Το Bitcoin λειτουργεί για 10 χρόνια με μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας

ΑρχικήΝέαΤο Bitcoin λειτουργεί για 10 χρόνια με μηδενικό χρόνο διακοπής λειτουργίας

Μοιραστείτε το

Το Bitcoin (BTC) έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο στην ιστορία του, για μια δεκαετία χωρίς διακοπές, ανοίγοντας το δρόμο για μια νέα εποχή αποκεντρωμένης χρηματοδότησης.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα που ανακτήθηκαν από το BitcoinUptime, και κοινοποιήθηκαν από τον χρήστη του Reddit Tasigur1 στις 17 Μαρτίου, δείχνουν ότι το Bitcoin λειτουργεί συνεχώς, 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα, τα τελευταία 10 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Η περίοδος μεταφράζεται σε 3.650 ημέρες χωρίς διακοπή λειτουργίας.

Bitcoin’s historical uptime as retrieved on March 17. Source: BitcoinUptime

Από την ίδρυση του κρυπτονομίσματος το 2009, το δίκτυο υπέστη δύο μεγάλες διακοπές λειτουργίας. Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό συνέβη το 2010 όταν ένα μπλοκ περιείχε μια συναλλαγή που δημιούργησε έναν αστρονομικό αριθμό Bitcoin. Ωστόσο, η κοινότητα το ανακάλυψε γρήγορα και διόρθωσε το πρόβλημα, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του δικτύου Bitcoin.

Το 2013, συνέβη ακόμα ένα περιστατικό όταν δημιουργήθηκε ένα μπλοκ που είχε περισσότερες εισροές συναλλαγών από το συνηθισμένο. Ομοίως, η κοινότητα το εντόπισε γρήγορα και επέλυσε το πρόβλημα, αποτρέποντας οποιαδήποτε σημαντική ζημιά στο δίκτυο. Το περιστατικό οδήγησε σε χρόνο λειτουργίας το Bitcoin 99,932% για το 2013.

Συνέπειες του 10ετούς χρόνου λειτουργίας του Bitcoin

Το γεγονός ότι το Bitcoin λειτουργεί χωρίς διακοπές για δέκα χρόνια αποτελεί απόδειξη της ανθεκτικότητας και της αξιοπιστίας της υποκείμενης τεχνολογίας blockchain του. Συγκεκριμένα, η αποκεντρωμένη φύση καθιστά εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε να καταργήσει το δίκτυο ή να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια του.

Η κατάσταση λειτουργίας επικυρώνει περαιτέρω τις ιδρυτικές ιδεολογίες του Bitcoin για την επίλυση των αδυναμιών του παραδοσιακού χρηματοοικονομικού τομέα. Η διαθεσιμότητα 24/7 σημαίνει ότι είναι πάντα προσβάσιμη στους χρήστες, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους. Αυτό το έχει καταστήσει ελκυστική επιλογή για άτομα που θέλουν να κάνουν συναλλαγές εκτός του κανονικού ωραρίου λειτουργίας της τράπεζας ή που ζουν σε χώρες όπου οι παραδοσιακές τραπεζικές υπηρεσίες δεν είναι άμεσα διαθέσιμες.

Επιπλέον, το ορόσημο συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία ο τραπεζικός τομέας των Ηνωμένων Πολιτειών αντιμετωπίζει κρίση μετά την υψηλού προφίλ κατάρρευση τριών δανειστών μέσα σε λίγες μέρες.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον για το Bitcoin

Πράγματι, το δεκαετές ορόσημο του Bitcoin έρχεται στην φάση που το κρυπτονόμισμα παρουσιάζει αυξημένο ενδιαφέρον από επενδυτές και χρήστες.

Η τιμή του Bitcoin ανεβαίνει σταθερά τις τελευταίες ημέρες, φτάνοντας σε νέο υψηλά πολλών μηνών. Κατά την στιγμή της δημοσίευσης, το κρυπτονόμισμα διαπραγματευόταν στα 27.346 δολάρια.

Το ψηφιακό νόμισμα έχει γενικά αγνοήσει την κρίση του τραπεζικού τομέα, οδηγώντας την αγορά κρυπτονομισμάτων σε ανάκαμψη, όπως παρουσιάζεται από την εισροή 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων του κλάδου σε μια εβδομάδα.

Source

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

To Bitcoin εκτόξευσε τη μετοχή της MicroStrategy κατά 300% το 2023

Κέρδη της τάξης του 337% σημείωσε το 2023 η...

Ποια κρυπτονομίσματα θα ήταν καλή ιδέα να προσθέσετε στη λίστα σας για τα Χριστούγεννα;

Τις τελευταίες εβδομάδες, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σημειώσει...

Έρχεται άνοδος για Bitcoin, χρυσό και ασήμι

Όταν η Fed θα κάνει τη στροφή στη νομισματική...

Η “ανατομία” 5 κρυπτονομισμάτων: Να αγοράσετε, να πουλήσετε ή να κρατήσετε;

Κρύο-ζέστη οι τελευταίες ημέρες για την αγορά κρυπτονομισμάτων. Το μεγαλύτερο...

Γιατί η SEC μήνυσε το ανταλλακτήριο Kraken

Παρά την κριτική που έρχεται από την κοινότητα των...

Μπορεί η BlackRock να «εκτοξεύσει» τα κρυπτονομίσματα;

Οι νέες - ξανά - πληροφορίες ότι ο επενδυτικός...