Το αβέβαιο μέλλον του Bitcoin

ΑρχικήΝέαΤο αβέβαιο μέλλον του Bitcoin

Μοιραστείτε το

Γιατί οι αναλυτές προβληματίζονται για το μέλλον του κρυπτονομίσματος;

Το Bitcoin (BTC) έχει διορθωθεί κάτω από τις $26.000 μετά από μια ανεπιτυχή προσπάθεια να ξεπεραστεί το όριο των 30.000 $, που θεωρείται ευρέως ως κρίσιμο σημείο αντίστασης για την έναρξη ενός νέου bull run. Οι πρόσφατες κινήσεις των τιμών έχουν αφήσει ορισμένους αναλυτές να προβληματίζονται για το αβέβαιο μέλλον του κρυπτονομίσματος.

Συγκεκριμένα, σε μια σειρά αναρτήσεων στο TradingView, ένας αναλυτής με το ψευδώνυμο Tolberti εξέφρασε στις 3 Σεπτεμβρίου ότι η πρόσφατη άνοδος και η πτώση της τιμής του BTC θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι το bull trap της χρονιάς.

Ο όρος “bull trap” χρησιμοποιείται συχνά στην τεχνική ανάλυση και στις συναλλαγές για να προειδοποιήσει τους επενδυτές σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους υπερβολικής εμπιστοσύνης κατά τη διάρκεια ενός ράλι της αγοράς. Λειτουργεί ως υπενθύμιση ότι οι αγορές μπορεί να είναι απρόβλεπτες και είναι απαραίτητο να είστε προσεκτικοί, να διεξάγετε ενδελεχή έρευνα και να έχετε μια καλά καθορισμένη στρατηγική όταν επενδύετε ή διαπραγματεύεστε σε κρυπτονομίσματα ή οποιαδήποτε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία.

Επισήμανε ότι το τρέχον διάγραμμα φαίνεται να σχηματίζει ένα σημαντικό μοτίβο.

Bitcoin price analysis chart. Source: TradingView

Το BTC αυξήθηκε σημαντικά, αλλά είναι σίγουρα ένα bull trap, οπότε μην πέφτετε στην παγίδα! Μπορούμε να δούμε από το γράφημα ένα πολύ πτωτικό σημάδι. Αυτό το μοτίβο δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα, αλλά η τιμή είναι κάτω από την κύρια μπλε γραμμή τάσης, γεγονός που αυξάνει την πιθανότητα βλάβης!», είπε.

Κατά την άποψη του, αυτή η μετατόπιση της τάσης από ανοδική σε πτωτική παρουσιάζει μια ευκαιρία για τους επενδυτές να λάβουν μια short θέση στο BTC. Ο αναλυτής προσδιόρισε συγκεκριμένα επίπεδα τιμών που πιστεύει ότι θα μπορούσαν να προσφέρουν ελκυστικά σημεία εισόδου για τους εμπόρους.

Πού να κερδίσετε ή να αγοράσετε Bitcoin; Συνιστώ ανεπιφύλακτα το 0,618 FIB (20.377 $), Αυτή είναι μια εξαιρετικά ισχυρή υποστήριξη και θα πρέπει να δούμε την έναρξη μιας νέας ανοδικής αγοράς ή τουλάχιστον μια σημαντική ανάκαμψη από αυτήν», πρόσθεσε.

Η ετοιμότητα του Bitcoin για το bull run

Ωστόσο, ο αναλυτής προειδοποίησε ότι το BTC δεν είναι ακόμη προετοιμασμένο για ένα ολοκληρωμένο bull ran και έχει παρουσιάσει αρκετούς βασικούς δείκτες για να υποστηρίξει την πτωτική του στάση. Ένας αξιοσημείωτος δείκτης που τόνισε είναι η διαπραγμάτευση BTC κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 εβδομάδων (MA), που παραδοσιακά σημαίνει παρατεταμένη πτώση. Συγκεκριμένα, πρότεινε ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα θα μπορούσε ενδεχομένως να πέσει κατακόρυφα στα 10.000 δολάρια, με μια αντιστροφή που πιθανώς θα λάβει χώρα ήδη από τον Μάρτιο του 2024.

Επιπλέον, αναγνώρισε ότι το BTC παρουσίασε πρόσφατα ένα κύμα ώθησης μετά από μια σημαντική συντριβή της αγοράς, που συνήθως θεωρείται ένα σήμα πτώσης. Ωστόσο, υποστήριξε ότι μια ανοδική διόρθωση μπορεί να προηγηθεί μιας άλλης ουσιαστικής ύφεσης, προσθέτοντας ένα επιπλέον στρώμα αβεβαιότητας στη μελλοντική τροχιά τιμών του Bitcoin.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το BTC έχει διορθωθεί σε πιο τυπικό έδαφος γύρω στο επίπεδο των 26.000 δολαρίων, αφού βίωσε κέρδη στα μέσα της εβδομάδας που τροφοδοτήθηκαν από θετικές ρυθμιστικές ειδήσεις. Παρουσίασε μια αξιοσημείωτη άνοδο σχεδόν 8%, φτάνοντας τα 28.000 $ την Τρίτη.

Αυτή η αύξηση ακολούθησε την απόφαση ομοσπονδιακού εφετείου που έδωσε εντολή στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) να επανεξετάσει την προηγούμενη απόρριψη του αιτήματος της Grayscale Investments να μετατρέψει τα GBTC της σε ETF. Σε συμφωνία με τα πρόσφατα μοτίβα, το κρυπτονόμισμα κάλυψε γρήγορα ένα σημαντικό μέρος αυτών των κερδών.

Πράγματι, οι λάτρεις των κρυπτονομισμάτων υποστηρίζουν ότι η έγκριση ενός ETF spot Bitcoin θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως σημαντικός καταλύτης τιμών για το BTC. Συγκεκριμένα, αυτό το προϊόν, που πρόκειται να είναι το πρώτο του είδους του στις ΗΠΑ, θεωρείται βασικός μοχλός εισροής θεσμικών κεφαλαίων στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές αγοράς προειδοποιούν ότι η διαφημιστική εκστρατεία γύρω από μια έγκριση του ETF θα πρέπει να μετριαστεί, καθώς δεν αποτελεί εγγυημένη πορεία προς ένα ράλι στην τιμή του Bitcoin.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...