται νέα Bitcoin και να ελέγχει την προσφορά του κρυπτονομίσματος.

Η έννοια του Bitcoin Halving εισήχθη στην αρχική λευκή βίβλο που περιέγραφε το σχεδιασμό του δικτύου Bitcoin, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο του 2008 από τον δημιουργό του Bitcoin, γνωστό ως Satoshi Nakamoto. Η λευκή βίβλος ανέφερε ότι ο αριθμός των νέων bitcoin που δημιουργούνται και κυκλοφορούν σε κυκλοφορία θα μειώνεται στο μισό περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, προκειμένου να ελεγχθεί η προσφορά του κρυπτονομίσματος και να διασφαλιστεί η αξία του.

Το Bitcoin Halving είναι μια διαδικασία που συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, κατά την οποία η ανταμοιβή για την εξόρυξη νέων μπλοκ στο blockchain του Bitcoin μειώνεται στο μισό. Αυτή η διαδικασία είναι ενσωματωμένη στο πρωτόκολλο Bitcoin για να διασφαλιστεί ότι η παροχή νέων bitcoin είναι ελεγχόμενη και τελικά περιορισμένη.

Η ανταμοιβή για την εξόρυξη νέων μπλοκ στο blockchain Bitcoin είναι επί του παρόντος 6,25 bitcoin ανά μπλοκ. Όταν συμβαίνει το halving, αυτή η ανταμοιβή μειώνεται στα 3,125 bitcoin ανά μπλοκ. Αυτή η μείωση της ανταμοιβής εξόρυξης έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της συνολικής προσφοράς νέων bitcoin που δημιουργούνται, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της αξίας των υπαρχόντων bitcoin.

Halving έχουν συμβεί τρεις φορές στο παρελθόν στην ιστορία του δικτύου Bitcoin, το 2012 και το 2016 και 2020. Το επόμενο halving αναμένεται να συμβεί τo 2024. Είναι δύσκολο να προβλεφθεί ακριβώς πώς θα ανταποκριθεί η αγορά σε ένα halving, αλλά ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του Bitcoin λόγω της μειωμένης προσφοράς νέων bitcoin και της αυξημένης σπανιότητας του κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η αγορά μπορεί να είναι εξαιρετικά απρόβλεπτη και ο πραγματικός αντίκτυπος ενός γεγονότος halving μπορεί να ποικίλλει.

Το Bitcoin halving βοηθά στη μείωση της συνολικής προσφοράς νέων bitcoin που δημιουργούνται, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της αξίας των υπαρχόντων bitcoin, όπως και της προσφοράς των νέων bitcoin ώστε να αυξάνεται με προβλέψιμο και ελεγχόμενο ρυθμό, αντί να υπόκειται σε πληθωριστικές πιέσεις όπως τα παραδοσιακά νομίσματα fiat. Τέλος, βοηθά στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης σταθερότητας και αξίας του Bitcoin.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...