Το Bitcoin και ο χρυσός δεν είναι πλέον οι πρωταρχικές επιλογές των επενδυτών

ΑρχικήΝέαBitcoinΤο Bitcoin και ο χρυσός δεν είναι πλέον οι πρωταρχικές επιλογές των...

Μοιραστείτε το

Η τρέχουσα αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές που προστέθηκαν στις γεωπολιτικές εντάσεις, έχει καταστρέψει την πλειονότητα των περιουσιακών στοιχείων στα οποία προτιμούν να επενδύουν οι επενδυτές σε περιόδους οικονομικής κρίσης.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, το Bitcoin και ο χρυσός να μην είναι πλέον οι πρωταρχικές επιλογές των επενδυτών ως αντιστάθμιση πληθωρισμού εν μέσω της ενίσχυσης του δολαρίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Bitcoin έχει χάσει σχεδόν το 70% της κεφαλαιοποίησης του , ενώ ο χρυσός, ο οποίος ενίσχυσε τη θέση του το πρώτο τρίμηνο του έτους παρά την κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας, έχει υποχωρήσει κατά 10% μέχρι σήμερα.

Οι αρνητικές συνθήκες της αγοράς ανάγκασαν το BTC να διακόψει τη συσχέτιση του με τις μετοχές τεχνολογίας, ενώ την ίδια στιγμή, η συσχέτιση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος με τον χρυσό, έχει φτάσει σε επίπεδα που δεν έχουν παρατηρηθεί εδώ και ένα χρόνο.

Η συσχέτιση μεταξύ Bitcoin και χρυσού κατά το περασμένο έτος κυμάνθηκε σε μεγάλο βαθμό μεταξύ -0,2 και +0,2. Ωστόσο, η συσχέτιση μεταξύ των δύο περιουσιακών στοιχείων έφτασε στο +0,3 την περασμένη εβδομάδα, το υψηλότερο σε ένα έτος.

Μια ένδειξη συσχέτισης στο +0,3 θεωρείται ελαφρώς θετική, ενώ η τιμή +0,7 θεωρείται ως ισχυρή συσχέτιση. Έτσι, παρόλο που η συσχέτιση του Bitcoin με τον χρυσό έχει φτάσει σε ετήσιο υψηλό, εξακολουθεί να μην έχει φτάσει σε σημαντικά επίπεδα.

Το Bitcoin μπορεί να δυσκολεύεται να συμβαδίσει με την αντιστάθμιση του πληθωρισμού, ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κορυφαίο κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να είναι μεταξύ των περιουσιακών στοιχείων με τις καλύτερες επιδόσεις τα τελευταία πέντε χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...