Τι προβλέπετε για το Monero; Θα ανέβει το XMR;

ΑρχικήΑπόψειςΤι προβλέπετε για το Monero; Θα ανέβει το XMR;

Μοιραστείτε το

Ας δούμε τι μπορούμε να μάθουμε και, επίσης, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις προβλέψεις τιμών Monero που έγιναν στις 6 Ιανουαρίου. Με μια πρόσφατη αναβάθμιση που βελτιώνει τόσο τους χρόνους συναλλαγών όσο και την ασφάλεια του δικτύου, άραγε μπορεί η XMR να διατηρήσει τα πρόσφατα κέρδη της;

Το Monero είναι ένα αποκεντρωμένο κρυπτονόμισμα ανοιχτού κώδικα που εστιάζει στο απόρρητο και την επεκτασιμότητα. Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2014 και χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό συναίνεσης απόδειξης εργασίας (PoW) για την ασφάλεια του δικτύου και βασίζεται στο πρωτόκολλο CryptoNote που δημοσιεύτηκε από τον Nicolas van Saberhagen τον Οκτώβριο του 2013.

Το Monero χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται “ring signatures”, σε απλή μετάφραση ”υπογραφές δαχτυλίου” για να κρύψει την ταυτότητα του αποστολέα σε μια συναλλαγή. Αυτό σημαίνει ότι, όταν ένας χρήστης ξεκινά μια συναλλαγή, η υπογραφή του συνδυάζεται με τις υπογραφές άλλων χρηστών, γεγονός που καθιστά δύσκολο τον προσδιορισμό αυτού που πραγματοποίησε τη συναλλαγή. Το Monero εστιάζει στο απόρρητο και στοχεύει στη βελτίωση των ελλείψεων της «μη ανιχνευσιμότητας» και «αποσύνδεσης» του Bitcoin. Διαθέτει επίσης μια ενσωματωμένη δυνατότητα απορρήτου που ονομάζεται Kovri , η οποία δρομολογεί τη συναλλαγή Monero μέσω ενός αποκεντρωμένου δικτύου υπολογιστών, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP του και παρέχοντας ένα πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας έναντι της ανίχνευσης δικτύου.

Το Monero κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των 20 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και έχει μια μεγάλη και ενεργή κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών.

Το XMR είναι το εγγενές token του δικτύου Monero. Είναι ένα κρυπτονόμισμα που στοχεύει να διευκολύνει ανώνυμες και μη ανιχνεύσιμες πληρωμές.

XMR chart

Οι τιμές του Monero

Η τιμή του Monero, όπως και των περισσότερων κρυπτονομισμάτων, ήταν εξαιρετικά ασταθής και παρουσίασε σημαντικές διακυμάνσεις με την πάροδο του χρόνου.

Τις πρώτες μέρες μετά την κυκλοφορία του, τον Απρίλιο του 2014, η τιμή του Monero ήταν σχετικά χαμηλή, γενικά έμεινε κάτω από το 1 δολάριο. Καθώς έγινε πιο γνωστή η λειτουργία του συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και η τιμή αυξήθηκε σταδιακά.

Το 2016, η τιμή του Monero άρχισε να αυξάνεται πιο εντατικά, φτάνοντας τον Ιανουάριο του 2017 στην τιμή περίπου των 475 δολαρίων. Αυτή η αύξηση στην τιμή οφειλόταν σε διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της αυξανόμενης δημοτικότητας του Monero και άλλων κρυπτονομισμάτων που εστιάζαν στο απόρρητο, και μια ευρύτερη αύξηση του ενδιαφέροντος για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, όπως και με πολλά άλλα κρυπτονομίσματα, η τιμή του Monero έκτοτε μειώθηκε, φθάνοντας στην χαμηλότερη τιμή των 40 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2018!

Αυτό που ακολούθησε ήταν μια πτωτική πορεία το 2018 και το 2019, καθώς η XMR σημείωσε ετήσιες απώλειες και τις δύο χρονιές. Στη συνέχεια, το πρώτο εξάμηνο του 2021 συσπειρώθηκε παράλληλα με την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, με το XMR να αγγίζει την υψηλότερη τιμή όλων των εποχών φτάνοντας στα 517,62 $ στις 7 Μαΐου του 2021, προτού υποχωρήσει για να κλείσει το έτος στα 228,82 δολάρια.

Το 2022, η αγορά κρυπτονομισμάτων κατέρρευσε, και η XMR δεν έμεινε ανεπηρέαστη από το γεγονός αυτό. Το νόμισμα αρχικά είχε αρκετά καλή απόδοση και έφθασε στο ανώτατο όριο των 288,82 δολαρίων στις 22 Απριλίου, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν καλά και στις 19 Ιουνίου του 2022, έπεσε στα 97,23 δολάρια, τη χαμηλότερη τιμή από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Στη συνέχεια στις 16 Αυγούστου έφτασε στα 174,11 δολάρια και στη μετέπειτα, κυμάνθηκε γύρω από το όριο των 150 δολαρίων για τους επόμενους τρεις μήνες περίπου, πριν από την κατάρρευση του χρηματιστηρίου FTX (FTT) τον Νοέμβριο, με την τιμή να πέφτει στα 116,10 δολάρια στις 9 Νοεμβρίου 2022.

Στη συνέχεια, το νόμισμα ανέκαμψε για να κλείσει το έτος στα 147,28 δολάρια, αντιπροσωπεύοντας απώλεια λίγο πάνω από το 35%. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται άσχημο, το κρυπτονόμισμα στο σύνολο του έχασε περισσότερο από το 60% της αξίας του το 2022, πράγμα που σημαίνει ότι το XMR είχε ξεπεράσει την αγορά.

Η ανάκαμψη συνεχίστηκε την Πρωτοχρονιά και, στις 6 Ιανουαρίου 2023, άξιζε περίπου 154 δολάρια. Με 18.223.418 XMR σε κυκλοφορία, που αντιπροσωπεύουν τη συνολική προσφορά, είχε κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Προβλέψεις για το Monero

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η αξία κρυπτονομισμάτων όπως το Monero, μπορεί να είναι εξαιρετικά ασταθής και μπορεί να επηρεαστεί από πολλούς παράγοντες, όπως το κλίμα της αγοράς, οι ειδήσεις και οι κυβερνητικοί κανονισμοί.

Το Monero, θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα κορυφαία κρυπτονομίσματα με επίκεντρο το απόρρητο και έχει μια μεγάλη και ενεργή κοινότητα προγραμματιστών και χρηστών. Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Monero, όπως η χρήση κρυφών διευθύνσεων, των “ring signatures” και η δέσμευση του σε ένα ανοιχτού κώδικα και αποκεντρωμένο μοντέλο ανάπτυξης, θα μπορούσαν να το κάνουν πιο ελκυστικό σε άτομα και οργανισμούς που εκτιμούν το απόρρητο και την ασφάλεια.

Η CoinCodex είχε μια βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη της τιμής του Μonero για το 2023, σύμφωνα με την οποία θα μπορούσε να φτάσει τα 160,06 δολάρια έως τις 11 Ιανουαρίου και τα 209,54 δολάρια έως τις 6 Φεβρουαρίου. Η τεχνική ανάλυση της ιστοσελίδας ήταν ουδέτερη, με 21 δείκτες να δείχνουν ανοδικά τάση και 11 να έχουν πτώση.

Η DigitalCoinPrice προέβλεψε ότι η τιμή θα μπορούσε να διαπραγματευτεί στα 326,14 δολάρια το 2023. Η πρόβλεψη της για το 2025 και το 2030 ,πρότεινε για την XMR ότι θα μπορούσε να διαπραγματευτεί με μέση τιμή 519,86 και 1.601,61 δολάρια αντίστοιχα.

Η πρόβλεψη της τιμής XMR από την Wallet Investor ήταν αισιόδοξη, λέγοντας ότι το νόμισμα θα μπορούσε να φτάσει τα 180,92 δολάρια στις αρχές Ιανουαρίου του 2024 και λίγο κάτω από τα 303,34 δολάρια σε πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της PricePrediction, το νόμισμα θα μπορούσε να φτάσει σε μέση τιμή 217,83 δολάρια το 2023 και να αυξηθεί στα 468,79 δολάρια έως το 2025. Για το 2030 προβλέπετε να φτάσει στα 3.155,47 $.

Όταν εξετάζετε μια πρόβλεψη τιμής νομίσματος XMR, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι οι αγορές κρυπτονομισμάτων παραμένουν εξαιρετικά ασταθείς, καθιστώντας δύσκολη την ακριβή πρόβλεψη της τιμής ενός νομίσματος ή ενός token σε λίγες ώρες και ακόμη πιο δύσκολο να δοθούν μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις. Ως εκ τούτου, οι αναλυτές και οι προβλέψεις που βασίζονται σε αλγόριθμους μπορούν και κάνουν λάθος στις προβλέψεις τους.

Όπως πάντα, είναι σημαντικό να διεξάγετε τη δική σας έρευνα, και να εξετάζετε τη δική σας ανοχή κινδύνου προτού λάβετε οποιεσδήποτε επενδυτικές αποφάσεις. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι η επένδυση σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, συμπεριλαμβανομένου του Monero, εγκυμονεί κινδύνους και δεν πρέπει ποτέ να επενδύσετε περισσότερα από όσα μπορείτε να χάσετε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...