Το 82% των εκατομμυριούχων αναζητούν συμβουλές για κρυπτονομίσματα

ΑρχικήΝέαΤο 82% των εκατομμυριούχων αναζητούν συμβουλές για κρυπτονομίσματα

Μοιραστείτε το

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας μελέτης που συνέταξε η εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων deVere Group, το 82% των πελατών με επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 1 και 5 εκατομμυρίων στερλινών αναζήτησαν συμβουλές για κρυπτονομίσματα.

Οκτώ στα δέκα άτομα high net worth (HNW) ζήτησαν από τους οικονομικούς συμβούλους τους να συμπεριλάβουν κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin, στα χαρτοφυλάκια τους τους τελευταίους 12 μήνες – παρά το γεγονός ότι η αγορά βιώσε μια δύσκολη χρονιά το 2022.

Σε ένα δελτίο τύπου που μοιράστηκε η Finbold, ο Nigel Green, ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του Ομίλου deVere, δήλωσε: «Το 2022, η αγορά κρυπτογράφησης σημείωσε τη χειρότερη επίδοσή της από το 2018, με το Bitcoin, τον ηγέτη της αγοράς, να έχει πτώση περίπου 75% κατά τη διάρκεια του έτους.

«Η πτώση των τιμών ήρθε καθώς οι επενδυτές μείωσαν την έκθεση τους σε περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των μετοχών και των κρυπτονομισμάτων, λόγω των αυξημένων ανησυχιών για τον πληθωρισμό και της βραδύτερης οικονομικής ανάπτυξης.

«Ωστόσο, σε αυτό το πλαίσιο του λεγόμενου «crypto winter», τα άτομα με HNW ζητούσαν συμβουλές από τους οικονομικούς συμβούλους τους, σχετικά με τη συμπερίληψη ψηφιακών νομισμάτων στα χαρτοφυλάκια τους».

Και συνέχισε: «Είναι ενδιαφέρον ότι αυτή η τυπικά πιο συντηρητική ομάδα δεν πτοήθηκε από το bear market και τις δυσμενείς συνθήκες της αγοράς. Αντίθετα, προσπαθούσαν είτε να αρχίσουν να συμπεριλαμβάνουν, είτε να αυξάνουν την έκθεση τους σε κρυπτονομίσματα.

«Αυτό υποδηλώνει ότι αυτοί οι επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας γνωρίζουν όλο και περισσότερο τα εγγενή χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin, το οποίο έχει βασικές αξίες όπως να είναι ψηφιακό, παγκόσμιο, χωρίς σύνορα, αποκεντρωμένο και αδιάψευστο.

«Οι πλούσιοι επενδυτές κατανοούν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον του χρήματος και δεν θέλουν να μείνουν στο παρελθόν».

Πολλοί από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση έχουν επίσης δει μια συνεχή αύξηση του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται από θεσμικούς επενδυτές, συμπεριλαμβανομένων των κολοσσών της Wall Street, που φέρνουν περαιτέρω κεφάλαια, επιρροή και εμπιστοσύνη στον κλάδο.

Ενδιαφέρον για περαιτέρω ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων

Τους τελευταίους μήνες, η JPMorgan, όπως και πολλά άλλα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παλαιού τύπου, συμπεριλαμβανομένων των Fidelity, BlackRock και New York Bank Mellon, έχουν αρχίσει επίσης να προσφέρουν υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτογράφηση στους πελάτες τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της deVere πιστεύει ότι αυτή η δυναμική ενδιαφέροντος πρόκειται να ενισχυθεί περαιτέρω καθώς ο «χειμώνας κρυπτογράφησης» του 2022 ξεπαγώνει.

«Το Bitcoin βρίσκεται σε καλό δρόμο. Με βάση τις ελπίδες ότι ο πληθωρισμός έχει κορυφωθεί, οι νομισματικές πολιτικές γίνονται πιο ευνοϊκές και οι διάφορες κρίσεις του κλάδου των κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των χρεοκοπιών υψηλού προφίλ, βρίσκονται τώρα στο πίσω μέρος», πρόσθεσε.

«Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο έχει αυξηθεί πάνω από 40% από την αλλαγή του έτους και αυτό δεν θα περάσει απαρατήρητο από επενδυτές υψηλής καθαρής Αξίας (high net worth) και άλλους που θέλουν να δημιουργήσουν πλούτο μελλοντικά».

Ο Nigel Green καταλήγει: «Εάν οι HNW εξέφραζαν τόσο τεράστιο ενδιαφέρον για την αγορά bear του 2022, καθώς οι συνθήκες της αγοράς βελτιώνονται σταθερά, θα είναι μεταξύ των πρώτων που θα κεφαλαιοποιήσουν στην επερχόμενη ανοδική πορεία».

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...