Το ανταλλακτήριο Gemini απολύει το 10% του προσωπικού

ΑρχικήΝέαΤο ανταλλακτήριο Gemini απολύει το 10% του προσωπικού

Μοιραστείτε το

Παρά το συνεχιζόμενο ράλι στην αγορά κρυπτογράφησης, τα αρνητικά νέα φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ. Το πιο πρόσφατο που έγινε πρωτοσέλιδο σήμερα είναι το Gemini, καθώς η εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων φέρεται να έχει απολύσει ακόμη 10% του παγκόσμιου προσωπικού της σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά που δημοσιεύτηκε από το ”The information”.

Αυτή η τελευταία μείωση του προσωπικού είναι ο τρίτος γύρος απολύσεων του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης τους τελευταίους οκτώ μήνες. Η προηγούμενη περικοπή έγινε τον περασμένο Ιούνιο μετά από τις ακραίες συνθήκες της αγοράς. Η εταιρεία απέλυσε το ένα δέκατο του προσωπικού της. Εβδομάδες αργότερα, μια έκθεση ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία απέλυσε επιπλέον 68 υπαλλήλους, ή περίπου το 7% του εργατικού δυναμικού της.

Στο μήνυμα που αποκάλυψε σήμερα το ”The Information”, ο συνιδρυτής του Gemini Cameron Winklevoss έγραψε:

..η ελπιδα μας ήταν να αποφύγουμε περαιτέρω μειώσεις μετά το φετινό καλοκαίρι. Ωστόσο, οι επίμονες αρνητικές μακροοικονομικές συνθήκες και η άνευ προηγουμένου απάτη που διαιωνίζεται από κακούς παράγοντες στον κλάδο μας δεν μας άφησαν άλλη επιλογή από το να αναθεωρήσουμε τις προοπτικές μας και να μειώσουμε περαιτέρω τον αριθμό των εργαζομένων.

Σημειώνουμε ότι η Gemini είναι μια εταιρεία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων με έδρα τη Νέα Υόρκη που ιδρύθηκε από τους δίδυμους Cameron και Tyler Winklevoss το 2005. Η εταιρεία υποστηρίζεται από χρηματοδότηση 423 εκατομμυρίων δολαρίων και παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, συμπεριλαμβανομένης της παροχής κρυπτογραφικού πορτοφολιού για την αποθήκευση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

https://www.coindesk.com/

Οι δύσκολοι μήνες της Gemini

Τους τελευταίους μήνες, η Gemini αντιμετώπισε πιέσεις μετά τη δέσμευση της με την πλέον χρεοκοπημένη εταιρεία δανειστών κρυπτογράφησης Genesis. Πριν από λίγες ημέρες, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατηγόρησε το Gemini για την υποτιθέμενη μη καταχωρημένη προσφορά και πώληση τίτλων σε ιδιώτες επενδυτές.

Το 2020, οι Gemini και Genesis συνεργάστηκαν για να ξεκινήσουν ένα πρόγραμμα δανεισμού, το Gemini Earn. Το πρόγραμμα επέτρεψε στους χρήστες Gemini να δανείσουν ψηφιακά στοιχεία στο Genesis και να κερδίσουν τόκους. Σύμφωνα με την SEC, το Gemini Earn συγκέντρωσε περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων από εκατοντάδες χιλιάδες επενδυτές.

Οι κατηγορίες της SEC έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα ως “προσφορά και πώληση τίτλων” που θα έπρεπε να είχε καταχωρηθεί στη ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ. Επιπλέον, η Genesis κατέθεσε αίτηση προστασίας του κεφαλαίου 11 κατά της πτώχευσης την περασμένη εβδομάδα, μη μπορώντας να επιστρέψει στους χρήστες του Gemini Earn τα δανεισμένα κεφάλαιά τους. Σύμφωνα με την αίτηση πτώχευσης της Genesis, η εταιρεία οφείλει επί του παρόντος στην Gemini συνολικά 765,9 εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τη Genesis τον μεγαλύτερο πιστωτή της.

Οι απολύσεις συνεχίζονται

Η Gemini δεν είναι η μόνη εταιρεία που μειώνει τον αριθμό εργαζομένων εν μέσω της πτωτικής τάσης στην αγορά κρυπτογράφησης. Στις 10 Ιανουαρίου, η Coinbase Global Inc. απέλυσε περίπου 1000 μέλη του προσωπικού της (περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της), καθιστώντας τον τρίτο γύρο απολύσεων της εταιρείας.

Τρεις ημέρες αργότερα, το δημοφιλές ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Crypto.com ανακοίνωσε επίσης ότι απολύει το 20% των υπαλλήλων του. Σύμφωνα με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Crypto.com, Kris Marszalek, μέρος της απόφασης της εταιρείας να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων είναι η εστίαση στη συνετή οικονομική διαχείριση και η μακροπρόθεσμη επιτυχία με την πάροδο του χρόνου.

The total cryptocurrency market cap price is moving sideways on the 4-hour chart. Source: Crypto TOTAL Market Cap on TradingView.com

Ενώ οι εταιρείες κρυπτογράφησης συνεχίζουν να ανακοινώνουν απολύσεις, η αγορά κρυπτογράφησης δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτά τα νέα. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων επανεξέτασε πρόσφατα το σημείο αναφοράς του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για πρώτη φορά εδώ και μήνες.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...