Το AI είναι μια αυξανόμενη τάση στις αναζητήσεις στη Google, αλλά δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωση που είχε το Bitcoin το 2017

ΑρχικήΝέαΤο AI είναι μια αυξανόμενη τάση στις αναζητήσεις στη Google, αλλά δεν...

Μοιραστείτε το

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει αίσθηση καθώς μπαίνει όλο και περισσότερο στην καθημερινή μας ζωή, ωστόσο ένας ειδικός τεχνολογίας στην Alliance Bernstein παρατήρησε ότι ο κόσμος δεν αναζητεί το AI τόσο πολύ όσο έκαναν με το Bitcoin το 2017.

Στη σημείωση του προς τους επενδυτές την Τετάρτη, ο Mark Schilsky ανέφερε ότι το ενδιαφέρον για τον όρο “τεχνητή νοημοσύνη” ήταν σε “ιστορικά υψηλά επίπεδα” βασιζόμενος στα δεδομένα από τη Google Trends, που καταγράφει πόσο πολύ αναζητούν οι άνθρωποι συγκεκριμένους όρους.

Ωστόσο, παρατήρησε ότι “παραμένει ακόμα πολύ κάτω από τις αναζητήσεις για το ‘Bitcoin'”.

Η έκθεση του Schilsky παρουσιάζει ένα γράφημα που συγκρίνει τους τρεις όρους αναζήτησης: “τεχνητή νοημοσύνη,” “metaverse,” και “Bitcoin.” Ορίζει αυτούς ως τους πιο ενδιαφέροντες τομείς της τεχνολογικής βιομηχανίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μια λήψη οθόνης από το Google Trends δείχνει αυτό που επισήμανε στους πελάτες ο αναλυτής της Alliance Bernstein, Mark Schilsky: Η κορυφή του όγκου αναζητήσεων για το “Bitcoin” είναι υψηλότερη από την κορυφή του όγκου αναζητήσεων για το “AI” μέχρι στιγμής. Και επίσης: Το “Metaverse” δεν έχει ποτέ πραγματικά απογειωθεί.Alliance Bernstein

Όσον αφορά τα τελευταία δεδομένα, είναι πιθανό οι άνθρωποι να μην γκουγκλάρουν το “AI” με την ίδια συχνότητα που έψαξαν στο google το “Bitcoin” στο απόγειο του το 2017, επειδή οι όροι “τεχνητή νοημοσύνη” και “AI” υπήρχαν εδώ και πολλές δεκαετίες — τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1950. (Το Bitcoin, από την άλλη πλευρά, ήταν μια σχετικά νέα εφεύρεση εκείνη την εποχή.)

Και το metaverse δεν έχει αυξηθεί σημαντικά, ίσως επειδή πολλοί εξακολουθούν να το βλέπουν ως μέρος για βιντεοπαιχνίδια και όχι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο μέσος άνθρωπος στη καθημερινή του ζωή – προς μεγάλη απογοήτευση του Mark Zuckerberg.

Με την τάση για αναζητήσεις “AI” – και την φαινομενικά αναπόφευκτη πορεία της να είναι ένα ολοένα πιο σημαντικό μέρος της ζωής μας – είναι μόνο θέμα χρόνου να ξεπεράσει το “Bitcoin” όσον αφορά τον όγκο αναζητήσεων. Αλλά δεν είμαστε ακόμα εκεί.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...