Το Bitcoin κερδίζει καθώς οι ταύροι αγωνίζονται για υποστήριξη. Θα καταρρεύσει το BTC κάτω από τις $23.000;

ΑρχικήΝέαΤο Bitcoin κερδίζει καθώς οι ταύροι αγωνίζονται για υποστήριξη. Θα καταρρεύσει το...

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin (BTC) έχει καταγράψει μια σειρά απωλειών τις τελευταίες ημέρες, με τις αρκούδες να αγωνίζονται να αποκτήσουν τον έλεγχο της τροχιάς των τιμών του κρυπτονομίσματος.

Το Bitcoin έχει βυθιστεί κάτω από τις $24.000, κάτι που προς το παρόν έχει μειώσει την ικανότητα του περιουσιακού στοιχείου να διεκδικήσει ξανά τις $25.000 ως το επόμενο επίπεδο υποστήριξης.

Εν μέσω της αβεβαιότητας, ο ανώτερος αναλυτής Jim Wyckoff τόνισε ότι οι ταύροι του Bitcoin εξακολουθούν να έχουν το συνολικό τεχνικό πλεονέκτημα. Στην ανάλυσή του στις 28 Φεβρουαρίου, ο Wyckoff επεσήμανε ότι η δύναμη των ταύρων έχει εξασθενίσει, αν και μπορεί να διαρκέσει μόνο για λίγο.

Με τη δυναμική του Bitcoin να καθυστερεί εν μέρει λόγω της ανανεωμένης ανησυχίας γύρω από τις μακροοικονομικές προοπτικές των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αναλυτής αναγνώρισε ότι το κρυπτονόμισμα χρειάζεται συνεχή αγοραστική πίεση για να ανακτήσει τα προηγούμενα υψηλά.

«Οι ταύροι εξακολουθούν να έχουν το γενικό βραχυπρόθεσμο τεχνικό πλεονέκτημα καθώς υπάρχει μια ανοδική τάση τιμής στο ημερήσιο διάγραμμα, αλλά ελάχιστα. Οι ταύροι πρέπει να δείξουν νέα δύναμη σύντομα για να διατηρήσουν ζωντανή την ανοδική τάση και να διατηρήσουν το τεχνικό πλεονέκτημα τους», είπε.

Bitcoin price analysis chart. Source: TradingView

Το Bitcoin αναζητά υποστήριξη

Επί του παρόντος, το Bitcoin προσπαθεί να διατηρήσει υποστήριξη πάνω από τις $23.500, με τις $24.000 να λειτουργούν ως σημαντικό επίπεδο αντίστασης. Συνεπώς, ο εμπειρογνώμονας και αναλυτής σε συναλλαγές κρυπτονομισμάτων Michaël Poppe τόνισε μερικές από τις επόμενες βασικές θέσεις του Bitcoin που πρέπει να προσέξετε.

Σε ένα tweet στις 28 Φεβρουαρίου, ο Poppe επεσήμανε ότι το Bitcoin μπορεί να είναι ευθυγραμμισμένο για κέρδη εάν ανατρέψει την υποστήριξη των $23.800.

«Η θέση μου είναι ότι δεν με ενδιαφέρει μέχρι να ανατρέψουμε και να σπάσουμε τις 23,8 χιλιάδες δολάρια για υποστήριξη. Μετά τη σκληρή απόρριψη, φαίνεται ότι θα έχουμε μια περίοδο ενοποίησης σε μια σχετικά βαρετή εβδομάδα. Σε αυτή την περίπτωση, οι περιοχές εισόδου γύρω στα 22,5 χιλιάδες δολάρια», είπε.

Bitcoin price analysis chart. Source: TradingView

Η τελευταία διόρθωση του Bitcoin έπεται της δημοσίευσης στις 27 Φεβρουαρίου των δεδομένων Παραγγελιών Διαρκών Αγαθών (Durable Goods Orders) των ΗΠΑ για τον Ιανουάριο. Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών είναι μια ευρεία μηνιαία έρευνα που διεξάγεται από το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ, η οποία μετρά την τρέχουσα βιομηχανική δραστηριότητα και χρησιμοποιείται ως οικονομικός δείκτης από τους επενδυτές.

Το ποσοστό υποδηλώνει πτώση 4,5% που μεταφράζεται σε ανησυχία μεταξύ των επενδυτών για την πιθανότητα αύξησης του πληθωρισμού και των επιτοκίων. Οι ανησυχίες έχουν προκύψει παρά τα ισχυρά οικονομικά δεδομένα.

Ανάλυση τιμής Bitcoin

Κατά την στιγμή της δημοσίευσης, το Bitcoin διαπραγματευόταν στις $23.528 με εβδομαδιαίες απώλειες περίπου 3,7%.

Bitcoin seven-day price chart. Source: Finbold

Είναι ενδιαφέρον ότι καθώς τελειώνει ο Φεβρουάριος, το Bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από την αξία των $20.254 για το τέλος του μήνα που έχει ορίσει η κοινότητα κρυπτογράφησης στο CoinMarketCap.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...