Το Bitcoin φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο τιμής

ΑρχικήΝέαΤο Bitcoin φτάνει στο υψηλότερο επίπεδο τιμής

Μοιραστείτε το

Η τιμή του Bitcoin (BTC) εκτινάχθηκε σε πάνω από $31.400 την Παρασκευή, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2022.

Αν και το Bitcoin υποχώρησε για λίγο, κατάφερε να διατηρήσει μια αξία πάνω από $30.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο. Αυτό το επίπεδο τιμής έχει αποδειχθεί σημαντικό σημείο αντίστασης καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Έχοντας αυξηθεί κατά πάνω από 85% σε αξία φέτος, το πρόσφατο ράλι αντιμετωπίζει αβεβαιότητες σχετικά με τη βιωσιμότητα των κερδών του. Η συνολική αγορά αντιμετωπίζει ρυθμιστικές ανησυχίες και μακροοικονομικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην επικρατούσα αβεβαιότητα.

Σε αυτή τη γραμμή, ο εμπειρογνώμονας και αναλυτής σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων Michaël van de Poppe εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του κρυπτονομίσματος να διατηρήσει το ράλι του σε ένα tweet στις 24 Ιουνίου. Ωστόσο, σημείωσε ότι εάν το Bitcoin αντιμετωπίσει μια μικρή διόρθωση στα $28.500 περίπου, θα παρουσιαστεί μία ιδανική ευκαιρία για την απόκτηση ή την αύξηση της κατοχής του Bitcoin σε σχετικά χαμηλότερη τιμή.

Το θεσμικό συμφέρον ενισχύει την αξία του Bitcoin

Η τρέχουσα αύξηση της αξίας του Bitcoin μπορεί σε μεγάλο βαθμό να αποδοθεί στο αυξανόμενο ενδιαφέρον από μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η BlackRock (NYSE: BLK), η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης επενδύσεων στον κόσμο, υπέβαλε πρόσφατα αίτηση εγγραφής ενός αμοιβαίου κεφαλαίου Bitcoin spot διαπραγματεύσιμου σε ανταλλαγή (ETF).

Επιπλέον, αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε μια πλατφόρμα συναλλαγών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την EDX Markets, ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που υποστηρίζεται από διάσημες εταιρείες όπως οι Charles Schwab, Fidelity Digital Assets και Citadel.

Αυτές οι πρωτοβουλίες έχουν συγκεντρώσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ειδικά σε μια εποχή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει εντείνει τη ρυθμιστική καταστολή σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων όπως τη Binance και το Coinbase σχετικά με την εικαζόμενη εισαγωγή μη εγγεγραμμένων τίτλων.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...